Четвер, 02.05.2024, 02:21
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Друзі сайту









Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бібліотека-філія с.Масевичі

Головна » Архів матеріалів

З метою заохочення учнів до читання, пропаганди української книги, розвитку естетичних потреб особистості, виховання в учнів любові до книги, культури читання з 10 по 13  квітня в Масевицькій бібліотеці проходив традиційний Тиждень дитячого читання.

Цьогорічний Тиждень дитячого читання в бібліотеці був неймовірно насиченим та приніс купу сюрпризів. Тиждень відкрила виставка – запрошення «Добрий день, книжковий тиждень», а також протягом цього тижня до уваги дітей були: пізнавальна виставка – конкурс «Я писанка - красуня» , виставка – конкурс «На столі  духмяна паска», екскурсія до одинокої жительки нашого села Ничипорчук Антоніни  Іванівни, букселмі (реклама нових книг) «Я прочитав і ти прочитай», конкурс малюнків на тему: «Люби і знай свій рідний край», зустріч з літератором рідного краю Миколою Нечаєм, який дуже цікаво і змістовно розповів про свою літературну творчість. Прочитав власні поезії, подивилися відео, де автор розповідав свої вірші у літературній студії у м. Рівне. Бібліотекар познайомила з поезією та прозою автора, але найбільшою несподіванкою для користувачів було те, що Микола Іванович навчався в Масевицькій ЗОШ, адже присутні його знають як вчителя школи. Поезії автора прочитали Вознюк Діана «Для тебе», Панько Ольга «Вовченя», Євпат Вадим «За українську державу», Рабець Андрій «Учасникам АТО» та інші.

Дуже цікава пройшов тренінг «Книголяндія», який провела разом із бібліотекарем психолог Трохимчук Олеся Василівна. Пізнавальною була екскурсія першокласників до бібліотеки на тему: «Мандрівка книжковою країною». Цікавим і змістовним пройшов бібліотечний урок у третьому класі на тему «Подорож сторінками улюблених казок», тут були справжні казкові герої у відповідних костюмах. Надзвичайно емоційно користувачі подивилися відеофільми «Як твориться книга», «Історія книги» та мультики з казковими героями. Пройшла благодійна акція «Подаруй в бібліотеку книгу», де користувачі подарували 13 книг. Переможцем акції став Кузьмич Олег, який подарував дві цікаві енциклопедії. Всі учасники акції були нагороджені грамотами та отримали солодощі.

Ще протягом Тижня користувачі «Мандрували книжковою країною», були проведені мультимедійна година «Казкові герої в мультиках», літературний круїз «Кожна книга – це країна», літературна забавлянка «Розмалюю я героя».

На екскурсії «Мандрівка книжковою країною» діти з цікавістю слухали розповідь шкільного бібліотекаря про призначення бібліотеки. Надзвичайно емоційно пройшла і мультимедійна година, літературний круїз, який дозволив дітям поринути в загадковий світ не тільки класичної літератури але й книг сучасних українських авторів. Найцікавішою виявилася саме літературна забавлянка «Розмалюю я героя». Всі бажаючі на швидкість повинні були охайно та творчо розмалювати свого улюбленого казкового героя.

Всі активні учасники Тижня нагороджені грамотами.

Марія Мартенюк.

Переглядів: 419 | Додав: WWWWW_W | Дата: 17.04.2018 | Коментарі (0)

До свята Великодня в бібліотеці - філії с. Масевичі відбувся конкурс пасочок та писанок на тему: «На столі – духмяна паска», «Я писанка - красива». Користувачі бібліотеки з радістю долучились до участі у конкурсі і принесли з дому головні атрибути Великодня – писаночки та пасочки.

Підбивши підсумки конкурсу бібліотекар порадившись з учасниками конкурсу вирішили не забирати пасочки та писанки додому, а долучитись до Всеукраїнського Місячника Червоного Хреста, що в цьому році проходить під гаслом «100 років милосердя». Марія Трохимівна запропонувала всі пасочки та писанки зібрати в пасхальний кошик і віднести одиноким людям села.

Мета: відвідати одиноких людей, проявити милосердя і чуйність, не бути осторонь до проблем не захищених верст населення.

Звернувшись до секретар Масевицької сільської ради Надії Петрівни отримали список одиноких жителів нашого села і бібліотекар з групою користувачів вирішили відвідати Ничипорчук Антоніну Іванівну, яка проживає сама в будинку по вулиці Центральній, 194.

