Вівторок, 19.03.2024, 05:19
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Друзі сайту









Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бібліотека-філія с.Масевичі

Культура

Будинок культури

     Культурні заклади з'явились на території сільської ради у післявоєнні роки. Згодом вони реорганізувались. Центром культурного життя на селі є Будинок культури, відкритий у 1969 році. Першим директором сільського будинку культури був Ільчук Петро Юхимович. До кожного свята колектив художньої самодіяльності готує спеціальні програми. Особливою популярністю користуються українські народні пісні. У 1972 році СБК було створено фольклорний ансамбль та колектив "Полісяночка", який неодноразово приймав участь у районних та обласних звітах і займав призові місця. Керівником ансамблю була Борисова Марія Ничипорівна, яка і по нині уміє організувати виступи на сцені.
     З  2004 року  директором    в сільському  Будинку  культури   працює  Крупенко   Валентина  Іванівна. Має вищу  освіту.  Валентина  Іванівна вміє  організувати  дозвілля  молоді села.  В сільському  Будинку культури  постійно працюють  різні гуртки, де всі бажаючі  беруть  активну  участь. До послуг  молоді    є теніс, більярд, дискотека. Валентина Іванівна   організувала  постійно  діючі гуртки для дорослих  це вокальний і драматичний.  За   вагомі  показники  в роботі по  культурному  обслуговуванню   населення та  організацію  аматорської  творчості  неодноразово нагороджувалася грамотами райдержадміністрації   відділу  культури.
     Художнім  керівником  Масевицького сільського Будинку працює  Зарченко Тетяна Іванівна, яка має  талант  письменника. Тетяна Іванівна написала багато віршів про батьківщину,   поліський край, рідне село. Вмілий організатор, відмінний  декламатор.   Має хороший  дикторський голос. Веде  гурток «Виразне читання»  та  дитячий  фольклор «Веселка». Виступає на сцені не лише в своєму  селі, а брала участь у концертах в місті Сарни та обласному центрі.   Працівники  Масевицького сільського Будинку культури  разом  готують виступи  аматорів сцени. Так вони постійно  проводять тематичні  вечори до   дня Соборності, Міжнародного дня  жінки, свято Перемоги, свято села, день  народження держави та багато інших.