П`ятниця, 26.04.2024, 22:44
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Друзі сайту









Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бібліотека-філія с.Масевичі

Головна » Архів матеріалів

До міжнародного дня книги у бібліотеці пройшов конкурс читацький кадр «Книга з посмішкою».

У конкурсі брало участь восьмеро користувачів. Переможців вибрали самі користувачі. Це Єремейчук Максим, Ільчук Дмитро, Голішовець Ольга та Євпат Вікторія.

 

 

Переглядів: 157 | Додав: WWWWW_W | Дата: 06.04.2021 | Коментарі (0)

Сьогодні в бібліотеці організовано літературні читання до 207 річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка на тему: «Шевченкова весна» для користувачів різного віку. Бібліотекар розповіла про життєвий і творчий шлях Тараса Шевченка, що він не лише поет, письменник, а й прекрасний художник. Марія Трохимівна показала картини, гравюри. Всі разом переглянули книгу «Доля». Ця книга про Тараса Шевченка в образах та фактах. Користувачі подивилися багато портретів, які Тарас виконував олівцем. Дітям сподобалася картина Тараса Шевченка «Хлопчик з собакою в лісі», виконана у 1840 році. Для користувачів бібліотеки організовано виставку – інсталяцію «Тарас Шевченко і сучасність». Бібліотекар запропонувала почитати вірші Шевченка і сама прочитала вірш «Тополя».

Отже, читачі дізналися багато цікавого про життя поета і художника. Для домашнього читання взяли літературу: Панько Вікторія «Кобзар», Мамедова Соломія О. Іваненко «Тарасові шляхи», Бричка Дарина С. Васильченка «В бур’янах». До прочитаних творів, бібліотекар запропонувала намалювати свої малюнки олівцем. Спробувати себе в ролі художника.

Переглядів: 161 | Додав: WWWWW_W | Дата: 09.03.2021 | Коментарі (0)

В бібліотеці – філії, бібліотекар організувала книжково – ілюстративну виставку на тему: «Пам'ятаємо героїв Крут».

Марія Трохимівна порекомендувала прочитати нову книгу, яку написав український письменник Тур – Коновалов К. «Крути 1918», де розповідається драматична історія про героїзм українських юнаків, які хотіли кохати і жити, але взяли до рук зброю і стали на захист батьківщини. Вся книга заснована на реальних подіях.

Біля виставки бібліотекар розповіла, про молодих студентів та юнкорів, які загинули і що саме сьогодні ми вшановуємо пам'ять про тих, хто віддав своє життя за свободу і незалежність нашої держави. Бібліотекар розповіла, як 29 січня 1918 року назва невеликої станції, що розташована на Чернігів, уздовж лінії Бахмач – Київ, ознаменувала відлік нового державного злету нації, який уже протягом століття є національним символом для  десяти поколінь борців за свободу та незалежність.

Крути увійшли в історію України, як символ національної честі. Ті, хто загинув у битві під Крутами назавжди залишаться в пам‛яті. Вони полягли, щоб ми, сьогодні жили у вільній і незалежній Українській державі. Всі присутні користувачі переглянули цікаву історичну літературу та подивилися відео «Крути».

Переглядів: 164 | Додав: WWWWW_W | Дата: 29.01.2021 | Коментарі (0)

Бібліотека - філія с. Масевичі – це культурний, інформаційний та виховний заклад громади села. Сільський голова села Волевач Василь Олексійович звертав особливу увагу на бібліотеку. Відвідував бібліотеку, цікавився фондом бібліотеки та матеріальним забезпеченням. За час свого головування постійно виділяв кошти для матеріального благополуччя бібліотеки.

2020 рік видався дуже складний. Проте Василь Олексійович знайшов кошти і разом з депутатами місцевої ради виділили кошти для бібліотеки - філії. Масевичі 45000 тисяч гривень на придбання книжкових шаф, переобладнання світла, лінолеуму для підлоги та придбання сучасної літератури. В шкільну бібліотеку виділено 27 тисяч гривень на придбання сучасних меблів. Всі речі надійшли до бібліотек. Тому, особисто я, як бібліотекар та всі користувачі бібліотеки дуже вдячні Волевачу Василю Олексійовичу, депутатам сільської ради та директору школи Смик Людмилі Миколаївні за хорошу підтримку не тільки користувачам бібліотеки а всій громаді села.

У ці передсвяткові дні я хочу всіх привітати з Новим роком та Різдвом Христовим. Бажаю всім Вам здоров‛я, щастя, любові, мудрості, натхнення і щоб жили Ви довго та творили добро на користь громади. Щоб прийдешній рік приніс усім радість та Божу благодать.

З Новим роком! З Різдвом Христовим!

З вдячністю та повагою Марія Мартенюк.

Переглядів: 161 | Додав: WWWWW_W | Дата: 30.12.2020 | Коментарі (0)

Шановні друзі!

Прийміть щирі вітання від з Днем Державного Прапора та Днем Незалежності України.
Бажаємо вам щастя, добра і злагоди, порозуміння і згуртованості, через які пролягає шлях до нового життя, до кращого прийдешнього.
Нехай невичерпним буде джерело віри, надії й любові до України! Пам’ятаймо Україна – ЦЕ МИ!

Переглядів: 198 | Додав: WWWWW_W | Дата: 21.08.2020 | Коментарі (0)

У березні в бібліотеці – філії організовано виставку - портрет «Шевченко і Україна».

Мета: виховувати у користувачів любов до рідної країни, до видатних письменників України та любов до поезії.

