Четвер, 18.04.2024, 13:43
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Друзі сайту









Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бібліотека-філія с.Масевичі

Головна » Архів матеріалів


Днями у бібліотеці с. Масевичі відбулася година цікавих повідомлень присвячена Т. Г. Шевченку на тему «Шлях Шевченка – це шлях народу».

Мета: розширити знання користувачів бібліотеки про життя і творчість Т.Г. Шевченка; формувати громадянську і загальнокультурну компетентності, бажання читати твори Т.Шевченка; розвивати творчі здібності, спонукати до власної творчості; виховувати любов до національної культури, прагнення бути справжніми українцями; виховувати почуття гордості за Україну, за її національного генія – Тараса Григоровича Шевченка.

Виступила бібліотекар і розповіла для всіх присутніх, що минають роки і сторіччя, відходять у небуття покоління людей, змінюються їхні звичаї, вірування та погляди, а великі надбання мистецтва надовго переживають своїх творців. До таких скарбів світового значення належать і творіння великого генія українського народу Тараса Григоровича Шевченка.

Для кожного покоління він є чимось особливим, як сила, як мудрість, як поезія, як дух, який в усі часи витав над нами. З цим іменем сьогодні на всій планеті ідентифікується Україна та українці. Шевченко належить до найулюбленіших поетів світу – від Біловежі до Гімалаїв, від Сицилії до Японії. Далі проходив конкурс читців декламаторів в якому взяли учась Дорошко Марина, Ничипорчук Емілія, Рогульчик Аня, Кириловець Христина, які зазделегідь вивчили поезії Т.Шевченка. Кулакевич Софійка розповіла про перше кохання Тараса до Оксани. Потім, бібліотекар запропонувала перегляд відеофільму про життєвий шлях Тараса Шевченка. Було проведено музичну хвилинку і користувачі прослухали пісню на слова Шевченка «Думи, мої думи».

Отже, користувам бібліотеки було святково і цікаво. Вони переглянули книжкову виставку «Весна починається з Шевченка» і зрозуміли, що саме у Шевченка ми сьогодні шукаємо підтримку, натхнення, силу духу. За цей час Кобзар став близьким і рідним. Хай же й сьогодні, і в наступні роки лине вічно жива в народі слава великого Кобзаря.

Переглядів: 350 | Додав: WWWWW_W | Дата: 12.03.2019 | Коментарі (0)

Бібліотекар – це «універсальний солдат». Адже,  окрім виконання своїх основних посадових обов’язків, якщо хочеш працювати в теплому приміщенні потрібно самому запалити грубку, щоб було тепло користувачам. Якщо хочеш працювати у чистому приміщенні потрібно самому прибрати (особливо працюючи у сільській бібліотеці).

Але в першу чергу бібліотекар – це аптекар душ людських. Це психолог, порадник, подруга, вихователь, майстриня, організатор, тренер, блогер… і так далі.

Саме такою людиною, професіоналом, Бібліотекарем з великої букви є Мартенюк Марія Трохимівна, бібліотекар бібліотеки-філії с.Масевичі. Це жінка на яку можна і потрібно рівнятися, як на професіонала і людину. І дуже приємно, ми горді, що віддана праця таких людей високо оцінюється.

Хочемо привітати шановну Марію Трохимівну з високою нагородою, Грамотою Верховної Ради України за вагомий особистий внесок у розвиток бібліотечної справи, якісну організацію і інформацію, довідково-бібліографічне обслуговування користувачів бібліотеки, багаторічну сумлінну працю та за високий професіоналізм.

22 лютого на підсумковій колегії відділу культури і туризму цю грамоту Марія Трохимівна отримала з рук народного депутата України Василя Петровича Яніцького.

Шановна Марія Трохимівна від всього нашого колективу КЗ «Рокитнівська ЦБС» прийміть щиросердечні вітання з побажаннями здоров’я та наснаги, вдячних користувачів, щоб професія приносила задоволення не тільки для душі, а й суттєво покращувала сімейний бюджет :-).

Завдяки таким професіоналам і ентузіастам, як Ви, нам є на кого рівнятися. Віри Вам у себе і у свою професію.

Оксана Лісовець.

Переглядів: 379 | Додав: WWWWW_W | Дата: 23.02.2019 | Коментарі (0)

20 лютого в бібліотеці - філії с. Масевичі відбулася патріотична година «Живим уклін – загиблим слава», оформлено тематичну викладку книг «Небесна сотня».

Мета: вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, виховання патріотизму, національної гордості, любові до України.

