П`ятниця, 29.03.2024, 15:20
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Друзі сайту









Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бібліотека-філія с.Масевичі

Головна » Архів матеріалів

Книжкова виставка «Україна - єдина! Україна – це ми!» в бібліотеці привертає увагу користувачів різного віку та пропонує замислитись над історією нашої країни, сьогоденням та майбутнім українського народу.

Бібліотекар провела інформаційну годину, що сьогодні, у середу, 22 січня, в Україні відзначається День Соборності і Свободи. Це свято відзначається щороку у день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки, що відбулося у 1919 році.

Урочистий Акт злуки Західно-Української Народної Республіки та Української Народної Республіки в єдину соборну Українську державу проголосила директорія УНР 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

«Віднині зливаються в одне ціле віками розділені частини України - Галичина, Буковина, Закарпаття та Придніпрянська Україна – в одну велику Україну. Збулись мрії, заради яких жили та заради яких вмирали кращі сини України. Віднині є одна незалежна Українська Народна Республіка», - так було написано в Акті злуки. Бібліотекар запропонувала юним користувачам намалювати малюнки на тему: «Соборна, Незалежна Україна». Всі разом подивилися відео фільм «Акт злуки: відтворення історичної правди».

Переглядів: 295 | Додав: WWWWW_W | Дата: 22.01.2020 | Коментарі (0)

Напередодні новорічних та Різдвяних свят дуже приємний та цінний подарунок для бібліотеки - філії с. Масевичі зробив сільський голова Василь Олексійович Волевач та депутати сільської ради. На сесії Масевицької сільської ради, для бібліотеки села, було виділено кошти у сумі 40 000 тисяч гривень на придбання сучасних меблів, ноутбука, книг сучасної української та світової літератури, яка допоможе випускникам школи при здачі ЗНО і просто почитати для душі сучасні книги українських письменників таких як. В. Лиса, С. Талан, Л. Дашвар, Н. Фіалко. Т. Шевченка та багато інших.

У читачів бібліотеки радості не було меж. Вони стрибали сміялися і кричали: «який класний в селі голова». Не менші емоції переповняли й мене, бібліотекаря, я відчула себе потрібною своїй громаді і дуже рада, що голова разом з депутатами вкладають кошти у добробут та розвиток нашої Масевицької сільської ради. Головне – добре робити свою справу.

З вдячністю бібліотекар Марія Трохимівна та користувачі бібліотеки:

Богданець А, Лисаков Ю, Панько А, Трохимчук Н, Бертащ В, Бричка О. та інші.

Марія Мартенюк.

Переглядів: 481 | Додав: WWWWW_W | Дата: 27.12.2019 | Коментарі (0)

Традиційно у грудні в бібліотеці  - філії  проходить Всеукраїнський тиждень права.

Основною метою тижня є:

– активізація роботи щодо формування у дітей та учнівської молоді правової культури та ціннісного ставлення до себе й до інших;

– вироблення навичок відповідальної поведінки підростаючого покоління на основі сформованості превентивного світогляду, здатності супротиву до негативних впливів соціального середовища;

– здійснення інформаційно-просвітницької та профілактичної діяльності, спрямованої на попередження вчинення правопорушень неповнолітніми;

– виховання інтересу до активної суспільної діяльності в межах правового поля;

– розвиток громадянської свідомості школярів.

Бібліотекар організувала книжкову виставку - інсталяцію «Обов’язки та права - усьому голова». Під час проведення бесіди «Підлітки мають знати свої права». біля книжкової виставки, бібліотекар акцентовала увагу на те, що основна мета нашої держави – навчити людей, які в ній проживають, не тільки користуватися правами, але і дотримуватися правової поведінки у відносинах з іншими людьми, установами. Захід було спрямовано на розширення знань учнів про декларовані в Конституції України права, свободи та обов’язки людини та громадянина, про органи державної влади України, зокрема законодавчі, їх функції та повноваження, а також виховання в користувачів почуття патріотизму поваги до своєї  батьківщини, рідних, однокласників. Молодші школярі подивилися презентацію «Хочу знати свої права». Уся правова література сприяє підвищенню зацікавленості школярів у вивченні правознавства, дозволили сформувати в учнів правові почуття, активну позицію у правовій сфері; виробити навички і звички правомірної поведінки; подолати в свідомості помилкові погляди та переконання, негативних навичок і звичок поведінки.

Марія Мартенюк.

Переглядів: 317 | Додав: WWWWW_W | Дата: 16.12.2019 | Коментарі (0)

21 листопада в бібліотеці - філії с. Масевичі діє виставка – інсталяція «Гідні бути українцями».

Мета: розширити знання користувачів про власну країну; розвивати почуття національної самосвідомості, гідності та громадянської активності; виховувати повагу до української культури, почуття гордості за свою Батьківщину; формувати розуміння єдності і цілісності України, усвідомлення себе українцем, відповідальним за долю своєї держави.

Працівник бібліотеки привертає увагу відвідувачів до цієї виставки та проводять біля неї патріотично-інформаційну бесіду про революційні події та патріотів України, які не пошкодували свого життя заради Свободи. Загалом відзначення Дня Гідності та Свободи в бібліотеці - філії с. Масевичі відбувається на високій патріотичній ноті, в дусі національної ідеї.

Марія Мартенюк.

Переглядів: 308 | Додав: WWWWW_W | Дата: 21.11.2019 | Коментарі (0)

20 листопада о 13.00 годині в районному будинку культури (актова зала) відбулась презентація унікaльного видaння «Пересопницьке Євангеліє від Матвія» (екскурс у епоху творення Пересопницького кодексу). Це фaксимільна копія однієї із чaстин української Першокниги, крім кaнонічного тексту, є і тлумачення літер, аби Святe Письмо, нaписане стaроукраїнською мовою більш ніж чотири століття тому, було зрозумілим широкому зaгалу.

