П`ятниця, 19.04.2024, 04:10
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Друзі сайту









Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бібліотека-філія с.Масевичі

Головна » Архів матеріалів

11 грудня у Масевицькій ЗОШ І – ІІІ ступенів для учнів середніх та старших класів відбулась зустріч з працівниками юстиції, які виступили з темою «Твої права – твій надійний захист».

Мета: поглибити та розширити знання учнів про права людини та громадянина; ознайомити із Загальною декларацією проав людини, яка визначила основні міжнародно – правові стандарти прав людини; сприяти вихованню правомірної поведінки, виховувати повагу та необхідність дотримання законів, прав та свобод.

Виступив Богданець Ігор, який розповів учням про булінг серед дітей. Пояснив, про відповідальність дітей за скоєння правопорушення і які штрафи заплатять батьки, якщо діти неповнолітні. Муханьков Олег розповів про Загальну декларацію прав людини, що містить основні права та свободи людини, які можна розділити на громадянські, політичні, економічні. Громадянські, соціальні та культурні. Потім пан Олег розповів про кримінальну відповідальність дітей, які скоїли злочин. Лук’янчук Олександр роздав кожній дитині буклети про права дітей та «Зупинимо булінг разом». Бібліотекар організувала виставку – інсталяцію «Обв’язки та права – усьому голова.»

Отже, зустріч була цікава і змістовна. Школярі задавали багато запитань, які їх цікавили та отримували відповіді від спеціалістів.

Переглядів: 373 | Додав: WWWWW_W | Дата: 14.12.2018 | Коментарі (0)

21 листопада у бібліотеці - філії с. Масевичі відбулася інформаційна година присвячена Дню Гідності та Свободи.

Бібліотекар повідомила користувачів бібліотеки про те, що 2013 року у листопаді українці вийшли на майдан з рішучим наміром відстояти своє бажання бути частиною Європи. Ця подія залишається значущою та вагомою для нашої держави. Вона вже вписана у сторінки Історії. Завдяки подіям, які розгортались в центрі столиці, український народ відчув в собі силу, яка може змінити майбутнє нашої держави. В нас прокинулось відчуття гідності, відваги, безстрашшя та самовідданості.

У нелегкий час, який панує в країні, хоробрі та сильні духом захищають територіальну цілісність України. Наші військові є втіленням справжньої свободи - без компромісів та меж. Вони - живий приклад героїзму, який переплавив у собі холодний розум та палкі серця.

В цей день хочеться згадати слова Тараса Григоровича Шевченка: «В своїй хаті своя й правда. І сила, і воля». Тож давайте дивитись у майбутнє з оптимізмом та виборювати для себе та наступних поколінь те життя, якого варта наша Батьківщина. Бажаю усім нам миру, благополуччя, любові та достатку.

Також, користувачі бібліотеки познайомилися з виставкою - інсталяцією «Справжні герої». Виписали для домашнього читання книги «Героям Слава» дві частини.

Переглядів: 389 | Додав: WWWWW_W | Дата: 23.11.2018 | Коментарі (0)

До 100 – річчя від дня народження Василя Сухомлинського в бібліотеці проведено масові заходи. Бібліотекар поставила за мету, щоб користувачі дізналися більше про життя видатного українського педагога Василя Сухомлинського. Познайомила користувачів з його творами. Проведено голосні читання по книзі «Квітка сонця», «Бути людиною», «Чиста криниця», «Добре слово».

Оформлено виставку – інсталяцію. «Василь Сухомлинський - дітям».

Так проведено конкурс малюнків «Казка на кінчику пензля». Перемогу отримали Вознюк Діана, Панько Ольга, Іващук Анастасія та Ничипорчук Іванна.

Проведено виставку дитячих робіт «Майстерня умілих рук». Визначено переможців Шерстюк Владислав, Криловець Максим, Берташ Наталія та Рогульчик Аня.

Користувачі взяли участь у конкурсі творчих робіт «Я – творча дитина». Переможці Дорошко Марина, яка написала казку «Подорож до країни омонімів». Кібукевич Олександр написав оповідання – казку «Мандрівка лелеки». Примак Анатолій написав зі слів своєї бабусі легенду про стопу Божої Матері. Всіх переможців нагороджено грамотами та солодощами.

