Середа, 01.05.2024, 01:36
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Друзі сайту









Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бібліотека-філія с.Масевичі

Головна » Архів матеріалів

В бібліотеці – філії с. Масевичі працює літній майданчик: «Літо. Бібліотека. Книга».

Це новий підхід до активного та корисного читання дітей та підлітків влітку. Для користувачів бібліотеки оформлено виставку – інсталяцію «Здрастуй літо - літечко». У бібліотеці відведено ігрову зону для дітей. Для відпочинку є все. Користувачі можуть скористатися безкоштовною послугою інтернету, пограти в шахи, складають пазли. Дехто грається м’ячем на свіжому повітрі біля бібліотеки. В бібліотеці щоденно весело та гамірно.

Молодші користувачі бібліотеки люблять малювати. Бібліотекар провела для цих читачів майстер – клас «Я  малюю казку». Саме у бібліотеці, Марія Трохимівна передала своє вміння правильно робити композицію до малюнка і вміло його розмальовувати та не робити грубих помилок.

Перемогу отримала Ничипорчук Кристіна.

Є любителі пограти в шахи. Вони щоденно грають, а найбільше перемагає Лисаков Юрій. Багато дітей хочуть просто полежати на килимкові, сховавшись від спеки на вулиці і почитати книгу, особливо поезію письменників рідного краю.

Переглядів: 493 | Додав: WWWWW_W | Дата: 22.06.2018 | Коментарі (0)

24 травня в бібліотеці – філії с. Масевичі для користувачів бібліотеки відбулась година спілкування на тему: «Історія Криму», на якій бібліотекар коротенько розповіла про найдавніші часи, про велике переселення народів, про заснування кримського ханства, про кримську війну та найбільші міста південного Криму. Це золотий берег туристичних баз відпочинку, який омиває Чорне море.  Крим — півострів на півдні України в межах Автономної Республіки Крим та Севастополя, омивається водами Чорного та Азовського морів. З огляду на своє географічне розташування, місцеві землі були одними з перших на території України зон розселення людини. В Криму є багато визначних та пам’ятних місць, де проходять різні туристичні маршрути. Також, користувачі бібліотеки подивилися презентацію «Заповідники Криму».

Отже, користувачі дізналися про великі міста Криму, про гірські мальовничі краєвиди дуже сподобалася фауна і флора Криму.

Марія Мартенюк.

Переглядів: 503 | Додав: WWWWW_W | Дата: 24.05.2018 | Коментарі (0)

22 травня в бібліотеці – філії с. Масевичі проведено  День краєзнавства.

Мета: закріпити та поглибити знання користувачів про рідний край, про Україну; формувати уявлення про історію рідного села; знайомити з назвою рідного краю, рідного села, з відомими пам’ятками культури, легендами, оповідками, історичними подіями, які сталися багато років тому; розуміти їх важливість, давати оцінку. Засобами художньої літератури, музики, народної пісні, образного слова виховувати у читачів любов до рідного краю, його історичних місць, національну гордість за український народ. Розвивати спостережливість та уяву.

В бібліотеці проведено ряд масових заходів для користувачів різних категорій. Виступила бібліотекар, яка розповіла, що кожен знає, що рідний край починається від батьківського порога, стежини, тополі стрункої біля хати, з барвінку, який ніжно стелиться в садочку. А ще він починається з прадавніх коренів нашого народу.

Сьогодні, ми поговоримо про наше рідне село, де ви народилися і живете, де живуть ваші дідусі й бабусі, батьки, адже кожен із вас є представником трьох великих родів - своєї родини, свого села та свого народу. Зараз ми перенесемось у ті часи, коли на землях нашої місцевості починало розбудовувати ся наше рідне село. Про історію та видатних людей села розповіла Панько Аня. Саме, сьогодні день народження села. Ми святкуємо 515 років. За цей великий проміжок часу відбулися великі зміни. Розбудувалося село. Окрасою села є Свято – Миколаївська церква, яку відвідують багато прихожан. Село моє найкраще в світі. Бібліотекар провела віртуальну мандрівку на сайт бібліотеки і пояснила, що багато цікавого можна знайти на сайті. Зокрема історію та легенди нашого села, які прочитала Денисюк Аліна. Кривда Анастасія прочитала вірш «Моє село». Організовано конкурс малюнків «Мій рідний край – моє рідне село», перемогу отримала Момотюк Віра. Для молоді діє виставка – інсталяція «Моє село – для мене ти єдине». В сільському будинку культури Марія Трохимівна оформила виставку декоративно ужиткового мистецтва місцевих жителів села. Це українська вишивка, різьба по дереву та домашні килимки.