Користувачі з цікавістю крокували селом. Зайшовши до хати, вони були здивовані, коли побачили стареньку Антоніну Іванівну. Всі разом привіталися «Христос Воскрес» і у відповідь почули тихесенько «Воістину Воскрес». Бібліотекар привітала бабусю з Великодніми святами побажала їй здоров’я і попитала може треба їй якась допомога. Наприклад поскладати дрова чи прибрати на подвір’ї чи в будинку, але бабуся сказала поки що такої роботи немає. Марія Трохимівна в бесіді розпитала скільки бабусі Антоніні років і коли день народження. Всі з цікавістю слухали Антоніну Іванівну запитували про її життя. Антоніна Іванівна подякувала всім за вітання і дуже розплакалася. Ми всі попрощалися і пообіцяли що на слідуючи рік прийдемо на 85 рік народження.

Не будьте байдужими, і в ці святкові, радісні дні навідайте одиноких людей вашої громади, вони потребують вашої уваги.

Марія Мартенюк.

Переглядів: 364 | Додав: WWWWW_W | Дата: 13.04.2018 | Коментарі (0)

14 березня, в бібліотеці – філії с. Масевичі проведено годину спілкування на тему: «Герої нескореної Батьківщини».

Мета: виховувати у користувачів бібліотеки патріотизм та любов до своєї батьківщини, до рідної України.

Сьогодні, 14 березня, повідомила бібліотекар, в Україні відзначають День українського добровольця. В цей день у 2014 році перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону. Верховна Рада 17 січня 2017 року ухвалила постанову №4261 про встановлення в Україні Дня українського добровольця. У цьому році свято відзначають вдруге.

Сьогодні ми згадуємо українських патріотів, які з початку подій на Сході України добровільно викликались боронити державу від російського агресора. І саме сьогодні, я хочу розповісти вам про добровольця із нашого села це Берташ Віталій Андрійович, який ризикував своїм життям, аби надати допомогу у зоні АТО і він герой. І ми всі з вами горді тим, що маємо героїв з хоробримисерцями, які рятують Україну. Бібліотекар розповіла про нашого односельчанина про його подвиги і поранення, які він отримав на Сході. Він патріот, який захищав свою державу. Адже Схід - це Україна. Перебуваючи в АТО Віталій Берташ був двічі поранений. Пройшов реабілітацію. Нагороджений медаллю за мужність та відвагу ІІІ ступеня.

Отже, користувачі бібліотеки дізналися про патріота нашого села. Вони всі переглянули фото з місця подій.

Марія Мартенюк.

Переглядів: 497 | Додав: WWWWW_W | Дата: 16.03.2018 | Коментарі (0)

Днями у бібліотеці – філії с. Масевичі відбулися літературні читання присвячені 204 річниці від дня народження Т. Т Шевченка.

Мата заходу: дізнатися більше про життєвий і творчий шлях українського письменника Т Г.Шевченка, виховувати у користувачів бібліотеки любов до декламування поезій .

З вступним словом виступила бібліотекар , яка повідомила всіх присутніх про життєвий шлях Шевченка. Розповіла про Тараса Шевченка не тільки, як про письменника, а, і як художника.

На веб-сайтв бібліотеки присутні переглянули роботи юного художника нашого села Миколи Момотюка який намалював багато портретів Т.Г. Шевченка. Далі бібліотекар запропонувала прочитати позії Шевченка. Бажаючих виявилося сім учасників, але перемогу отримали Бричка Назар, який прочитав вірш «Реве та стогне Дніпр широкий». Кисорець Віталій зайняв друге місце за вірш сучасного рівненського поета Миколи Берези «Тарас». Всіх присутніх бібліотекар пригостила чашкою кави та печивом.

Марія Мартенюк.

Переглядів: 386 | Додав: WWWWW_W | Дата: 16.03.2018 | Коментарі (0)

 ЧАРІВНІ ЖІНКИ!!!

Прийміть сердечні вітання

з нагоди чудового весняного свята -

8 Березня!

Бажаємо Вам міцного здоровя,

великого жіночого щастя,

добра, любові. Нехай у Вашому

домі будуть радість та добробут,

а Ваші серця будуть

зігріті теплом та повагою

рідних і близьких.

Зі святом Весни, Вас!

Переглядів: 387 | Додав: WWWWW_W | Дата: 07.03.2018 | Коментарі (0)

5 березня, бібліотекар бібліотеки-філії с. Масевичі Марія Трохимівна завітала до садочка «Сонечко». Бібліотекар зустрілась з завідуючою  Ольгою Хомівною Пахнюк, дітками старшої групи та вихователькою Світланою Андріївною. А, мете візиту передати книжковий дарунок від народного депутата України Василя Яніцького книгу нашого рівненського письменника Романа Демчука «Ходить казочка Поліссям».   

