П`ятниця, 29.03.2024, 01:43
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Друзі сайту









Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бібліотека-філія с.Масевичі

Головна » Архів матеріалів

27 червня, у бібліотеці, до 25 - річниці з дня народження Конституції відбулася година державності на тему: «Жити за законами держави».

Мета: виховувати у користувачів почуття поваги до Законів нашої держави. Зібралися різні за віком користувачі. Бібліотекар розповіла, що державне свято – День Конституції в Україні, коли було прийнято першу Конституцію і хто її автор. Також , бібліотекар запропонувала користувачам зробити малюнки. Деякі діти проявили бажання розгадувати кросворд «Конституція» інші розгадували загадки. На кінець переглянули літературу з книжкової виставки «Закон нашого життя». Всім було цікаво. Ну і звичайно, світлини напам’ять.

Марія Мартенюк.

Переглядів: 141 | Додав: WWWWW_W | Дата: 29.06.2021 | Коментарі (0)

1 червня у бібліотеці відбулася година творчості для дітей на тему «Ми діти твої Україно», приурочена Дню захисту дітей.

Перед присутніми на заході виступила бібліотекар, яка розповіла про права і обов'язки дітей. Познайомила з викладкою літератури. Переглянули Конвенцію ООН про права дитини. Далі Марія Трохимівна запропонувала малювати малюнки про літо. Всі працювали із захопленням. Через годину малюнки виставили, щоб всі подивилися, які найкращі. Переможці Денисевич Поліна, Бричка Дарина та Ничипорчук Олександра.

Після творчої праці діти змагалися хто більше пострибає на скакалці за 30 секунд. Переможці – Денисевич Поліна та Кібукеич Софія. Багато хлопчиків і дівчаток займалися на тренажерах. Це їм подобається. Дозвілля дітей пройшло змістовно і цікаво. Розгляньте все на світлинах.

Переглядів: 228 | Додав: WWWWW_W | Дата: 07.06.2021 | Коментарі (0)

Нагородження переможців конкурсу «Краща книга Рівненщини - 2021» відбулось 25 травня в Рівненській обласній  універсальній науковій  бібліотеці.

Конкурс заснований Рівненським обласним відділенням Української бібліотечної асоціації та проводиться у партнерстві з бібліотеками області. Основними завданнями Конкурсу є виявлення кращих видань місцевих авторів; виховання культури читання та любові до книги серед дітей та молоді.

Цьогорічними книгами-переможцями стали:

«Краща поетична збірка» перемогу здобула книга «Погорина», автор Євген Шморгун;

«Краще прозове видання» перемогу здобув роман «Пластилін», авторка Ірина Баковецька;

«Краще видання для юнацтва та молоді» перемогу здобула повість «Чужий», автор Сергій Гридін;

«Краще видання для дітей» перемогу здобула збірка «Веселі миші», авторка Лідія Гольонко;

«Кращий літературний дебют» перемогу здобула збірка віршів «А без дощу ніяк…», авторка Людмила Чаттопадхай-Бездощук;

«Краща книга з архітектурно-мистецької спадщини Волині»&nbs ... Читати далі »

Переглядів: 173 | Додав: WWWWW_W | Дата: 28.05.2021 | Коментарі (0)

Як швидко летить час! І в тому безупинному плині міняється все довкола, змінюються і люди, і оновлюється світ, закарбовуючи на календарі життя пам’ятні дати. Скільки таких дат було в самобутньому селі Масевичі, достеменно невідомо.

Вже вкотре громада села Масевичі відзначає День села. В цьому році свято відбулося 22 травня – у велике християнське свято весняного Миколая Чудотворця. Жителі с. Масевичі святкували 518 річницю від дня народження нашого села. Святкування Дня села розпочалося із молебню у місцевому храмі. Тож із самого ранку, не лише мешканці с. Масевичі, а й жителі сусідніх сіл, районів поспішали на святкове богослужіння у Свято – Миколаївський храм. Цього дня мешканців села вітало чимало почесних гостей. На святі були присутні голова Рокитнівської селищної ради Таргонський Григорій Миколайович і депутат селищної ради Смик Людмила Миколаївна, староста села Нестерчук Наталія Петрівна, які привітали всіх прихожан з святом весняного Миколая Чудотворця.