Отже, день краєзнавства пройшов цікаво і змістовно. Користувачі бібліотеки дізналися багато цікавого про історію нашого села.

Марія Мартенюк.

Переглядів: 377 | Додав: WWWWW_W | Дата: 23.05.2018 | Коментарі (0)

20 травня у бібліотеці - філії с. Масевичі було проведено інформаційну годину на тему: «Україна – шлях до Європи».

Бібліотекар повідомила користувачів бібліотеки що відзначення цього дня - є ще однією можливістю для мешканців України, щоб долучитися до європейських цінностей. Рада Європи є єдиною європейською організацією, членами якої є майже всі країни Європи. На сьогодні членами Ради Європи є 47 держав. Цілями Ради Європи є програми з узгодження суперечностей між законодавчими базами європейських країн у сферах прав людини, громадянства, міжнародного приватного права, захисту довкілля та культурної спадщини, охорони прав національних меншин тощо. Також бібліотекар розповіла про дію Пункту європейської інформації» «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках», що діє в Рокитнівській центральній районній бібліотеці, також з роботою Пункту. можна ознайомитись на сайті КЗ «Рокитнівська централізована бібліотечна система».

До заходу оформлено виставку – інсталяцію «Світ. Європа. Україна». Проведена віртуальна подорож «Віртуальна Європа».

Отже користувачів зацікавила інформація про Європу. Було задано багато цікавих запитань, на які відповіла бібліотекар.

Марія Мартенюк.

Переглядів: 387 | Додав: WWWWW_W | Дата: 22.05.2018 | Коментарі (0)

17 травня в бібліотеці - філії с. Масевичі святкували День вишиванки. Всі користувачі і бібліотекар були одягнуті у яскраві вишиванки, яка в кожного була неповторною. Бібліотекар розповіла про те, як виникла українська вишивка. Вишиванки завжди були нашим національним символом, нашою гордістю та автентичною ознакою. Однак, сьогодні навіть голлівудські зірки хочуть відчути себе частинкою України. Серед найновіших модних тенденцій – жовто-сині кольори, віночки і, звичайно, справжні українські вишиванки!

Адже вишита українська сорочка – це не просто одяг, це справжній оберіг. Сорочка завжди вишивалась жіночими руками, а тому несла сильний емоційний заряд, символізувала добро, любов і вірність. Давнє замовляння наших предків говорило: "Якою білою є сорочка на тілі, таким щоб і чоловік до жінки був". Саме тому дівчата повинні були вишити своєму нареченому вишиванку до весілля. До речі, про особливе значення чоловічої вишиванки, як символу кохання ходить ще одна легенда. Подейкують, що чумаки довіряли прання своєї сорочки тільки одній єдиній дівчині. Іншим до такого сакрального ритуалу зась. Так чумак підтверджував вірність своїй коханій.

Ось так потрохи світ починає українізовуватись: ми приймаємо його, він приймає нас. І це тільки початок!

Протягом дня в бібліотеці проводився конкурс на найкрасивішу вишиванку та її представлення. І перемогу отримала символічна україночка Голішовець Ольга.

Переглядів: 385 | Додав: WWWWW_W | Дата: 19.05.2018 | Коментарі (0)

Сьогодні, 8 травня в с. Масевичі біля обеліску Слави відбулася година – реквієм до дня Перемоги. На захід запрошені жителі села, адміністрація та учні школи. Більше семи десятиліть нам випало величезне щастя - жити під мирним небом. І зараз коли війна торкнулася кожного з нас, ми ще більше розуміємо що довелося пережити нашим ветеранам. І якою дорогою ціною далася перемога у другій світовій війні.

У тій війні Україна зазнала найбільших втрат. День Перемоги і в Європі, і в Україні – передусім дні пам‛яті, шана і примирення. І сьогодні, ми пам‛янімо кожного хто загинув, захищаючи свою землю, наше село, хто помер пізніше від ран. Ми всі дякуємо за Перемогу.