Всі дуже зраділи дарунку, Ольга Хомівна з дітками та вихователькою подякували Василю Петровичу за подарунок.

Маємо надію, що Василь Яніцький подарує до бібліотеки ще багато книг української сучасної літератури, книг письменників Рівненщини.

Марія Мартенюк.

Переглядів: 467 | Додав: WWWWW_W | Дата: 05.03.2018 | Коментарі (0)

02 березня 2018 року в приміщенні районного Будинку культури відбулась колегія відділу культури райдержадміністрації «Про підсумки діяльності закладів культури і мистецтв району у 2017 році та завдання на 2018 рік». На нараду були запрошені директори районних комунальних закладів культури, працівники клубних, бібліотечних установ та дитячої музичної школи.

Підсумувала роботу за пророблений рік та окреслила завдання роботи на 2018 рік начальник відділу культури райдержадміністрації Наталя Федорівна Ярмошко.

Постанову колегії відділу культури райдержадміністрації та профкому відділу культури «Про підсумки діяльності установ і закладів культури району в 2017 році та завдання на 2018 рік» озвучила голова профкому працівників культури Тетяна Василівна Мініч.


За досягнуті успіхи в роботі в 2017 році по результатах роботи грамотою відділу культури райдержадміністрації нагородили:

Мартенюк Марію Трохимівну, бібліотекаря бібліотеки–філії с. Масевичі.

За вагомий внесок у розвиток бібліотечної справи, активну позицію, налагодження співпраці з органами місцевого самоврядування.

Щиро вітаємо Марію Трохимівну з заслуженою нагородою, бажаємо Вам нових досягнень у поточному році, плідної праці, щедрих винагород.

Оксана Лісовець.

Переглядів: 398 | Додав: WWWWW_W | Дата: 03.03.2018 | Коментарі (0)

В народі кажуть: «Краще один раз побачити, ніж сто разів почути». Звичайно, можна багато читати в інтернеті відгуків сумнівної якості, можна слухати безліч розповідей знайомих, що переповідають про своїх знайомих, проте набагато ефективніше буде поїхати до Польщі, щоб все побачити самому. І «ОсвітаПоль» надає Вам таку можливість.

Проект створено з думкою про тих, хто цікавиться навчанням у Польщі та хотів би якомога більше дізнатися про все, що цього стосується.

Під час трьохденного туру, Ви відвідаєте почергово найбільш рейтингові університети Кракова та Варшави, ознайомлюючись з їхніми особливостями, реалізацією навчальних програм, викладацьким складом та інфраструктурним запліччям. Крім того, Ви зможете ознайомитися з умовами проживання студентів та поспілкуватися із представниками Програми «ОсвітаПоль», які опікуються студентами, що приїжджають на навчання до Польщі.

15 - 18 березня 2018р. відбудеться черговий освітній тур до Польщі. Під час цієї подорожі учасники відвідають 10 вишів на власний вибір у Кракові та Варшаві – містах-осередках польської освіти. Це дасть змогу абітурієнтам та їх батькам на власні очі побачити умови проживання та навчання в Польщі, ознайомитися з академічною програмою університетів, їх кадровою, матеріальною та технічною базою. З цієї точки зору осінній тур є найоптимальнішим варіантом для абітурієнтів, оскільки надає їм досить часу, щоб все обміркувати та добре підготуватися до вступу.

До того ж подорож до Польщі неодмінно принесе задоволення, безліч нових, яскравих вражень. Учасники туру матимуть змогу переконатися в чаруючій мальовничості Кракова, на власні очі побачити Варшаву - сучасну європейську столицю з багатовіковою історією, скуштувати національні польські смаколики, провести приємний шопінг у найбільших торгівельних центрах країни.

Освітні тури до Польщі від «ОсвітаПоль» – це чудесне поєднання приємного з корисним!

Більше за посиланням:

https://www.osvitapol.info/news.php?news/63/group/15

 

Переглядів: 429 | Додав: WWWWW_W | Дата: 08.02.2018 | Коментарі (0)

Благодійний фонд «Я – майбутнє України», місією якого є підтримка, захист та розвиток дітей в Україні, з 1 лютого по 10 травня 2018 року оголошує Всеукраїнський дитячий літературний конкурс «Я – майбутнє України» для учнів загально-освітніх шкіл І-ІІІ ступенів, вихованців ліцеїв, технікумів, училищ, коледжів України (до 18 років).
Метою конкурсу є популяризація читання, реалізація дитячої літературної творчості, заохочення дітей до створення перших якісних літературних робіт та спонукання їх до реальних кроків у літературному майбутньому своєї країни. Даний конкурс організовується в межах існуючих просвітницьких програм Благодійного фонду та є складовою І Міжнародного дитячого фестивалю «Literature Future».

