Субота, 20.04.2024, 01:22
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Друзі сайту









Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бібліотека-філія с.Масевичі

Головна » Архів матеріалів

Першого травня 2017 року розпочався міжнародний конкурс «Вікі любить Землю», покликаний зібрати світлини всіх заповідних територій. Громадська організація «Вікімедіа Україна» запрошує до української частини фотоконкурсу учасників та партнерів.

П’ять років тому, навесні 2013-го, конкурс, в якому цього року беруть участь 26 країн, стартував саме в Україні. Сьогодні «Wiki Loves Earth» — один із найбільших фотоконкурсів у світі, і ми дуже раді, що він був започаткований редакторами української Вікіпедії і багато українців попри всі негаразди, що їх переживає наша країна, щороку беруть у ньому участь. «Вікі любить Землю» вже перетворився на рух небайдужих до природоохоронної справи та фотофіксації об’єктів природно-заповідного фонду. Учасники діляться світлинами невідомих для широкого загалу місцин, де охороняється природа, завантажують під вільною ліцензією у Вікісховище, ілюструють ними статті у Вікіпедії та інших проектах.

Вперше цього року, фотографії тих об’єктів природно-заповідного фонду, які до початку конкурсу не мали фотографій Вікісховищі, отримують додатковий коефіцієнт при підведенні підсумків. Тож фотографи, які звернуть увагу на безсвітлинні об’єкти, відповідно до регламенту фотоконкурсу, мають втричі більше можливостей перемогти в кількісній номінації!

Участь у конкурсі є вільною та відкритою як для професійних фотографів, так і для любителів. Протягом травня всі охочі можуть подати фотографії власного авторства, зроблені у будь-який період часу. Влітку професійне журі визначить переможців у кількох номінаціях, а також обере 10 кращих робіт, які візьмуть участь у міжнародному етапі конкурсу.

Джерело:

http://wikilovesearth.org.ua/2017/04/fifth-contest-starts/

Переглядів: 452 | Додав: WWWWW_W | Дата: 03.05.2017 | Коментарі (0)

26 квітня бібліотеці- філії відбулася година інформування «Чорнобиль Трагедія. Пам’ять».

Мета. Розширити знання дітей про Чорнобильську трагедію, наголосити про потенційну небезпеку радіації для усього живого, розповісти про ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, показати, що чужої біди немає. Формувати почуття відповідальності до навколишнього середовища; виховувати любов до рідного краю, природи.

Бібліотекар розповіла присутнім користувачам про невеличке українське містечко Чорнобиль, що потопало в зелені, у вишнях та яблунях. Дочорнобильський світ – спокійний, неквапливий, занурений у поблажливу благодушність. Здавалося, що тут гармонійно злилися краса поліської природи і сховані в бетон чотири блоки АЕС. Трагедія сталася 26 квітня 1986 року.

Біда розчинилася в тамтешньому духмяному повітрі, у біло-рожевому цвітінні яблунь та абрикосів, у сільських криницях та молоці корів, у всій красі зелені. Та хіба тільки в ній? Вона розчинилася в людях. Ця трагедія увійшла в історію, як рана на тілі України. Дзвони Чорнобиля не замовкають. Трагедія щодень стукає у двері – вибухом захворювань, спустошеними землями, невгамовним людським нещастям.   На кінець заходу всі присутні подивилися відео фільм «Чорнобиль. Як це було…».

Марія Мартенюк.

Переглядів: 466 | Додав: WWWWW_W | Дата: 28.04.2017 | Коментарі (0)

З  03.04  по 07.04. 2017 року в бібліотеці  -  філії с. Масевичі  пройшов   Тиждень  дитячого читання під  гаслом «Хай  Україна  вся  читає, бо книга  нас усіх єднає».

Мета: розвивати в учнів зацікавленість до читання книг; за допомогою історичних фактів вказати роль та значення книги у житті людини; розкрити зміст значення книги, як «джерела знань»; виховувати бережливе ставлення до книги та бажання користуватися посібниками для збагачення свої знань.

Книги - морська глибина!

Хто в них пірне аж до дна,

Той, хоч і труду мав досить,

Дивнії перли виносить.

І. Франко

Виступила  бібліотекар, яка познайомила всіх присутніх з планом роботи Тижня книги. Сьогодні ми не знаємо хто написав першу книжку, як вона називалася. Книга – унікальне, феноменальне творіння людства. Ми не можемо уявити своє життя без книги. Книги – наші постійні супутники. Книга – джерело знань для школяра, студента, кожної людини. Книга – наш найкращий порадник у всіх життєвих ситуаціях і для школяра, і для зрілого, досвідченого мужа. Недарма в народі кажуть: книга вчить як на світі жить;  хто багато читає, той багато знає.   Скільки книг треба прочитати, щоб бути освіченим, розумним, мудрим, щоб пізнати світ? Цього ніхто не знає. Читати потрібно все життя. Вік живи, вік учись.  Читають книги навчаючись, здобуваючи знання, читають і в час відпочинку.

Любов до книги з дитинства і продовжується все життя. Гарну книжку часто читаємо багато разів і кожен раз знаходимо в ній щось нове, цікаве, вражаюче. Такими книгами є Біблія, «Кобзар» Тараса Шевченка та багато інших – вони ніколи не старіють, не надоїдають. Вони – наші найперші порадники, друзі. Багато людей вважають книгу найкращим подарунком.   Протягом  тижня  в понеділок  для   читачів  бібліотеки відбулася  літературна  кав’ярня  «В гостях  письменники  рідного  краю». Де всі зустрілися  з письменником  нашого  села  Нечаєм  Миколою Івановичем,  який  розповів про  свою  поетичну творчість  прочитав  свої віші «Кохання», «Україна»,  «Захисникам України» та інші.  Далі  бібліотекар   розповіла  про   творчість  Надії  Богданець  і  всі  подивилися  відеозапис  її творчості.  На  другий  день  оформлено тематичну виставку «Письменники Рівненщини   - дітям».   Через   мережу  Інтернет проведено  бібліотечну годину «Сім  чудес  Рівненщини». У  день  мистецтва   оформлено  виставку робіт своїми руками  «Я  і Україна»  та конкурс  віртуальних  малюнків  в програмі Раint «В малюнках   казка знову оживає». У день інформації для читачів бібліотеки оформлено інформаційний список «Письменники ювіляри - 2017». В останній  день  тижня  відбулося  свято «Книга – найцінніший  скарб». Відбулася виставка подарованих книг. Подаровано  22 книги. Всі  учасники  нагороджені  грамотами та  солодощами.

Отож, шануймо, бережімо, читаймо книги, бо у них мудрість, розум, знання людства, які створювалися впродовж тисячоліть. Книга – найбільший винахід людства.

Ким бути? Яким бути? На ці запитання дають відповідь книги.

Книга відкриває світ пізнання й сходження до одвічних життєдайних джерел цивілізації. Книги дарують нам цілющі зерна знань. Вони спонукають до творчого пошуку, прекрасних знахідок і відкриттів.

За всіх часів люди славили книгу. Як її тільки не називали: і джерелом мудрості, і цілителькою душі, сонячним сяйвом і рікою, що живить Всесвіт. Книга завжди ототожнювалась із світлом, яке, незважаючи ні на що, намагались загасити варвари, знищуючи книжкові скарби. Книга і сьогодні – важливе джерело знань.

Марія Мартенюк.

... Читати далі »

Переглядів: 453 | Додав: WWWWW_W | Дата: 12.04.2017 | Коментарі (0)

З 20 лютого 2017 р. в області стартує щорічний Конкурс дитячого читання «Книгоманія - 2017».

Конкурс проводиться у чотири етапи.

Перший етап - відбірковий - до 1 березня.

Другий етап - бібліотечний - до 15 березня.

Третій (районний) етап - до 1 квітня.

Обласний етап - до 1 травня.

Вікова категорія - 6 - 7 клас.

На кожному етапі визначаються по 2 переможці - по одному з 6 -го і 7-го класів, які отримають звання «Суперчитач бібліотеки», «Суперчитач району», «Суперчитач області».

Конкурс завершується фестивалем дитячого читання «Книгоманія». який проводиться у Львові 1-3 червня 2017 р.