Наш земний уклін усім, хто виніс роки окупації та пекло концтаборів, тим, хто сьогодні піднімає з руїн і відроджує Україну. Ваша мужність, життєва мудрість, ставлення до ратного і громадянського обов'язку — це високий приклад для наслідування. Наш обов'язок — бути гідними вашого життєвого подвигу, утверджуючи мир, злагоду та суспільну гармонію на українській землі. З Днем Перемоги!

Переглядів: 440 | Додав: WWWWW_W | Дата: 08.05.2018 | Коментарі (0)

26 квітня   в  бібліотеці  -  філії   с. Масевичі    оформлено  виставку  - інсталяцію  «Заграва над Прип’яттю». Біля  викладки  бібліотекар  провела інформину, повідомила,   що   саме в цей день  32 роки тому сталася найбільша трагедія не тільки України, а й усього людства – вибух на Чорнобильській АЕС. Причиною катастрофи прийнято вважати стрибок напруги в мережі, який викликав два вибухи. На щастя, вибухи були не ядерними, а хімічними - наслідок перегріву реактора і накопичення значної кількості пари. На момент вибуху в реакторі знаходилось близько 200 т урану. Було зруйновано обшивку, а через відсутність захисної оболонки більше 60 т радіоактивних речовин піднялись у повітря.   Сумарна радіація ізотопів, викинутих в повітря після аварії в Чорнобилі, була в 30-40 разів більшою, ніж при вибуху атомної бомби в Хіросімі.

Пожежники, які першими прибули на місце катастрофи, не мали ізолюючих протигазів. Їх просто не попередили про особливості ситуації. У результаті радіоактивні речовини потрапили в дихальні шляхи ліквідаторів.   Кількість людей, що брали участь в гасінні пожежі на ЧАЕС, становила 240 тис. Усі вони отримали високі дози радіації. Однак саме пожежникам вдалось врятувати нас від справді серйозної катастрофи – сильного водневого вибуху, який міг стати наступним етапом трагедії.

Щоб запобігти подальшим викидам радіоактивних матеріалів, до кінця 1986-го року четвертий реактор АЕС був накритий спеціальним "саркофагом", збудованим руками сотень тисяч добровольців і мобілізованих солдатів, і Чорнобильська АЕС була знову введена в експлуатацію. Однак великі пожежі і аварії в 1991 та в 1996 роках привели до зупинення спочатку другого, а потім і першого реактора. У 2000-у році був зупинений останній, 3-й реактор, і Чорнобильська АЕС повністю припинила свою роботу. Користувачі  бібліотеки познайомилися з літературою, особливо  сподобалася книга «Чорнобиль. Зона відчуження». Всі  подивилися  світлини  пожежників ліквідаторів, які першими загинули  під  час аварії на ЧАЕС.

 

Переглядів: 426 | Додав: WWWWW_W | Дата: 02.05.2018 | Коментарі (0)

10 квітня 2018 року в рамках відзначення Дня Конституції України розпочато Всеукраїнський конкурс плакату «Я – Україна!»

До участі у Конкурсі запрошуються учасники віком від 6 до 19 років.

Конкурс організовано з метою сприяння розвитку дитячої творчості та активізації потенціалу дітей, а також формування національно-патріотичної свідомості молоді.

Захід проводиться з ініціативи громадської організації «Волонтерський рух «Батальйон Сітка».

Роботи приймаються на електронну пошту: batalionsitka@ukr.net до 31 травня 2018 року включно.

В техніці виконання плаката обмежень немає. Журі визначає роботи у трьох вікових групах.

22 червня 2018 року переможці Конкурсу будуть урочисто нагороджені відповідними грамотами, нагородами та цінними подарунками.

За результатами Конкурсу також будуть проведені виставки плакатів учасників, організовані публікації у засобах масової інформації та соціальних мережах з відповідними коментарями про автора.

Більш детальна інформація за посиланням.

З питань партнерства звертайтеся за тел. +380-096-032-89-83

Переглядів: 436 | Додав: WWWWW_W | Дата: 20.04.2018 | Коментарі (0)

Всеукраїнський конкурс проектів «МОЇ ПРАВА — МОЄ ЖИТТЯ» започатковано на виконання Указу Президента № 361\2017 від 14.11.2017 р. «Про оголошення в Україні 2018 року Роком реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!».