В бібліотеці зібралися різні за віком користувачі. Виступила бібліотекар і повідомила, що історія будь – якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Ми повинні пам’ятати і не забувати героїчні сторінки, коли проливали кров патріоти. Адже той, хто не знає минулого, той не вартий майбутнього. Саме вірність і мужність головні риси Героїв Небесної Сотні. Будьмо гідними великої слави героїв України, які твердо вірили, діяли, знали: Українська нація народилася тоді, коли в її обороні впала перша крапля червоної української крові на чорну українську землю. Українська нація існуватиме доти, доки хоч один українець буде готовий покласти своє життя в її обороні. Про такого патріота з нашого села ви вже знаєте. Це Берташ Віталій Андрійович, який захищав свою державу, за що отримав нагороди із –за поранення був демобілізований зі Сходу.

Слава Героям!

Далі молодші користувачі малювали малюнки «Ми нація єдина – ми діти твої, Україно». Юнацтво села подивилися відеофільм «Герої не вмирають».

Отже, користувачі бібліотеки провели корисно свій час. Для домашнього читання виписали книги: О. Забужко «І знов я влізаю в танк», П. Солтиса «370 днів у комуфляжі». С. Лойко «Аеропорт», Торба В. «Я - свідок» та інші.

Переглядів: 391 | Додав: WWWWW_W | Дата: 20.02.2019 | Коментарі (0)

В бібліотеці-філії с.Масевичі відбулася година – пам'ять «Їх покликав Афганістан».

Мета: вшанувати мужність і звитяги військовослужбовців та зберегти пам'ять про героїв, які загинули в Афганістані, згадати воїнів нашого села, які пройшли Афган.

У книгозбірні зібралися різні за віком користувачі бібліотеки. Виступила бібліотекар, яка повідомила, що сьогодні, 15 лютого минає 30 років з дня виведення військ з Афганістану. Війна тривала більше дев’яти років. У війні брали участь більше ста тисяч українських військовослужбовців. Афганська війна залишила не виліковну рану у серцях тих, хто брав участь у бойових діях, хто втратив друзів, синів, батьків. З нашого села Масевичі брали участь в бойових діях Ничипорчук Петро Григорович, Пахнюк Роман Антонович, Бричка Микола Анатолійович, Скібчик Василь Богданович, Скібчик Володимир Богданович та Лящук Володимир Іванович. Попередньо поговоривши з сином Іваном, Володимир Іванович Лящук передав до бібліотеки свої світлини перебування на війні. Користувачі з цікавістю передивилися всі фото. Потім бажаючі передивилися відеофільм «Афганістан».

Отже, користувачі дізналися, що афганці з нашого села – це гордість нашої громади, вшанували пам'ять українських військовослужбовців, які не повернулися з війни.

Переглядів: 379 | Додав: WWWWW_W | Дата: 15.02.2019 | Коментарі (0)

29 січня в бібліотеці – філії с. Масевичі для користувачів бібліотеки відбулася історична година на тему: «Під Крутами бій. Під Крутами кров».

Мета: ознайомити користувачів бібліотеки із подіями, які сталися у січні 2018 року на станції Крути, згадати юнаків – героїв, які боролися за свободу і незалежність українського народу.

Виступила бібліотекар і повідомила, що у січні виповнюється 101 річниця відтоді, як у бою під станцією Крути загинуло триста київських студентів і гімназистів, посланих туди Центральною Радою. У радянські часи ця подія замовчувалась, а нині подається, як одна з героїчних сторін вітчизняної історії. Ці юнаки боролися за свободу і незалежність України. Бібліотекар звернула увагу на виставку однієї книги «Крути». В книзі є всі історичні документи, які відтворюють події 2018 року. Всі разом розглянули фотографії «Пам’ятаємо про Крути», які відображають бої на самій станції. Богдашенко Дмитро та Мельник Тетяна прочитали вірші «Бій під Крутами» та «Крути».

Отже, користувачі бібліотеки дізналися про події історичної давності і вшанували пам'ять про юнаків хвилиною мовчання. Деякі користувачі подивилися віртуальну подорож на станцію Крути.

Переглядів: 376 | Додав: WWWWW_W | Дата: 29.01.2019 | Коментарі (0)

21 січня в бібліотеці – філії відбулася година державності «Бо в єднанні - наша сила, наше майбутнє».

Мета: відродження паростків духовності, пробудження у читачів зацікавленості до поглибленого вивчення історії та культурних надбань українського народу, виховання поваги та любові до рідного краю, його історичного минулого і сучасності.

Бібліотекар розповіла, що з історії становлення незалежності України особливе місце займає 22 січня 1919 року, коли було проголошено злуку всіх українських земель в єдину українську державу і що саме 22 січня ввійшло до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України і саме в цьому році минає 100 років від дня Злуки. Саме того дня здійснилася мрія, яку віками втілювали наші пращури Схід і Захід .