Детальніше про конкурс за посиланням:

http://lodb.org.ua/novyny/polozhennya-pro-oblasnyj-konkurs-dytyachogo-chytannya-knygomaniya-2017

 

Переглядів: 543 | Додав: WWWWW_W | Дата: 02.03.2017 | Коментарі (0)

Обдарованих дітей із родин учасників АТО та загиблих за часів Майдану та АТО запрошують узяти участь у проекті видання дитячого літературного альманаху «Ангел на ротації».

Видання передбачає поетичні та прозові доробки (казки, легенди, оповідання) наймолодших письменників Рівненщини, яких безпосередньо торкається питання української жертовності та героїзму, котрі проявляють їхні батьки та рідні.

Тема – патріотизм, любов до батьків, України та рідного краю, його природи та суспільного середовища.

Умови публікації: приймаються 3-4 вірші або прозовий текст (казка, оповідання), розміщений на 3-х сторінках документу Microsoft Word формату  А-4, (14 кегль, Times New Roman, одинарний міжрядковий інтервал).

Термін подання творів: до 5 березня 2017 року.

Роботи надсилати (на диску) із повним ім’ям, прізвищем автора та короткою біографічною довідкою на адресу: м. Рівне, вул. Симона Петлюри, 1, Рівненській організації Національної спілки письменників України або на електронну адресу: roonspu@gmail.com  для попереднього узгодження.

Джерело:

http://rdob-blog.ucoz.ua/news/stante_chastinoju_novogo_literaturnogo_almanakhu_angel_na_rotaciji/2017-02-06-869

Переглядів: 477 | Додав: WWWWW_W | Дата: 08.02.2017 | Коментарі (0)

Конкурс «Наша спадщина» проводиться у рамках Всеукраїнського патріотичного культурно-освітнього проекту «Всесвітня спадщина в руках молоді», що покликаний популяризувати надбання національної та всесвітньої культурної спадщини.

Ініціаторами та організаторами Конкурсу є: Міжнародний фонд культурного співробітництва та Державна бібліотека України для юнацтва.

Мета і завдання Конкурсу

Конкурс проводиться з метою:

Підвищення культурного рівня молоді, формування шанобливого ставлення до всесвітньої, національної спадщини та української мови.

Виховання патріотизму на підґрунті вивчення національних традицій та позитивних прикладів з історії українського народу.

Забезпечення взаємодії та співпраці між державними органами виконавчої влади, громадськими організаціями, установами та навчальними закладами.

Завданням Конкурсу є:

виявлення творчих здібностей та залучення молоді до творчої діяльності та активної участі у культурному житті рідного краю.

У Конкурсі беруть участь: поети, письменники, художники, майстри та аматори декоративно-ужиткового мистецтва тощо; учнівська, студентська та робітнича молодь; дослідники історико-культурної, природної та нематеріальної спадщини України.

Вікова категорія молоді – 14-30 років незалежно від расової, релігійної та соціальної приналежності.

Умови проведення Конкурсу.

 Тематика Конкурсу – «Культурна і природна спадщина України».

Конкурс проводиться у 5 номінаціях:

Малюнок/Картина: «Моя мальовнича Україна» (формат малюнку/картини А4, А3).

Вироби народного промислу: «Рукотворні скарби» (кераміка, природний матеріал, витинанка, розпис на склі тощо).

Вишивка «Полотно життя» (рушник, сорочка, скатертина, серветка тощо).

 Писанка «Кольорова Україна».

Твір «Наша мова калинова» (власний: вірш, проза, есе, нарис тощо). Обсяг конкурсної роботи не повинен перевищувати 0,2 умовних друкованих аркуша або 5 аркушів формату А4 (шрифт Times New Roman, кегль 14, інтервал 1.5, поля стандартні).

Учасники заповнюють заявку-анкету:

– ПІБ учасника (повністю) або назва колективу (ПІБ та кількість учасників);

– дата народження;

– навчальний заклад : факультет, курс, клас;

– місце роботи;

– домашня адреса, контактний телефон;

– ПІБ викладача (майстра, керівника) та їх контактний телефон;

– назва номінації.

В кожній номінації обираються три призові місця.

