Субота, 27.04.2024, 08:05
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Друзі сайту









Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бібліотека-філія с.Масевичі

Головна » Архів матеріалів

Протягом вересня місяця у бібліотеці-філії с. Масевичі діяла пересувна книжкова виставка-інсталяція «Україна – це Європа». Матеріали до виставки-інсталяції передала в тимчасове користування Рокитнівська районна  бібліотека, в рамках діяльності Пункту європейської інформації (ПЄІ) «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в  бібліотеці».

В ході святкувань Дня знань з виставкою – інсталяцією «Україна – це Європа», бібліотекар Марія Мартенюк ознайомила учнів місцевої школи та провела з присутніми інформину «Я, Європеєць».

15 вересня для молоді села проведена інформина на тему «Відкривай Європу» та он-лайн знайомство з сайтом «Відкрий Європу», на якому представлена інформація про правила безвізового режиму.

Протягом дії виставки для користувачів бібліотеки проведено інформаційний дайджест «Вивчай Європу – змінюй Україну». Також, Марія Трохимівна, ознайомила своїх відвідувачів з послугами Пункту європейської інформації "Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в бібліотеці"!, що діє в читальній залі Рокитнівської районної бібліотеки.

 

Оксана Лісовець.

Переглядів: 522 | Додав: WWWWW_W | Дата: 04.10.2017 | Коментарі (0)

Нещодавно в бібліотеку – філію с. Масевичі надійшов лист від жительки Лемиць Палагеї Денисівни, яка проживає в с. Садковичі Самбірського району, Львівської області, вона виписує журнал «Добрий лікар» в якому було надруковано статтю про «Живоносне джерело», тобто цілющу воду джерела. Вода лікує  різні хвороби. Авторка прочитала статтю і написала лист – прохання на  ім’я  бібліотекаря Марії Трохимівни, і попросила вислати їй джерельної води для лікування своєї хвороби. Бібліотекар відгукнулася на прохання Пелагеї Денисівни і вислала укрпоштою посилку з водою цілющого джерела та побажала їй швидше одужати і прожити ще многая і многая літа.

Марія Мартенюк.

Переглядів: 538 | Додав: WWWWW_W | Дата: 22.09.2017 | Коментарі (0)

Стартував дитячий літературний конкурс «ПероДактиль 2017». Прийом робіт триває до 28 січня 2018 року.

Брати участь у конкурсі можуть діти віком від 8 до 16 років.

Твори приймають у двох номінаціях – «Проза» та «Поезія».

Переможців визначатимуть у трьох вікових категоріях:

1) 8 -10 років;

2) 11-13 років;

3) 14-16 років.

Вимоги до робіт:

1. До участі в конкурсі допускаються твори, написані українською мовою, які раніше не друкувалися, не розповсюджувались будь-яким чином, і права на які не були передані третім особам.

2. Обмежень щодо жанру, теми, стилю та кількості поданих робіт немає.

3. За бажанням автори можуть оздобити свої твори малюнками.

4. Твори, написані у співавторстві, до участі в конкурсі не допускають.

5. Обсяг твору – не більше 35 сторінок набраних 14 кеглем.

Учасники сплачують організаційний внесок (120 грн за один твір і 100 грн за кожен наступний).

У кожній із вікових категорій кожної з номінацій на переможців очікують винагороди та цінні подарунки.

Переможців буде оголошено 6 травня 2018 року.

Детальніше читайте на сайті perodaktyl.com.ua.

Джерело:
http://blog.bookopt.com.ua/dytyachyy-literaturnyy-konkurs/

Переглядів: 455 | Додав: WWWWW_W | Дата: 07.09.2017 | Коментарі (0)

 

В бібліотеці – філії с. Масевичі стало традицією в літній період працює літній майданчик «Здрастуй літо. Книга. Бібліотека». До послуг користувачів – твори сучасних українських письменників, детективи, фантастичні твори, пригодницька література, краєзнавча. Можна почитати свіжі періодичні видання. В бібліотеці щодня гамірно, весело. Багато бажаючих відвідувачів користуються комп’ютерами . Вони знаходять будь – яку інформацію через мережу інтернет. Переважна частина користувачів люблять грати в онлайн ігри. Користувачі молодшого шкільного віку люблять складати пазли «Моя країна - Україна», малювати малюнки. Оформлено виставку малюнків «Україна нас єднає» та «Україна – це Європа». Бажаючі відвідувачі читали вголос твори Марії Познанської. Крім читання хлопчики грали в шахи. Де перемогу здобув Панько Антон. Користувалися м’ячем та скакалками.

Отже можна зробити висновок, що користувачі люблять відвідувати бібліотеку і корисно проводити свій вільний час.

Переглядів: 558 | Додав: WWWWW_W | Дата: 29.08.2017 | Коментарі (0)

22 серпня в бібліотеці – філії с. Масевичі проведена літературна година «З днем народження Україно!».

Мета:виховувати у кожного користувача почуття патріотизму до своєї батьківщини.

Бібліотекар повідомила, що наближається свято незалежності України. Привітала всіх присутніх з 26 річницею нашої незалежності, повідомила, що ця визначна дата навіки увійшла в історію нашої держави золотою сторінкою її біографії. Започаткувала нову епоху в житті нашого народу, закріпили його вікові демократичні прагнення за національне відродження, духовної свободи, економічного  зростання, культурного піднесення. 11 червня 2017 року відбулася ще одна визначна подія: Рада ЄС остаточно затвердила європейський вибір українського народу та його прагнення до європейської спільноти. Бібліотекар запропонувала користувачам переглянути відео фільм «Незалежна Україна». Познайомила з новою виставкою сучасної літератури «Ми – нація єдина. Ми – діти, твої Україно!». За бажанням, користувачів проведено конкурс малюнків «Україна – це ми». Перемогу здобула Панько Аня. Оформлено в сільському будинку культури виставку декоративно – ужиткового мистецтва вишиванок жительки нашого села Павлушенко Марини Петрівни.

Переглядів: 430 | Додав: WWWWW_W | Дата: 29.08.2017 | Коментарі (0)

З 1 червня по 30 вересня 2017 року проводиться Всеукраїнський дитячий літературний конкурс «Творчі канікули».

Мета Конкурсу — сприяння формуванню у дітей та підлітків патріотичних почуттів — любові до рідної природи, краю, Батьківщини; прищеплення любові до рідної мови; розвиток естетичної свідомості, здатності до творчої самореалізації, створення умов для реалізації творчих здібностей та талантів дітей.

У Конкурсі беруть участь діти з усіх областей України у 2-х вікових категоріях:

читачі-учні (вихованці) 11-13 років;
читачі-учні (вихованці) 14-18 років.

Конкурс проводиться у 7 номінаціях:

  • «Знайомтеся — це ми!»
  • «Так, я люблю Україну»
  • «Природа — джерело натхнення та краси»
  • «І в кожному із нас уже живе філософ!»
  • «Моя майбутня професія»
  • «Безмежний світ моєї уяви»
  • «Далі буде? Ні, «далі» — вже є!»

Конкурс проводиться у два тури:

перший – з 1 червня по 1 вересня на обласному рівні;
другий, підсумковий – з 1 вересня по 30 вересня в місті Києві.

Учасники Конкурсу кожної вікової категорії готують прозовий або поетичний твір, який за темою відповідає певній номінації.

Творчі роботи надсилаються на електронну адресу обласної бібліотеки для дітей в електронному вигляді обсягом не більше 10 сторінок у форматі Microsoft Word, шрифт – Times New Roman, 12 розмір, 1,5 міжрядковий інтервал, усі поля – 1,5 см, сторінки формату А-4. На розгляд Головнго журі до 1 вересня 2017 надсилається 14 робіт від кожної області (по 1 роботі-переможцю у кожній номінації для кожної вікової категорії) на електронну адресу Національної бібліотеки України для дітей nbudd@ukr.net

Учасники-автори зазначають свої дані (ПІБ, вік, домашню адресу, контактний телефон) на останній сторінці конкурсної роботи та прикріплюють своє фото у форматі JPG.

На Конкурс приймаються тільки індивідуальні роботи.

До участі у Конкурсі не допускаються роботи, які не відповідають умовам конкурсу.

Детальніше за посиланнями:

http://www.chl.kiev.ua/Default.aspx?id=8069

http://chl.kiev.ua/Default.aspx?id=8068

Переглядів: 701 | Додав: WWWWW_W | Дата: 27.06.2017 | Коментарі (0)

26 червня в бібліотеці - філії с. Масевичі відбулась інформаційна година на тему: «Конституція  -основний закон моєї держави».

Мета: виховувати у користувачів любов та патріотизм до своєї держави.

Виступила бібліотекар, яка повідомила, що Конституція України – це основний закон держави, який закріплює основи суспільного і державного ладу, встановлює конституційні гарантії здійснення прав і свобод людини. 28 червня 1996 року – це точка відліку нового етапу вітчизняної історії. Україна отримала важливий атрибут державності та основу суспільної єдності. Конституція є основою держави, а без держави не можливе самоутвердження у світі. Зараз відбуваються конституційні процеси у сфері правосуддя. Основний Закон має відповідати викликам сьогодення. Віримо, що ці зміни є дієвими позитивними. Конституція і надалі захищатиме інтереси громадян, а люди поважатимуть Основний закон і неухильно його дотримуватимуться. Тільки так ми зможемо збудувати державу, якою будемо пишатися і ми, і наші діти.

Далі бібліотекар запросила зробити віртуальну мандрівку на сайт Верховної ради, щоб подивитися в яких стінах творяться Закони України. Користувачі переглянули виставку – панораму «Конституція – Основний Закон України».

Марія Мартенюк.

Переглядів: 426 | Додав: WWWWW_W | Дата: 27.06.2017 | Коментарі (0)

Літературний конкурс «Напишіть про мене книжку!» заснований у 2015 році видавництвом «Фонтан казок» із метою заохотити українських письменників до творення актуальних високохудожніх повістей для сучасних дітей і молодших підлітків – таких повістей, у героях яких сучасні українські діти й молодші підлітки «упізнавали б себе».
Із 2016 року конкурс проходить у двох номінаціях: «Книжка про мене» – для дітей середнього шкільного віку і «Добрі пригоди» – для дітей молодшого шкільного віку.

УМОВИ КОНКУРСУ ТА ВИМОГИ ДО КОНКУРСНИХ РУКОПИСІВ

До участі в конкурсі запрошуються українські письменники (громадяни України) – на рівних умовах як відомі автори, так і дебютанти. Єдине обмеження: на час подачі рукопису на конкурс авторові має виповнитися 18 років. Один автор може подавати на розгляд кілька творів, які відповідають умовам конкурсу, – кожен із цих творів розглядатиметься й оцінюватиметься окремо.

Конкурс проходить у двох номінаціях:

– «Добрі пригоди» – повісті для дітей молодшого шкільного віку;

– «Книжка про мене» – повісті для дітей середнього шкільного віку.

Загальні вимоги до тексту:

– за жанром це має бути повість або роман – себто цілісна історія, а не збірка оповідань чи казок;

– сюжет повісті може бути який завгодно – психологічний, казковий, містичний, фантастичний тощо, – важливо лише щоб він відповідав заявленому вікові читачів;

– повість має бути написана грамотною українською мовою; адміністратор конкурсу зобов’язаний знімати з розгляду твори, в яких адміністратор або принаймні один із членів журі помітить ознаки машинного перекладу;

– твір раніше не виходив окремою книжкою чи складовою книжки (публікація в літературних журналах, у тім числі електронних, усього твору чи його частини не є перешкодою для того, щоб подати твір на конкурс).