Виступила бібліотекар, яка розповіла користувачам бібліотеки, що є дні, що минають непомітно і зникають без сліду. Нічого не залишають по собі, нічого не знаменують собою. Але є день, що ніколи не минає, що завжди з нами. Україна у долі своїй має такий день – 9 березня. День, який явив світові Шевченка – великого сина великого народу. Виставка - портрет присвячена генію українського народу, великому патріоту України, її Пророку. Пошана і вдячність наповнюють серця усього людства, бо Тарас  ШЕВЧЕНКО – не тільки співець України, він митець на всі часи, на всі віки для всіх людей на землі. Ми пишаємось тим, що він – наш земляк, і прагнемо бути гідними його нащадками.

Павлюк Катерина та Трохимчук Арсеній взяли участь у маафоні «Діти читають Шевченка - 2020».

Переглядів: 280 | Додав: WWWWW_W | Дата: 10.03.2020 | Коментарі (0)

«Основна ідея «Книгоманії» – популяризація читання. Цей конкурс дає можливість його учасникам здобути перемогу не завдяки особливим талантам і здібностям, а тільки завдяки систематичному читанню. Учасники і переможці конкурсу мають можливість переконатися в тому, що вони не самотні у своїх літературних уподобаннях та подискутувати про улюблені книжки. І найголовніше – ми хочемо, щоб кожна прочитана книжка стала для дитини захопливою подорожжю у цікавий та новий світ».

В кінці лютого у бібліотеці – філії с. Масевичі відбувся конкурс «Книгоманія - 2020».

Мета: популяризація читання улюблених книг.

В конкурсі брало участь шістнадцять користувачів. Всі вони вибрали сучасну дитячу літературу, яка їм найбільше до вподоби. Переможцями І етапу Конкурсу «Книгоманія - 2020» вийшли два учасники: Дорошко Марина, яка прочитала багато літератури, але на конкурс взяла книгу Люсі Гокінг «Джордж і великий космос», тому, що вона любить фантастичні твори. Рогульчик Аня теж отримала дванадцять балів за добре прочитану книгу Зірки Мензатюк «Ангел золоте волосся». Журі вирішило відправити на ІІ етап районного конкурсу двох дівчаток.

2 березня в Рокитнівській районній бібліотеці для дітей відбувся ІІ (районний) етап конкуру, де учасниць від нашої бібліотеки нагородили подарунками і заступник директора КЗ «Рокитнівська ЦБС» Віра Миколаївна Мельник вручила сертифікати конкурсу. Всім учасницям дуже сподобався конкурс і на майбутнє хочуть брати участь. Приємного всім читання.

Марія Мартенюк.

Переглядів: 300 | Додав: WWWWW_W | Дата: 03.03.2020 | Коментарі (0)

Щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року № 69/2015 "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні", відзначаємо День Героїв Небесної Сотні.

В бібліотеці – філії с. Масевичі оформлено книжкову викладку «Небесна сотня», біля якої проведено патріотичну годину.

Мета: вшанувати пам’ять героїв Небесної сотні, прищеплювати любов до Батьківщини, виховати патріотичну свідомість, розвивати бажання стати гідними громадянами України.

Бібліотекар розповіла, що Герої Небесної Сотні стали для всієї України не лише символом жертовності, героїзму та патріотизму, але і джерелом натхнення для наших героїчних воїнів, які гідно продовжують справу Героїв Небесної Сотні, захищають наше з вами право на вільне життя. Слава Героям Небесної Сотні, слава українським воїнам, які з гідністю та честю виконують свій святий обов’язок захисту нашої Батьківщини. Будьмо гідні своїх героїв, які віддали свої життя за нашу свободу та право на вільний розвиток. Слава Україні!!!

Також, бібліотекар, запропонувала користувачам почитати літературу О Забужко «І знов я влізаю в танк», Наталі Нагорної «Повернутися з війни», «Героям Слава!», «Аеропорт» та інші.

Марія Мартенюк.

Переглядів: 292 | Додав: WWWWW_W | Дата: 20.02.2020 | Коментарі (0)

14 лютого ми святкуємо чудове свято, Міжнародний день дарування книг. У Масевицькій бібліотеці проходить святкова акція «День дарування книг».

Мета заходу – надихнути людей громади подарувати книгу – бібліотеці, другу, членам родини.

Попередньо бібліотекар запропонувала користувачам бібліотеки взяти активну участь у акції від своєї родини. Адже це добровільна ініціатива, яка направлена на підвищення інтересу і доступу до книг як дітей, так і дорослих.

До акції долучились та подарували книги своїй книгозбірні родина Кузьмича Владислава, Лесковець Маргарити, Мамедової Соломії, Рабця Андрія та інші жителі села. Щиро вдячна всім хто вже долучився до акції, подаровані вами книги порадують не одного читача бібліотеки.

Марія Мартенюк.

Переглядів: 312 | Додав: WWWWW_W | Дата: 14.02.2020 | Коментарі (0)

В бібліотеці – філії, організована книжково – ілюстративна виставка на тему: «Крути – бій за майбутнє». Біля виставки бібліотекар розповіла, що саме сьогодні ми вшановуємо пам'ять про тих, хто віддав своє життя за свободу і незалежність нашої держави. Бібліотекар повідомила, як 29 січня 1918 року назва невеликої станції, що розташована на Чернігів, уздовж лінії Бахмач – Київ, ознаменувала відлік нового державного злету нації, який уже протягом століття є національним символом для десяти поколінь борців за свободу та незалежність.

Крути увійшли в історію України, як символ національної честі. Ті, хто загинув у битві під Крутами назавжди залишаться в пам‛яті. Вони полягли, щоб ми, сьогодні, і жили у вільній і незалежній Українській державі. Всі присутні користувачі переглянули цікаву історичну літературу та прослухали відео пісню Марії Яремчук «В чистім полі».

Переглядів: 286 | Додав: WWWWW_W | Дата: 29.01.2020 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 ... 23 24 »