Також, бібліотекар познайомила користувачів з тематичною виставкою книг «Україна є, була і буде» на якій представлені книги, що висвітлюють тернистий шлях України до Соборності. Це Субтельного О. «Історія  України», «Видатні місця України», «Дивовижна Україна» та інші. Проведено віртуальну подорож містами України, де всі присутні роздивилися карту України, потім пройшли по зупинках Західної України, Центральної, Південної, Східної та автономної республіки Крим. Переглянули всі обласні центри та видатних людей цих міст. Всім дуже сподобалося.

Отже, користувачі бібліотеки дізналися про значення слова «соборність», яке включає в себе єдність і згуртованість. На кінець Марія Трохимівна побажала присутнім єдності, любові один до одного, що допоможе кожному з нас будувати свій дім, свою правду і свою волю.

Переглядів: 424 | Додав: WWWWW_W | Дата: 23.01.2019 | Коментарі (0)

Друзі!

З Новим роком! Нехай у вашому житті завжди буде місце любові і новим звершенням! Нехай думки будуть легкими і чистими, як перший сніг. Нехай всі ваші мрії обов'язково здійсняться! Нехай Новий рік буде ласкавим і щедрим, пробачить всі ваші промахи в році, що минає, подарує здоров'я, мудрість і натхнення все виправити, досягти, зробити! Миру вашим домівкам!
 

Переглядів: 467 | Додав: WWWWW_W | Дата: 31.12.2018 | Коментарі (0)

У грудні місяці відбулася зустріч з представником центру зайнятості Артимовець Наталією Петрівною на тему: «Світ професій».

Мета: ознайомитися з інформацією про світ професій і визначити, що цікавить випускника; вивчити самого себе, щоб скласти уявлення про свої інтереси, здібності, нахили; довідатися в якому навчальному закладі можна одержати відповідну кваліфікацію.

На зустріч зібралися випускники місцевої школи, де виступила Наталія Петрівна, яка познайомила всіх з професіями, які потребує ринок праці. Наталія Петрівна повідомила, що перед випускниками постало відповідальне завдання вибору професійного шляху, вибору відповідно до вимог навчального закладу. А можливо, з присутніх хтось просто хоче більше дізнатися про уже обраний фах. Досить цікаво Наталія Петрівна дала характеристику різним професіям. Під кінець зустрічі всі присутні виконали профорієнтаційні тести. Бібліотекар підготувала ілюстративно - тематичну виставку «Обери професію».

Отже, випускники школи дізналися багато цікавого про професії, про електронний ресурс інформаційного довідника «Світ професій. Кожен отримав інормаційний буклет різних спеціальностей.

 

Переглядів: 419 | Додав: WWWWW_W | Дата: 30.12.2018 | Коментарі (0)

Конкурс «Краща книга Рівненщини» заснований ГО «Рівненське обласне відділення Української Бібліотечної Асоціації» (РОВ УБА) у 2009 році та Основними завданнями Конкурсу є виявлення кращих видань місцевих авторів; виховання культури читання та любові до книги серед дітей та молоді.

Голосування відбувається у 2 – х номінаціях: «Краще прозове видання», «Краща поетична збірка». Проголосувати за улюблену книгу можна у будь якій бібліотеці міста чи області, або ж шляхом онлайн – голосування у Facebook група «Краща книга Рівненщини».

Хто переможе – залежить від Вас!

Обрати своїх кандидатів на перемогу Ви можете одним з наступних способів:

- проголосувати в онлайн опитуванні у групі "Краща книга Рівненщини-2019" (https://www.facebook.com/groups/471111253070776/):

- проголосувати в онлайн опитуванні за посиланням - http://libr.rv.ua/ua/info/37/

- заповнити анкету у будь-якому відділі бібліотеки;

- надіслати свої пропозиції на електронну адресу metod@libr.rv.ua

Попередні результати голосування будуть оприлюднені на сайті бібліотеки у березні 2019 року.

Підведення підсумків конкурсу відбудеться у квітні 2019 року.

Переглядів: 395 | Додав: WWWWW_W | Дата: 20.12.2018 | Коментарі (0)

Президія Української бібліотечної асоціації оголошує конкурс на девіз УБА 2019 р.

Концепція девізу має відображати роль бібліотек у сучасному світі, сприяти розумінню суспільством і кожним громадянином значення книгозбірень для сьогодення та майбутнього України.

Пропозиції на конкурс девізів (до 5 слів) просимо надсилати за цією формою до 20 січня 2019 року.

Девізи УБА минулих років дивіться тут.

Заохочуємо до участі у конкурсі як колег, так і користувачів бібліотек!

Джерело:

https://ula.org.ua/news/4173-oholosheno-konkurs-na-deviz-uba-2019-roku?fbclid=IwAR1RaqvGkb06at4eLtNlg6NvxD-abqIgROLFm-IVH8URqV7v2WxRbRwbZPA

Переглядів: 371 | Додав: WWWWW_W | Дата: 20.12.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 23 24 »