Презентував книгу Микола Федоришин, укладач видання.

Презентація відбулась в рамках культурологічно - просвітницького проекту Миколи Федоришина «Українці як європейська культурна спільнота (на прикладі української Першокниги «Пересопницького Євангелія») з метою національно - патріотичного виховання через поширення знань визначних пам'яток культурної спадщини.

Переглядів: 349 | Додав: WWWWW_W | Дата: 21.11.2019 | Коментарі (0)

15 листопада у бібліотеці – філії с. Масевичі відбулася акція «Наш дім – наша турбота». Бібліотекар запропонувала користувачам бібліотеки прибрати осіннє листя навколо бібліотеки. Прийшло п'ятеро користувачів і разом із бібліотекаром позгрібали листя та повиносили все на смітник. Працювали з радістю і задоволенням. Бібліотекар пригостила всіх чаєм та солодощами і подякувала Євпат Денису, Ільчуку Івану, Здунюк Ані , Панько Вероніці, Панько Ані.

Марія Мартенюк.

 

Переглядів: 281 | Додав: WWWWW_W | Дата: 15.11.2019 | Коментарі (0)

До відзначення 110 – річниці від дня народження Степана Бандери та 90 – річчя створення Організації українських націоналістів, бібліотекар підготувала для учнів та всіх працівників школи книжкову виставку «Степан Бандера – тернистий шлях українця», мета якої донести до всіх школярів інформацію про життя та діяльність Організації українських націоналістів.

Біля виставки для користувачів була проведена інформаційна година після якої присутні побажали прочитати книги з виставки.  

Марія Мартенюк.

Переглядів: 269 | Додав: WWWWW_W | Дата: 06.11.2019 | Коментарі (0)

9 жовтня до 75-х роковин від початку депортації українців з Лемківщини, Надсяння, Холмщини, Південного Підляшшя, Любачівщини, Західної Бойківщини виповнюється 8 вересня 2019 року. Бібліотекар провела інформаційну годину на тему «Вигнання», де розповіла школярам те, як у 1944-1946 роках понад 482 тисячі українців примусово позасудово переселили до УРСР. Це брутально здійснили комуністичні режими СРСР і Польщі із застосуванням терору, репресій, конфіскації майна, обмеження політичних, соціальних, економічних і культурних прав людей. Виселяли українців у різні регіони УРСР – від Галичини до Причорномор’я, Слобожанщини та Донеччини. У 1947 році тих українців, що відмовились виїжджати до СРСР, польська влада в ході Акції “Вісла” депортувала на північ і захід Польщі. Впродовж кількох місяців було депортовано майже 150 тисяч українців. Ще кілька десятків тисяч українців були позбавлені батьківських домівок під час обмінів прикордонними ділянками між СРСР та Польщею у 1948-1951 роках.

Переглядів: 280 | Додав: WWWWW_W | Дата: 10.10.2019 | Коментарі (0)

03 жовтня в Масевицькій бібліотеці пройшов урок – подорож на тему «До Країни книг».

Мета: розширити знання учнів про бібліотеку, популяризувати читання літератури, розвивати комунікативну компетентність, сформувати щоденну потребу у читанні книг, пропагувати книгу, як джерело знань, сприяти духовному збагаченню особистості, підвищення культурного рівня дітей і розвивати інформаційну грамотність.

До бібліотеки завітали другокласники разом із класоводом Галиною Ігнатівною на бібліотечний урок – подорож «До Країни книг». Виступила бібліотекар, яка повідомила, що всі учні прийшли в чарівну кімнату, де є багато розумних, добрих і вірних друзів. Друзі – це книги. Книги - вікно у світ знань. Уміння вдумливо читати книгу збагатить ваше життя, зробить його цікавим і наповненим. Далі усі разом мандрували по зупинках на яких діти дізнавалися багато цікавого. Найбільше сподобалася кінцева зупинка, де були загадки та пісні.

На кінець року, всі двадцять три учні виписали книги для домашнього читання.

Переглядів: 430 | Додав: WWWWW_W | Дата: 03.10.2019 | Коментарі (0)

Рокитнівщина – край поліський, щедрий природою і людьми. Кожне село має свою історію. Пізнавати цю живу історичну конкретність, знати її – духовна потреба і святий обов’язок всіх поколінь.

В районні знаходиться 32 природно-заповідних об’єктів, загальна площа яких становить 25% від заповідного фонду області.

22 вересня працівники бібліотеки започаткували перший виїздний туристичний маршрут:

- напилися джерельної води в «Живоносному джерелі»;

- приклонилися відбитку стопи божої матері с.Масевичі;

- відали шану древлянським похованням (валунні поля в долині р.Льви поблизу с.Старики);

- відвідали одне з заповідних місць районну – «Осницьке водосховище».

Учасники вело-мандрівки «Стиль життя: подорожі, мандрівки, активний відпочинок», завдячують своїм провідникам, бібліотекарю бібліотеки-філії с.Масевичі Марії Трохимівні Мартинюк та жителю смт.Рокитне, члену літературно-мистецького об’єднання «Рокита» Сергію Миколину.

Антоніна Боровська.

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/pg/rokytnivskyi.tsrb/photos/?tab=album&album_id=1199479316903451

Переглядів: 250 | Додав: WWWWW_W | Дата: 23.09.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 23 24 »