Спеціальні вимоги до тексту в номінації «Добрі пригоди»:

– читацька авдиторія твору – діти молодшого шкільного віку (6+);

– у центрі оповіді має бути яскравий, ефектний персонаж, ориґінальний художній образ, цікавий сучасній дитині молодшого шкільного віку і близький її світовідчуттю та способу мислення;

– обсяг тексту: від 50 тисяч комп’ютерних знаків із пробілами.

Спеціальні вимоги до тексту в номінації «Книжка про мене»:

– читацька авдиторія твору – діти середнього шкільного віку (9+);

– у центрі оповіді неодмінно має бути образ сучасної української дитини – її світ, її життя, її мрії і прагнення, її уявлення про майбутнє;

– о ... Читати далі »

Переглядів: 458 | Додав: WWWWW_W | Дата: 24.05.2017 | Коментарі (0)

22 травня в бібліотеці – філії с. Масевичі відбувся день краєзнавства на тему: «Село моє, оспіваний мій краю».

Мета: залучати користувачів до духовної спадщини свого народу, зацікавити дітей глибше пізнати історію свого народу, свого рідного села, його традиції, звичаї, виховувати національну свідомість, любов до рідного краю, отчого дому, прагнення дбати про добробут свого рідного села.

Виступила бібліотекар, яка повідомила, що сьогодні 514 років нашому селі і що саме в цей день села і є днем народження нашої бібліотеки  Масевичі!

Золота, поліська сторона. Скільки добрих і теплих слів придумали люди, щоб висловити любов до краю, де вони народилися і живуть. Земле моя, краю рідний! Дорога серцю земля батьків і прадідів наших, оспівані в піснях народних безмежні зелені ліси і долини. Тут усе близьке і рідне нам, дороге кожному серцю. Рідний край! Починається він з батьківського порога, стежини до хати, що ніжно стелиться в садочку. А ще він починається із маминої пісні колискової. Для кожної людини найдорожчий той край, де вона народилася, звідки пішла у великий світ. Для усіх нас найдорожче, найкраще у світі наше рідне село Масевичі. Тут жили наші діди, прадіди, тут живуть і працюють наші батьки. Тут корінь нашого славного роду українського. Сьогодні у нашому селі свято села. У бібліотеці проходить день краєзнавства. Про історію села зробив повідомлення Лисаков Юрій. Легенду про рідне село розповів Панько Назарій. Далі всіх користувачів, бібліотекар запросила у сільський будинок культури подивитися виставку декоративно – ужиткового мистецтва «Мудра берегиня - бабусина скриня» та різьбу по дереву під керівництвом Кисорця Тараса жителя нашого села. День краєзнавства закінчився концертною програмою.

Отже всі, всі користувачі були задоволені всіма заходами, які відбулися. Дізналися багато цікавого про видатних людей села.

 

Переглядів: 421 | Додав: WWWWW_W | Дата: 23.05.2017 | Коментарі (0)

05 травня біля обеліску слави в селі Масевичі  відбулася година – реквієм «Немеркнуче світло великого Подвигу».

Свято Перемоги є символом героїчного минулого, величі духу і мужності людей, які пройшли вогняними шляхами жорстокої війни. Стійкість, патріотизм, самовідданість старшого покоління на полях битв і на трудовому фронті - справжній приклад високого героїзму з такими словами виступили учні 5 класу, які поіменно  згадали всіх солдатів нашого села, які не повернулися з фронту. Слова вдячності за наше щасливе життя ми завдячуємо саме їм героям 1941- 1945 років. Ми низько вклоняємося подвигу тих, хто ціною власного життя подарував кожному українцеві мирне та чисте небо. Виконано пісні «Перемога, свята перемога», «Маки червоні». Всі присутні положили квіти до підніжжя обеліска Слави.

Марія Мартенюк.

 

 

Переглядів: 411 | Додав: WWWWW_W | Дата: 11.05.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 9 10 11 12 13 ... 23 24 »