   У бібліотеці – філії відбулася краєзнавча година на тему «ВИДАТНІ ЛЮДИ НАШОГО СЕЛА». Для користувачів середнього віку проведено годину творчості «Моє село- найкраще місце на землі». Після всього, користувачі активно допомогли перенести вироби наших майстринь вишивальниць Білець Ніни Іванівни, Панько Надії Миколаївни та Богданець Аліни Миколаївни та різьбу по дереву учнів місцевого ліцею під керівництвом Денисюка О.П. та Кисорця Т.О. на дитячу площадку, де розмістили виставку прикладно – ужиткового мистецтва. Для гостей свята була оформлена книжково-ілюстративна виставка «Куточок раю на землі. Масевичі мої», діяла фотозона Потім для всіх жителів села відбувся концерт. З вітальними словами на початку святкового дійства виступили голова Рокитнівської селищної ради Таргонський Григорій Миколайович, депутат селищної ради Смик Людмила Миколаївна, староста села Нестерчук Наталія Петрівна, які привітали з святом села. Григорій Миколайович зазначив, що День села – це насамперед родинне свято. Це свято не тільки тих, хто тут народився, але й всіх, хто поселився тут та прикипів душею до свого села. Адже Масевичі споконвічно славилися талановитими, щирими та працьовитими людьми, які розвивають і прославляють наш край. Тож принагідно хочу подякувати всім, хто дбає про розвиток нашого села. Завдяки спільній та відданій праці жителі села творять нашу історію для прийдешніх поколінь. Голова пообіцяв, що через місяць прийде техніка і розпочнеться робитися дорога, яка має міжнародне значення. Виступили місцеві аматори сцени, які виконали сучасні пісні, проте із таким захватом показували свої таланти, учні Масевицького ліцею, які розповідали гуморески. Був солодкий стіл для дітей від місцевого спонсора Кириловця Віктора.

Та найбільший здобуток, який забрав у свою оселю кожен житель села та гості, був хороший настрій та позитивні емоції. Підсумувавши все це дійство хочеться в черговий раз засвідчити, що жителі Масевич гідні господарі свого села й готові надалі возвеличувати його славу, писати нову історію, йти вперед до справжнього прогресу та демократії, зводячись, мов неопалима купина, сягаючи кроною в небеса.

Марія Мартенюк.

 

Переглядів: 139 | Додав: WWWWW_W | Дата: 25.05.2021 | Коментарі (0)

7 травня, біля обеліска Слави в с. Масевичі, відбувся мітинг приурочений Дню пам’яті та примирення і 76 річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Біля обеліска Слави вишикувалися всі вчителі та учні Масевицького ліцею. Під керівництвом Кібукевич Юлії. та учнів 7 б класу пройшла урочиста частина. Де всі присутні вклонилися усім полеглим, схиливши голови у в журбі й задумі перед світлою пам’яттю тих, хто віддав своє життя, увійшовши в безсмертя. Вшанували їх хвилиною мовчання та покладанням квітів. Далі бібліотекар разом з класним керівником Голіщовець Іриною, Трохимчук Наталією та учнями шостого класу провідали  могилку та поклали квіти нашому ветерану Примаку Івану. Його спогади у наших серцях. Також, усі разом відвідали пам’ятник воїнам УПА, нашим односельцям, які загинули від рук московських окупантів. Біля пам’ятника, Марія Трохимівна розповіла про воїнів, які боролися за незалежність нашої України і загинули у 1948 році. Всіх згадали поіменно. Доповнила розповідь Ірина Петрівна, яка теж запам’ятала зі слів своєї бабусі, як вбивали на очах у людей воїнів УПА. Вшанували покладанням квітів.

Вічна слава героям, які загинули. Ми – українці. Ми ніколи не забудемо подвигу своїх дідів і батьків у Другій світовій війні. Ми сьогодні шануємо всіх живих і мертвих, хто пережив її, й кого досі болять рани. Багато їх молодих, самовідданих увійшли в легенди і назавжди лишилися у вдячній пам’яті людській.

Марія Мартенюк.

Переглядів: 146 | Додав: WWWWW_W | Дата: 07.05.2021 | Коментарі (0)

До 35 річниці аварії на Чорнобильській АЕС. в бібліотеці – філії с. Масевичі відбулася година – реквієм «Чорнобиль - наш біль».

Мета: поглибити знання користувачів про трагедію на ЧАЕС, визначити негативний вплив аварії на стан навколишнього середовища та здоров'я населення; розвивати вміння учнів аналізувати та узагальнювати навчальну інформацію; сприяти формуванню патріотичних почуттів.

У книгозбірні зібралися різні за віком користувачі. Виступила бібліотекар, яка повідомила, що наближається 26 квітня – чергова річниця катастрофи планетарного масштабу – аварії на Чорнобильській АЕС, яка надовго залишила свої згубні сліди на значній території України, зумовивши істотне погіршення загальної екологічної ситуації та негативно позначившись на долі та здоров’ї мільйонів людей.

Ця сумна дата спонукає нас, віддаючи належне мужності й жертовності ліквідаторів аварії на ЧАЕС, ще і ще раз переосмислити причини найбільшої техногенної катастрофи в історії людства. Бібліотекар познайомила користувачів з ілюстративно – книжковою виставкою «Чорнобиль – наш біль». Переглянули літературу І. Драча «Чорнобильська мадонна», «Чорнобиль. Зона відчуження», І.Жука «Діти і радіація», «Харчування в радіаційній зоні» та інші. Також, бібліотекар запропонувала подивитися відео «Чорнобиль».