Після проведення кожного заходу юні користувачі охоче брали книги Василя Сухомлинського для домашнього читання з яких вони дізналися багато цікавого про навчання та виховання. Адже спадщина кожного митця має долю. Головне бути людиною.

Переглядів: 439 | Додав: WWWWW_W | Дата: 25.10.2018 | Коментарі (0)

В період децентралізації влади і проведення державних реформ бібліотечні працівники повинні як ніколи доводити свою значимість. У сучасному світі бібліотека перестає бути місцем, де зберігаються книги. Сьогоднішня бібліотека покликана бути різноманітною: з «галасливими» та «тихими» зонами, з відкритим простором та усамітненими місцями відпочинку. Це потужний центр сімейного дозвілля та можливість реалізації громадських ініціатив у різних формах. І однією із таких бібліотек і є бібліотека-філія села Месавичі, завідуючою якої є Марія Трохимівна Мартенюк. Яка присвятила бібліотечній справі 43 роки свого життя. Весь час вона старається йти в ногу з часом, бере активну участь в різних Всеукраїнських, обласних та районних конкурсах і проектах. І, як результат наполегливої праці в 2011 році стає переможцем конкурсу «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету» у рамках програми «Бібліоміст» та отримує безкоштовно 3 комплекти комп’ютерного обладнання та послуги інтернету на три роки. В 2011 та 2015 роках брала участь у обласному фестивалі-конкурсі інноваційного досвіду «Бібліофест», 2017 році отримала перемогу в районному конкурсі «Краща  бібліотека району» та обласному конкурсі «Краща сільська бібліотека» увійшла в шістку кращих. Вона одна із перших хто працює над розвитком сільського туризму, вдало співпрацює з органами місцевої влади.

Отже, 14 вересня 2018 року на виконання плану роботи методичного відділу центральної районної бібліотеки на базі бібліотеки-філії села Месавичі, було проведено заняття творчої лабораторії «З візитом до колеги». Мета візиту: ознайомлення із інноваційними формами роботи, вивчення та в подальшому запровадження передового досвіду даної бібліотеки.

Нас привітно зустріли Марія Трохимівна, бібліотекар та активіст бібліотеки Примак Анатолій, які зробили оглядову екскурсію по бібліотеці. Наша колега розповіла про зонування приміщення, познайомила із виставкою краєзнавчих виробів та роботами місцевих художників, різьбярів, народних умільців с.Масевичі Денисюк Петра Кириловича та Олександра Петровича.

Заняття розпочала провідний методист центральної районної бібліотеки Марія Гуз, яка коротко розповіла про інновації, досягнення даної бібліотеки та познайомила з планом занять.

Далі слово мала директор Масевицької  ЗОШ І-ІІІ ст., депутат районної ради Смик Людмила Миколаївна. Яка не тільки розповіла, але й підготувала презентацію про співпрацю Марії Трохимівни з органами місцевої влади та школою. Пізніше Людмила Миколаївна запросила учасників відвідати Масевицьку загально освітню школу І-ІІІ ступенів, де люб’язно провела екскурсію по навчальному закладі.

З історією села та бібліотеки познайомив учень 8 класу, активний користувач бібліотеки Примак Анатолій. (Він також був гідом під час краєзнавчого маршруту до стопи Божої матері, та Живоносного джерела).

З презентацією «Співпраця бібліотеки з громадою села» виступила бібліотекар Мартенюк М.Т. Вона детально розповіла про інноваційні форми і методи в своїй роботі, поділилась досвідом бібліотечного фандрейзингу (залучення позабюджетних коштів для розвитку бібліотеки). Інновації в краєзнавчій роботі стали невід’ємною частиною бібліотечного життя. Серед таких інноваційних форм поширення набули: віртуальні подорожі, краєзнавчі подорожі-квести, бібліотечні флешмоби, слайд-розповіді, виставки-інсталяції, історико-краєзнавчі лабіринти та інші.

В роздатковий матеріал для кожного учасника був презентований буклет «Краєзнавчо-туристичний маршрут села Масевичі» та виріб із дерева від різьбяра Олександра Петровича.

Для учасників занять було запропоновано релігійну частину краєзнавчо-туристичного маршруту с.Масевичі. Маршрут розпочали із відвідин Свято – Миколаївського храму, де нас гостинно зустрів отець Анатолій, настоятель місцевого храму. Учасники навчання із захопленням слухали розповідь отця Анатолія про історію будівництва храму. Після чого настоятель храму благословив кожного учасника, подарував іконку та миро із гори Афон.