Переможці Конкурсу представлятимуть свій навчальний заклад 7-8 вересня 2018 р. у фіналі Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Я – майбутнє України», який відбудеться в місті Чернівці під час І Міжнародного дитячого фестивалю «Literature Future».
УМОВИ КОНКУРСУ.

Конкурсні твори у друкованому вигляді приймаються на адресу організатора конкурсу – Благодійного Фонду «Я майбутнє України» (вул. Богомольця, 1, м. Чернівці, 58001, з позначкою «На Конкурс»). Кінцевий термін подання конкурсних робіт 10 травня (за поштовим штемпелем). Твори в електронному вигляді приймаються на електронну адресу: lit.fest.ua@gmail.com. Контакт для запитань та деталей, що виникають у зв’язку із участю у Конкурсі: 0800503231 (безкоштовно для всіх абонентів) або надіслати на ел. адресу: lit.fest.ua@gmail.com.

На Конкурс приймаються тільки оригінальні авторські твори (ессе, новели, романи, тексти пісень, збірки творів тощо).

На розгляд приймаються прозові та поетичні твори, написані українською мовою на довільну тему.

Обсяг конкурсної роботи - необмежений.

Для участі у Конкурсі необхідно подати:

конкурсну роботу у друкованому вигляді на аркушах білого паперу формату А4. Аркуші усі мають бути пронумеровані, починаючи з титульної.

конкурсну роботу в електронному вигляді у форматі Word, шрифт Times New Roman, кегль – 14, назва файлу має містити назву оповідання (тощо) латиницею.

лист конкурсанта про себе у довільному порядку.

Твори мають бути оригінальними та авторськими.
НАГОРОДЖЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ КОНКУРСУ

Нагородження переможців Конкурсу відбувається в рамках фінального заходу Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Я – майбутнє України».
Місце та час проведення церемонії нагородження переможців Конкурсу визначається оргкомітетом літературного конкурсу «Я – майбутнє України».

Призери (І, ІІ, ІІІ місце) нагороджуються преміями у двох категоріях : 1- 4 класи та 5-11 класи (в тому числі й вихованці коледжів і ліцеїв).

У кожній з категорій призовий фонд становить: І місце – 10 тисяч гривень, ІІ місце – 5 тисяч гривень, ІІІ місце – 5 тисяч гривень.

Від Президента БФ «Я майбутнє України» буде вручена спеціальна нагорода одному з учасників.

Двадцять найкращих творів будуть видрукувані у Книзі «Я - майбутнє України. Діти».
П’ятдесят найкращих учасників будуть запрошені на фінальний захід Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Я – майбутнє України», який відбудеться 7 – 8 вересня 2018 р. у місті Чернівці.

Всі учасники будуть нагородженні грамотами, з них сотня кращих – пам’ятними призами. Школи у яких навчатимуться переможці Конкурсу отримають відзнаки «Тут навчається Майбутнє України!»

ІНФОРМАЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ

Повідомлення про результати Конкурсу розміщується на офіційній веб-сторінці організатора БФ «Я майбутнє України» - http://www.future-ukr.org.ua/

... Читати далі »

Переглядів: 462 | Додав: WWWWW_W | Дата: 08.02.2018 | Коментарі (0)

21 січня в бібліотеці – філії відбулась інформаційна година для користувачів бібліотеки на тему «Україна нас єднає».

Мета: дізнатися більше про історію об’єднання заходу і сходу в єдину Україну.

Виступила бібліотекар і повідомила користувачів, що вже традиційно Україна святкує День Соборності України – возз'єднання ЗУНР та УНР, яке відбулось 99 років тому.

Повертаючись до історії, пригадаємо, що 22 січня 1919 року в Києві на Софійській площі було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в Єдину Україну.

Однині воєдино зливаються століттям одірвані одна від одної частини єдиної України – Західно - Українська Народна Республіка / Галичина, Буковина і Угорська Україна / і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина Незалежна Українська Народна Республіка, – уривок з Акту, зачитала бібліотекар. До речі, цікавий факт, що роком раніше, у 1918-му, в той самий день було прийнято IV Універсал Української Центральної Ради, що проголошував незалежність УНР. Тобто сьогодні пройшло рівно 100 років з прийняття того доленосного документу, адже без незалежності УНР не було б і Акту Злуки. Також для користувачів оформлено тематичну поличку «Україна є, була і буде».

Переглядів: 448 | Додав: WWWWW_W | Дата: 23.01.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 23 24 »