Основними завданнями Конкурсу є сприяння цивільному правовому захисту дитини, самореалізації дітей, розвиток інтелектуального потенціалу дітей України; запобігання та профілактика правопорушень з боку дітей, їхньої антисоціальної поведінки; консолідація українського суспільства; підвищення міжнародного авторитету України.

Метою Конкурсу є формування у дітей правової культури громадянина України, що складається зі свідомого ставлення до своїх прав і обов'язків перед суспільством і державою; ознайомлення дітей зі своїми правами, обов'язками та відповідальністю згідно з чинним законодавством України та Декларації ООН про права дитини; розвиток інтересу до правових відносин; сприяння поглибленню правових знань та формуванню правової свідомості — сукупності правових уявлень, поглядів, переконань і почуттів, що визначають ставлення особистості до вимог законів, регулюють її поведінку в конкретній правовій ситуації.

Учасники Конкурсу

Участь у Конкурсі беруть діти, що проживають в Україні, у двох вікових категоріях:

-           учні 7-9 класів від 13 до 15 років;

-           учні 10-11 класів від 15 до 18 років.

Конкурс проводиться у двох номінаціях: індивідуальні та колективні проекти.

Строки проведення Конкурсу

Конкурс проводиться з 1 квітня по 10 грудня2018 року у два тури:

-           перший — з 1 квітня по 1 вересня на обласному рівні;

-           другий, підсумковий — з 2 вересня по 10 грудня у м. Києві.

Більше про конкурс у Положенні.

ПОЛОЖЕННЯ

про всеукраїнський конкурс проектів

«МОЇ ПРАВА — МОЄ ЖИТТЯ»

Переглядів: 400 | Додав: WWWWW_W | Дата: 20.04.2018 | Коментарі (0)

Всеукраїнський конкурс-виставка дитячих малюнків «Сторінками книг Чингіза Айтматова».

Мета конкурсу – популяризація серед дітей літературної спадщини одного з найвідоміших діячів киргизької літератури – письменника Чингіза Айтматова, активізація пізнавальної діяльності дітей засобами образотворчого мистецтва, розширення знань про історію, культуру, літературу Киргизької Республіки, що сприятиме зміцненню добросусідських відношень між нашими країнами.

Завдання Конкурсу:

-        стимулювати розкриття творчих здібностей та талантів у підростаючого покоління;

-        розвинути самостійність та оригінальність у творчій діяльності;

-        викликати інтерес у дітей до киргизької історії, культури, літератури

Умови конкурсу:

На Конкурс надсилаються творчі роботи дітей, в яких власноруч, без допомоги батьків, буде зображено літературних героїв творів Ч.Айтматова.

Малюнки подаються на Конкурс у довільній живописній формі, виконані олівцями, пастеллю, олійними, акварельними, акриловими фарбами чи гуашшю.

Розмір роботи повинен відповідати формату А-3 (інші роботи не розглядаються). Згортання та згинання робіт не допускається.

Кожний учасник може подати на Конкурс не більше однієї роботи.

Учасники Конкурсу

У конкурсі беруть участь читачі-діти віком від 6 до17 років.

Конкурс проводиться за трьома віковими категоріями:

перша категорія – автори робіт віком від 6 до 9 років;

друга категорія – автори робіт віком від 10 до 13 років;

третя категорія – автори робіт віком від 14 до 17 років.

Строки проведення Конкурсу

Конкурс проводитиметься з 30 березня по 19 грудня 2018р у два тури:

перший — з 30 березня по 30 вересня на обласному рівні;

другий, підсумковий — з 1жовтня  по 31листопада у м. Києві.

Урочисте нагородження відбудеться 19 грудня 2018 року.

Конкурс проводиться за підтримки Посольства Киргизької Республіки в Україні. Організаційно-методичне забезпечення Конкурсу здійснює Національна бібліотека для України дітей.

Більше про конкурс у Положенні.

Положення

про Всеукраїнський конкурс-виставку дитячих малюнків

«Сторінками книг Чингіза Айтматова»

Детальніше за посиланням:

http://chl.kiev.ua/Default.aspx?id=8368

Переглядів: 444 | Додав: WWWWW_W | Дата: 20.04.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 23 24 »