Далі відвідали святе місце де на камені є відбиток стопи Божої матері. Існує легенда, що коли Божа мати ішла з Києво-Печерської лаври до Почаєва то її шлях пролягав саме через нашу місцевість де вона і залишила відбиток своєї стопи на цьому камені. Це місце я відвідую не вперше і видно що його відвідують люди, адже весь час тут є живі квіти. На завершення нашого маршруту ми відвідали Живоносне джерело що знаходиться на території чоловічого монастиря. Де наш гід розповів нам легенду про живоносне джерело яке почув від своєї прабабусі, а Марія Трохимівно розповіла про історію заснування, будівництво та про насельників даного монастиря.

Після відвідин цих святих місць наша команда отримала заряд бадьорості та енергії. На душі у кожного стало тепліше.

У невимушеній обстановці, учасники виїзного заняття ділилися враженнями про побачене і почуте під час краєзнавчо-туристичного маршруту, організованого працівником бібліотеки-філії села Масевичі та провідного методиста Рокитнівської центральної районної бібліотеки. Виїзне заняття творчої лабораторії – як форма переймання передового досвіду – справило глибоке і незабутнє враження на колег з бібліотек-філій району, збагатило присутніх новими знаннями з історії і культури рідного краю ... Читати далі »

Переглядів: 483 | Додав: WWWWW_W | Дата: 01.10.2018 | Коментарі (0)

Днями в бібліотеці – філії с. Масевичі зібралися користувачі бібліотеки. на екскурсію до стопи Божої матері, яка знаходиться в урочищі Лобачове.

Мета: формувати у користувачів ціннісне ставлення до історичних, духовних та культурних надбань рідного краю; прилучати до звичаїв та традицій рідного краю; виховувати почуття гордості за історичне, духовне та культурне минуле надбання рідного краю, почуття обов’язку перед родиною, сільською громадою, українським народом, готовність підтримувати традиції та звичаї свого села. Прагнення берегти і примножувати культурний і духовний спадок рідного краю.

Бібліотекар разом з користувачами бібліотеки провели пошукову роботу, як з’явилася стопа Божої Матері в Масевичах. Старожили розповіли, що пам’ятний знак появився ще з сивої давнини, коли Божа Матір поспішала з Києво – Печерської Лаври до Почаєвської Лаври і цей шлях пролягав через с. Масевмчі де на камені залишився відбиток стопи і хрестики. Жителі с. Масевичі доглядають за цим святим місцем. Легенда говорить, що всі хто побував біля стопи Божої Матері поклавши руку на стопу може загадати будь – яке бажання і воно обов’язково здійсниться. Тому після всіх розповідей бібліотекар разом з читачами захотіли відвідати це святе місце. Погода була дуже сонячна. До стопи приблизно чотири кілометри від розташування бібліотеки. Марія Трохимівна взяла з собою квас та цукерки і всі бажаючі пішли. Прийшовши на місце всі були дуже здивовані, що біля стопи стоять свіжі квіти, все прибрано і доглянуто. Всі разом стали розглядати стопу і прикладати кожен свою руку, щоб загадати бажання. Поруч стояла лавочка, де всі сіли відпочити та попити квасу. Поговорили. В кожного була своя уява і думка. Відпочивши вирушили назад до бібліотеки. Прийшли швидше ніж зайшли і Приймак Анатолій сказав, що нам допомагала в цьому Божа Матір. Всі були дуже задоволені.

Отже, всі дізналися багато цікавого про свій мальовничий поліський край.

Переглядів: 461 | Додав: WWWWW_W | Дата: 03.09.2018 | Коментарі (0)

27 червня в бібліотеці – філії с.Масевичі відбулась інформаційна година «Конституція - основний закон держави».

Мета: познайомитися більше з правами та законами нашої держави.

Бібліотекар пояснила користувачам бібліотеки, що Верховна Рада України від імені Українського народу виражаючи суверенну волю народу, спираючись на багатовікову історію українського державотворення і на основі здійсненного українською нацією, усім українським народом права на самовизначення, дбаючи про забезпечення прав і свобод людини та гідних умов життя, піклуючись про зміцнення громадянської злагоди на землі України, прагнучи розвивати і зміцнювати демократичну, соціальну, правову державу, усвідомлювати усвідомлюючи відповідальність перед Богом, власною совістю, попередніми, нинішнім та прийдешніми поколіннями, керуючись Актом проголошення незалежності України від 24 серпня 1991 року, схваленим 1 грудня 1991 року всенародним голосуванням, прийняли 28 червня 1996 року Конституцію України – Основний Закон України.