Етапи проведення Конкурсу, терміни та оцінювання:–

Перший етап (районний, міський, сільський). З 1 січня по 31 березня 2017 року.

Другий етап (обласний). Квітень 2017 р.

Нагородження переможців.

Оцінювання відбувається за такими критеріями: змістовність, оригінальність ідеї, естетичність роботи, майстерність виконання. Максимальний бал за кожним критерієм - 5 балів.

Журі визначає переможців у 5-ти номінаціях (по три призові місця).

Учасники і переможці регіонального етапу Конкурсу отримають почесні грамоти, подяки та подарунки в ... Читати далі »

Переглядів: 560 | Додав: WWWWW_W | Дата: 08.02.2017 | Коментарі (0)

9 грудня в бібліотеці пройшов день правознавства на тему: «Права людини починаються з прав дитини».

Мета: виховувати у читачів зацікавлення щодо правових знань, популяризувати правові закони, формувати правову культуру читачів.

Бібліотекар повідомила читачам бібліотеки про те, що головне для людини - виховання поваги до прав і Закону як основи демократії. Звернула увагу що потрібно знати не тільки права, але й розуміти свої обов’язки. Переглянули літературу на виставці «Обов’язки та права - усьому голова». Користувачі бібліотеки переглянули відеоролик «Конвенція ООН про права дитини» та презентацію «Мої права». Познайомилися із основними правовими документами та законами. Бібліотекар провела віртуальну мандрівку на урядовий сайт для юних громадян. Тут користувачі бібліотеки дізналися більше про гілки влади України. Бібліотекар повідомила про безплатну правову допомогу можна отримати у Рокитнівському бюро правової допомоги.

Отже, зробивши висновок, читачі зрозуміли, що закони є обов’язковими для всіх і крім прав кожен повинен дотримуватись ще й обов’язків.

Переглядів: 657 | Додав: WWWWW_W | Дата: 13.12.2016 | Коментарі (0)

1 грудня у бібліотеці відбулася година інформації на тему: «Захисти себе від ВІЛ».

Мета: дізнатися більше про можливу небезпеку та знати і вміти аналізувати життєві цінності.

Виступила бібліотекар і повідомила всіх присутніх про те, що саме сьогодні у світі з’явилася найважливіша проблема людства - СНІД. Кількість ВІЛ – інфікованих постійно зростає, особливо в країнах Східної Європи. А щодо України, то вона сьогодні посіла перше місце в Європі за темпами поширення СНІДу. Виступила медсестра школи Богдашенко Лариса Марківна, яка більш детально проаналізувала ситуацію в Україні та нашому районі. Лариса Марківна розповіла про те, як захистити себе від ВІЛ. У читачів бібліотеки виникло безліч запитань на які давала відповіді Лариса Марківна. На кінець вона всім побажала берегти своє життя, берегти себе і своє майбутнє.

Для всіх присутніх оформлено тематичну виставку однієї книги «Захисти себе від ВІЛ».

Марія Мартенюк.

Переглядів: 590 | Додав: WWWWW_W | Дата: 01.12.2016 | Коментарі (0)

30  листопада  в  бібліотеці  проведено урок  бібліотечно – бібліографічних  знань на тему:  «З чого складається  книга».

Мета:  дати учням  поняття  про  будову  книги, про те як  виглядає книга, з яких елементів складається книга; виховувати любов та бережлмве савлення до книги.

Бібліотекар  зустріла  учнів 3-а класу, які  разом із  класоводом  Кисорець Галиною Ігнатівною завітали до  бібліотеки на  плановий  урок  з  основ  бібліотечно – бібліотрафічних знань.  Марія Трохимівна  розповіла, яке значення має книга у житті  людини, розповіла  з чого складається  книга. На практиці  всі передивилися  будову книги.  Для  закріплення  знань  подивилися  відео  фільми  «Історія книга та «Як твориться  книга».  Повторили  правила  поводження з книгою.

Отже, урок   усім  сподобався  і  на  наступний  урок  підготує  малюнок  до  своєї  улюбленої  книги.

Марія Мартенюк.

Переглядів: 546 | Додав: WWWWW_W | Дата: 01.12.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 23 24 »