Всі присутні подивилися світлини ліквідаторів, які перші кинулися гасити вогонь на ЧАЕС. Чорнобильська трагедія є черговим підтвердженням, що людство не може бути застраховане від наймасштабніших катастроф, у тому числі й ядерних, для ліквідації наслідків яких необхідно терміново вирішувати інженерно-технічні, соціально-економічні та екологічні питання.

Отже, Чорнобильська трагедія прирекла на страждання мільйони людей, породила тривогу за майбутнє дітей, змінила середовище їхнього проживання і навіть психологію. Чорнобильська трагедія повинна стати уроком для  всього людства.

Марія Мартенюк.

Переглядів: 153 | Додав: WWWWW_W | Дата: 27.04.2021 | Коментарі (0)

3 12 по 16 квітня в бібліотеці проходив Тиждень дитячого читання за темою: «Читай! Роби читання стилем життя», за таким планом роботи:

Інформаційний день - 12.04.2021

  1. Відкриття Тижня дитячої та юнацької книги.
  2. Оформлення ілюстративно-книжкової викладки книг на тему: «Читай! Роби читання стилем життя» (1 -11класи)
  3. Виставка - іменини: «Книги ювіляри-2021». (1 – 11 класи)

День шкільного підручника – 13.04.2021

  1. Рейд – перевірка шкільних підручників по всіх класах.(1-11 класи)
  2. Бібліотечний урок на тему: «Книжковий дім – відкритий всім»(1 клас)
  3. 2021 рік – рік математики в Україні (1- 11класи)

День  творчості -14.04.2021

     1.Тренінг на тему: «Книги читати – усе знати» (2 клас)

     2. Виставка малюнків «Люби і знай свій рідний край»(5 -7класи)

     3.Читацький кадр «Посмішка з книгою» (5-11 класи)

Пошуковий день – 15.04.2021

  1. Тренінг «Книга – джерело знань»(3 клас)

2.Конкурс «В книжку на згадку – зробимо закладку» (4 клас)

3. Акція «Подаруй в бібліотеку сучасну українську книгу» (1 – 11 класи)

Підсумковий день – 16.04.20.

  1. Виставка подарованих книг.
  2. Нагородження переможців.

Переглядів: 164 | Додав: WWWWW_W | Дата: 19.04.2021 | Коментарі (0)

Сьогодні, 16 квітня, біля приміщення бібліотеки – філії с. Масевичі пройшла акція «Чисте довкілля». Бібліотекар запропонувала користувачам бібліотеки зробити прибирання біля книгозбірні та в подальшому не смітити, а відповідально ставитись до навколишнього середовища і викидати сміття тільки у відведених для цього місцях. Всі бажаючі згодилися і ми всі разом прибрали територію навколо бібліотеки незважаючи на дрібний дощик. Адже чистота – це чиста екологія.

Марія Трохимівна запросила всіх на гарячий чай з печивом і подякувала Гладуну Генадію, Трохичуку Богдану, Огороднік Дарині, Кривді Юрію, Бричці Олексію, Здунюк Анні та Панько Вероніці за їхню допомогу, розуміння та доброту.

Переглядів: 143 | Додав: WWWWW_W | Дата: 16.04.2021 | Коментарі (0)

Ви — нове покоління українців і вам є що сказати! Сміливі, творчі та талановиті — візьміть участь у Всеукраїнському онлайн-конкурсі дитячого малюнка «Я і мої права» до 25-річчя Конституції України, щоб разом відсвяткувати ювілей Основного Закону нашої держави!

Дізнайся умови конкурсу на сайті https://chl.kiev.ua/Default.aspx?id=9531, намалюй малюнок та...

заходь за посиланням https://padlet.com/nbkidskiev/yom2866cuip1tzho і завантажуй його з дотриманням усіх вимог.

Запрошуємо до участі дітей від 6 до 18 років!

Учасники отримають електронний Сертифікат учасника Конкурсу, а переможці будуть відзначені призами!

Переглядів: 163 | Додав: WWWWW_W | Дата: 07.04.2021 | Коментарі (0)

30 років тому Україна стала незалежною суверенною державою. День незалежності виборювався століттями, упродовж яких формувалася українська нація зі своєю культурою та народом.

З нагоди 30-річчя від Дня проголошення незалежності України Національна бібліотека України для дітей розпочинає Всеукраїнський конкурс дитячої творчості «Незалежна і єдина — моя Україна!».

До участі запрошується кожна дитина з України, яка може проявити свій талант в одній із трьох категорій: малюнок; вишивка; аплікації.

Деталі проведення Конкурсу читайте на сайті бібліотеки за посиланням http://chl.kiev.ua/Default.aspx?id=9511

Запрошуємо до участі! На переможців чекають призи!

Переглядів: 142 | Додав: WWWWW_W | Дата: 07.04.2021 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 ... 23 24 »