Бібліотекар наочно ознайомила з виданням Конституції України, яка є у фонді бібліотеки, всі бажаючі мали змогу погортати та ознайомитись з книгою, перечитати статті Основного Закону України.

До заходу в бібліотеці оформлено тематичну поличку «Закон нашого життя».

Попередньо, Марія Трохимівна запропонувала всім бажаючим читачам до Дня Конституції намалювати малюнки «Я і Україна» Найкраще справилася із завданням Момотюк Віра, Денисюк Ілля, Вознюк Діана та Ничипорчук Іванна. Всім їм буде вручено грамоти.

Робота Момотюк Віри.

Робота Денисюка Іллі.

Робота Вознюк Діани.

Робота Ничипорчук Іванни.

Переглядів: 651 | Додав: WWWWW_W | Дата: 27.06.2018 | Коментарі (0)

21 червня до бібліотеки завітали чудові гості. Вихователь місцевого садочка «Сонечко» Панько Антоніна Степанівна привела на екскурсію діток старшої групи.

В першу чергу бібліотекар діткам запропонувала познайомитися. Після знайомства показала ігрову та інформаційну зони для дітей. Деякі дітки виявили бажання посидіти за комп‛ютером. Бібліотекар за бажанням дітей включила мультфільм про Софію. Після перегляду, бібліотекар провела книжковий дрес – код, під час якого презентувала нові дитячі книги. Бокеєва Анастасія дуже захотіла записатись до бібліотеки читати книжечки та приймати участь у різноманітних бібліотечних заходах. Також вона хоче привести до бібліотеки своїх друзів.

Отже, діти познайомилися з бібліотекою, побачили багато цікавого і пообіцяли, що прийдуть разом із своїми мамами, братиками та сестричками.

Бібліотекар подарувала кожній дитині солодощі з надією, що дітки запам‛ятають екскурсію на все життя.

По закінченні зустрічі зробили фото на згадку.

Переглядів: 492 | Додав: WWWWW_W | Дата: 22.06.2018 | Коментарі (0)

Бібліотекар бібліотеки - філії с. Масевичі, активно співпрацює з громадою села та його очільником. Днями до бібліотеки завітав сільський голова Василь Олексійович Волевач, який цікавиться життям бібліотеки. В той час у книгозбірні було багато дітей, які читали, малювали, працювали за комп’ютером. Частина діток стояли, так як у бібліотеці не вистачає стільчиків, і бібліотекар користуючись нагодою попросила у Василя Олексійовича посприяти у вирішенні цієї проблеми. Через деякий час сільський голова подарував вісім м’яких, добротних стільців. Марія Трохимівна і всі користувачі бібліотеки вдячні сільському голові за його турботу, доброту і допомогу.

Переглядів: 440 | Додав: WWWWW_W | Дата: 22.06.2018 | Коментарі (0)

20 червня в бібліотеці - філії с.Масевичі було оформлено панораму фотографій присвячених Міжнародному дню Німеччини в Україні. Тут бібліотекар розмістила географічне положення Німеччини, визначні місця, промисловість, культуру, письменників та багато світлин про столицю Берлін.

 

Переглядів: 417 | Додав: WWWWW_W | Дата: 22.06.2018 | Коментарі (0)

В літню пору, пору канікул, бібліотека завжди стає творчим майданчиком для юних користувачів. Днями читачі бібліотеки захотіли, щоб бібліотекар провела щось цікаве. Марія Трохимівна довго не думала і запропонувала провести майстер – клас витинанок. Тобто вирізання метеликів з кольорового паперу. Сама зробила трафарет. Показала дітям. Всім сподобалося і кожен зробив метелик самостійно. Папір вибирали діти за своїм улюбленим кольором. Все вдалося. Найкращі метелики були у Єремейчука Максима, Ничипорчук Кристіни та Панько Вікторії.

Переглядів: 503 | Додав: WWWWW_W | Дата: 22.06.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 23 24 »