Четвер, 25.04.2024, 19:13
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Друзі сайту









Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бібліотека-філія с.Масевичі

Головна » 2021 » Травень » 25 » «Куточок раю на землі. Масевичі мої». 22 травня – свято с. Масевичі.
09:27
«Куточок раю на землі. Масевичі мої». 22 травня – свято с. Масевичі.

Як швидко летить час! І в тому безупинному плині міняється все довкола, змінюються і люди, і оновлюється світ, закарбовуючи на календарі життя пам’ятні дати. Скільки таких дат було в самобутньому селі Масевичі, достеменно невідомо.

Вже вкотре громада села Масевичі відзначає День села. В цьому році свято відбулося 22 травня – у велике християнське свято весняного Миколая Чудотворця. Жителі с. Масевичі святкували 518 річницю від дня народження нашого села. Святкування Дня села розпочалося із молебню у місцевому храмі. Тож із самого ранку, не лише мешканці с. Масевичі, а й жителі сусідніх сіл, районів поспішали на святкове богослужіння у Свято – Миколаївський храм. Цього дня мешканців села вітало чимало почесних гостей. На святі були присутні голова Рокитнівської селищної ради Таргонський Григорій Миколайович і депутат селищної ради Смик Людмила Миколаївна, староста села Нестерчук Наталія Петрівна, які привітали всіх прихожан з святом весняного Миколая Чудотворця.

   У бібліотеці – філії відбулася краєзнавча година на тему «ВИДАТНІ ЛЮДИ НАШОГО СЕЛА». Для користувачів середнього віку проведено годину творчості «Моє село- найкраще місце на землі». Після всього, користувачі активно допомогли перенести вироби наших майстринь вишивальниць Білець Ніни Іванівни, Панько Надії Миколаївни та Богданець Аліни Миколаївни та різьбу по дереву учнів місцевого ліцею під керівництвом Денисюка О.П. та Кисорця Т.О. на дитячу площадку, де розмістили виставку прикладно – ужиткового мистецтва. Для гостей свята була оформлена книжково-ілюстративна виставка «Куточок раю на землі. Масевичі мої», діяла фотозона Потім для всіх жителів села відбувся концерт. З вітальними словами на початку святкового дійства виступили голова Рокитнівської селищної ради Таргонський Григорій Миколайович, депутат селищної ради Смик Людмила Миколаївна, староста села Нестерчук Наталія Петрівна, які привітали з святом села. Григорій Миколайович зазначив, що День села – це насамперед родинне свято. Це свято не тільки тих, хто тут народився, але й всіх, хто поселився тут та прикипів душею до свого села. Адже Масевичі споконвічно славилися талановитими, щирими та працьовитими людьми, які розвивають і прославляють наш край. Тож принагідно хочу подякувати всім, хто дбає про розвиток нашого села. Завдяки спільній та відданій праці жителі села творять нашу історію для прийдешніх поколінь. Голова пообіцяв, що через місяць прийде техніка і розпочнеться робитися дорога, яка має міжнародне значення. Виступили місцеві аматори сцени, які виконали сучасні пісні, проте із таким захватом показували свої таланти, учні Масевицького ліцею, які розповідали гуморески. Був солодкий стіл для дітей від місцевого спонсора Кириловця Віктора.

Та найбільший здобуток, який забрав у свою оселю кожен житель села та гості, був хороший настрій та позитивні емоції. Підсумувавши все це дійство хочеться в черговий раз засвідчити, що жителі Масевич гідні господарі свого села й готові надалі возвеличувати його славу, писати нову історію, йти вперед до справжнього прогресу та демократії, зводячись, мов неопалима купина, сягаючи кроною в небеса.

Марія Мартенюк.

 

Переглядів: 142 | Додав: WWWWW_W | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: