Четвер, 28.03.2024, 11:16
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Друзі сайту









Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бібліотека-філія с.Масевичі

Головна » Архів матеріалів

Друзі!

До  Вашої уваги нові надходження книг, що надійшли до фонду нашої бібліотеки.

Корисного Вам читання!

Бойцун О.

Малюк Гільзі та його друзі / Олена Бойцун; пер. з рос. В. М. Верховень; худож.-ілюстратор О. Л. Железняк. — Харків: Фоліо, 2015. — 46 с.: іл.

Історії з життя малюка Гільзі та його друзів — це незвичайні фантастичні казки, які дозволять вам по-іншому подивитися на навколишній світ і навчитися багато чого нового. У малюка Гільзі та його друзів безтурботне й щасливе дитинство, дітлахи вже звикають до навчання в школі (крім Мрязки, адже вона ще маленька), їздять до бабусі в гості до іншого міста, обожнюють морозиво із соло­них огірків, переживають разом складні життєві ситуації (що робити, коли тебе образили?) і просто радіють життю! Веселий малюк Гільзі, його найкращий друг Мамбік, кмітлива Дугумда, чемпіон світу Зюбарик, непосида Вюзя та інші малюки пізнають світ і знаходять цікаве навколо себе навіть у звичай­них речах. Адже коробка з-під запчастин до вертольота може стати чудовим будиночком Мамбіка, а свято можна влаштувати собі й мамі власноруч. Ця добра книжка своїм м'яким гумором обов'язково підніме настрій читачам будь-якого віку — і дітям, і їхнім батькам.


Довженко О. П.

Щоденникові записи / Олександр Довженко; післямова О. В. Кра­совицького; худож.-оформлювач О. М. Іванова. — Харків: Фоліо, 2015 — 717 с.: іл.

Ця книга — найбільш повна публікація щоденникових записів Олександра Петровича Довженка (1894—1956) за період з 1939-го по 1956 р„ де він фіксує основні події свого особистого і творчого життя, починаючи з виходу на екрани фільму «Щорс» (1939) і до завершення роботи над сценарієм «Поема про море» (1956). Докладно описані історичні події, свідком яких був О. П. Довженко: приєднання Західної України до СРСР, початок Великої Вітчизняної війни, відступ армії та окупація України німецькими військами, визволення України (Харкова, Києва), післявоєнні роки, смерть Сталіна і зміни в житті країни, що потім відбулися. Автор також розповідає про зустрічі зі своїми сучасниками, у тому числі державними діячами й митцями Радянського Союзу і України, розмірковує про минуле і майбутнє. Саме сторінкам щоденника О. П. Довженко довіряв свої найпотаємніші творчі плани, розробки сценаріїв «Україна в огні», «Мічурін», оповідання і незавершений роман «Золоті ворота».

Текст записів переданий в авторському викладі російською та українською мовами, максимально дбайливо збережені особливості індивідуальної мови автора, складено Іменний покажчик. Видання призначено не тільки для мистецтвознавців, але і для всіх, хто цінує і цікавиться творчістю видатного українського кінорежисера і письменника Олександра Петровича Довженко.


Загадки історії: для дітей середнього шкільного віку / уклад. Г. Е. Єрмановська; худож.-іл. Г. В. Беззубова; худож. –оформлювач Л. Д. Кіркач-Осіпова. — Харків: Фоліо, 2015. — 318 с.: іл7— (Ди­тяча енциклопедія).

Прочитавши цю книжку, ви дізнаєтесь, як часто ми вважаємо вига­дкою те, що має під собою реальну основу, або ж навпаки — сприймаємо як факт легенди, що існували з давніх давен: Шарль Перро не вигадав лиходія на ім’я Синя Борода, а великий азійський завойовник Тимур був скоріше за все представником європеоїдної раси.

Історія розкриває свої таємниці допитливим, і якщо ви будете ціка­витися її загадками, то одержите відповіді на всі запитання.

 

 


Кокотюха А. А.

Київські бомби: роман / Андрій Кокотюха; передм. Д. Б. Яневського; худож.-оформлювач Д. О. Самойленко. — Харків: Фоліо, 2015. — 379 с.

1907 рік. У Російській імперії — конституційний переворот.  Звучать постріли та летять саморобні бомби. Київ тих часів стає ареною бойових дій. Тут, немов гриби, виростають бойові організації, чиї дії вже не підпорядковані єдиному центру Андрій Волох, молодий українець, вигнаний з університету за участь у протестах, теж бере до рук зброю. Тепер він — Полтава. І його подальша доля тісно переплітається з радикальним ватажком бойовиків Залізняком, професійним терористом Штерном, жандармським ротмістром Підвисоцьким та Фаїною — вдовою страченого революціонера, котра прагне пом­сти. Але чи в повній мірі прийнятні ідеї тотального терору для таких, як Пол­тава? Тим більше якщо терор — зброя не лише бойовиків, а й влади, яка з ними бореться...

 

 


Котляревський І. П.

Енеїда. Наталка Полтавка. Москаль-чарівник : перевид. перероб., допов. / Передмови Р. П. Іванченко. — К.: Дніпро, 2015. — 248 с.

До видання класика української літератури І. П. Котляревського уві­йшли три його найкращі твори: поема «Енеїда» та драми «Наталка Полтавка», «Москаль-чарівник», що справедливо вважаються вер­шиною української літератури дошевченківської доби, енциклопе­дією народного життя і побуту.

Книга розрахована на масового читача.

 

 


Літературна скарбничка / Укладач С. Г. Криган.  - Чернівці: Букрек, 2015. - 280 с. : іл.

У „Літературну скарбничку” ввійшли ка ... Читати далі »

Переглядів: 604 | Додав: WWWWW_W | Дата: 03.11.2016 | Коментарі (0)

Літературний конкурс для юних письменників «Легенди про сучасних героїв України».

Сильний дух ніколи не втрачає свого існування, і тому головна ідея цього проекту «Легенди про сучасних героїв України» – увічнити пам`ять про наших легендарних захисників, створити сучасний український епос за допомогою талановитих школярів з усіх куточків країни. Їх творча уява, добрі серця та щире бажання віддати шану воїнам за подвиг, безумовно, спроможні на шедеври дитячої думки.

За думкою організаторів конкурсу, це буде найкращим моментом патріотичного виховання українських школярів – бо вони це зроблять самі для себе, працюючи над книгою, створюючи легенди про Героїв. Хтось з них «став» птахом, хтось – ячмінним колосом, а хтось «дивиться» з Небес на рідну землю, та вкладає всю свою любов до неї у силу вітру, а хтось і досі живе та дивує нас своїми вчинками… Від стародавніх героїв національного епосу – Данило Кожум`яки, Котогирошка та інших – до сучасних образів, які втілить в оповідання дитяча уява та фантазія.

Головне – посіяти в розумі підлітків цінність високого духу людини, її моральні закони, справжню гідність, донести важливість та необхідність свого розвитку для цього.

Школярі пишуть про тих героїв, історії яких загально відомі, або про них розповіли батьки чи друзі, або інформацію знайдено у ЗМІ та Інтернет.

Умови участі у дитячому літературному конкурсі.

Взяти участь у конкурсі мають змогу учні шкіл, гімназій ті інших навчальних закладів України та м. Києва, віком від 10-17 років. До участі у конкурсі приймаються оповідання, що не були раніше надруковані, або опубліковано в Інтернеті. Друковані твори надсилаються в електронному вигляді в текстовому форматі word на скриньку конкурсу konkurc-jobs@i.ua

Разом із друкованим твором автори мають надати відомості про себе: ім’я, вік, місце проживання, навчальний заклад, назва твору, які будуть використані в друкованій книзі, як підтвердження авторства.

Твори надсилаються членам журі на розгляд в електронному вигляді без відомостей про автора(для уникнення упередженості). Свої враження про твори журі можуть висловлювати на сайті проекту або на тематичній сторінці проекту в соцмережі Фейсбук.

Прийом робіт до 1 березня 2017 року. Оголошення переможців 4 квітня 2017 р., на заході присвяченому міжнародному дню дитячої книги (формат, місце з'ясовуються). Презентація надрукованой книги 24 травня 2017 року(дата уточнюється).

Номінації за віковими категоріями та призовий фонд:

від  10-12 – 1,2,3 місця – 3000 грн.;  

від 12-15 – 1,2,3 місця – 3000 грн.;

від 15-17 – 1,2,3 місця – 3000 грн.

Також меценати та партнери визначають своїх симпатиків та примирують учасників, але в симпатики не можуть входити призери конкурсу, яких визначило поважне журі. Симпатики брендів – 3000 грн.; Симпатики брендів – 3000 грн.; Симпатики брендів – 3000 грн.

Оргкомітет визначив, що призовий фонд для переможців буде однаковий, так як головним призом для дітей буде книга, а їх ім’я увіковічиться  в історії на сторінка книги «Легенди сучасних героїв України», авторами якої во є.

Твори призерів та симпатиків будуть надруковані в книзі «Легенди про сучасних героїв України».

Автори, які посіли перші та призові місця отримують коштовні подарунки, а також нагороджується навчальний заклад в якому навчається дитина.

Організатори залишають за собою право друкувати надіслані твори у книзі «Легенди про сучасних героїв України», які не посіли призових місць. Такі автори отримують примірники книги зі своїм оповіданням та згадуванням імені автора, місця проживання та навчального закладу.

Джерело: http://litcentr.in.ua/news/2017-03-01-4968

 

Переглядів: 726 | Додав: WWWWW_W | Дата: 02.11.2016 | Коментарі (0)

     26  жовтня   у бібліотеці с. Масевичі   пройшов  бібліотечний  урок    для  першокласників на тему: «Перші  кроки  до  бібліотеки».

     Мета: познайомити  дітей  із  бібліотекою, правилами   користування бібліотечними книгами, виховувати  почуття поваги  та  шанобливого  ставлення до  праці  людей, які  створили ці  книги.

     Виступила  бібліотекар, яка  запропонувала  всім  познайомитися. 

     З книгою ви познайомились давно, коли ще не вміли читати, а тільки розглядали малюнки, слухали цікаві казки, захоплюючі оповідання, які читали дорослі.

     Тепер — ви школярі і зустрічаєтесь з книгою щодня. Книга стане  вашим вірним і надійним другом.

     Ось  у бібліотеці   ви  бачите, як багато різних книжок розставлено на полицях.

Тут книги розумні спокійно живуть

 у тихій величній світлиці.

А двері широко відкриті ведуть

до знань золотої скарбниці.

     Що ж таке бібліотека? Слово "бібліотека " походить із давньогрецької мови і складається із двох слів: "бібліо " — книга, "тека " — зберігання.

      Отже, ви зрозуміли, що бібліотеки призначені для зберігання книг. У наш час бібліотеками називають культурно-освітні заклади, що збирають книги, журнали, газети, інші друковані видання. Жодна людина не в змозі прочитати всі книги. Потрібно вибрати найкращі, найнеобхідніші, найцікавіші.

     Усі книги, що є в бібліотеці, розміщені на полицях стелажів.  Кожна книга  має своє місце на полиці.  Сьогодні  ви  більше познайомитеся  із  дитячою  літературою .  Подивиться   дитячу  виставку  книг «Цікавий  світ  книги». Хто вміє вже  читати  виберіть книги і ми проведемо   гру «Читаємо складами».  В грі взяли участь  семеро  учнів. Та найкраще  прочитали: Богданець  Олександра,   Трохимчук   Ілля  та  Євпат  Ольга. Вони  отримали всі чупачупси.  Бібліотекар  запропонувала  всім  разом  повторити правила  користування  книгою.  Проведено  конкурс «Відгадай  загадку».  Подивилися   мультфільм  за  бажанням  учнів «Смішарики». Це  дуже  сподобалося  першокласникам. Під  кінець  уроку , бібліотекар  записала до  бібліотеки  21 дитину і видала  кожному  дитячу  казку.

Марія Мартенюк.

 

Переглядів: 736 | Додав: WWWWW_W | Дата: 27.10.2016 | Коментарі (0)

     Днями до бібліотеки завітав користувач  Ничипорчук  Володимир  Русланович   щоб   скористатись послугами  Центру обслуговування громадян електронною  інформацією (ЦОГ ЕІ). Зокрема, пан Володимир відвідав Інтернет-портал Державної служби зайнятості «Труд», щоб  отримати   інформацію  через  мережу  Інтернет  про електронну  зайнятість.  На  даний  час  він  безробітний  і  маючи  робітничу  професію, хоче  знайти добре  оплачувану  роботу.  Переглянувши  сайт  центру  зайнятості  він  залишився  задоволеним і  вирішив  прийти    подивитися  через  дві  неділі. Володимира  цікавлять і  електронні  торги  автомобілів. Тут  він  був  дуже  уважний.  Покупку    здійснить   коли  вибере  автомобіль до  душі.  Він  задоволений  послугами, які  надає бібліотека. Бібліотекареві  запропонував  свою  допомогу  у ремонті  бібліотеки.

Марія Мартенюк.

Переглядів: 496 | Додав: WWWWW_W | Дата: 27.10.2016 | Коментарі (0)

     16  вересня в бібліотеці  організована виставка – інсталяція   за  темою: «Бабин Яр – трагедія  народу  України».  Біля  виставки  бібліотекар  провела  інформину  для користувачів бібліотеки.    Користувачі  бібліотеки дізналися, що під час німецької окупації Києва у 1941—1943 роках Бабин Яр став місцем масових розстрілів німецькими окупантами мирного населення і радянських військовополонених; євреїв та циган — за етнічною ознакою, а також партійних та радянських активістів, підпільників, членів Організації Українських Націоналістів, заручників,  порушників комендантської години та інших. Лише за два дні 29 та 30 вересня 1941-го року там розстріляли майже 34 тисячі євреїв.

            У 1941—1943 роках у Бабиному Яру розстріляно 621 члена ОУН, серед них і відому українську поетесу Олену Телігу разом із чоловіком.

     Бабин Яр – це всесвітньо відоме місце трагедії, що стала символом Голокосту, найбільший інтернаціональний цвинтар в Україні. 

Марія Мартенюк.

Переглядів: 488 | Додав: WWWWW_W | Дата: 29.09.2016 | Коментарі (0)

     «Хто  спортом  займається,   той  сили набирається» -  під  такою  назвою  пройшла  година інформації  у  бібліотеці с. Масевичі.

     Мета донести  до  користувачів   інформацію про  зірок  спорту  України, виховувати   у  користувачів  працелюбність,  здоров‘я , повноцінне і радісне  життя.

     В  бібліотеці  зібралися  користувачі  різні за  віком і  бібліотекар  запропонувала  послухати  інформацію про  те, що  десятого  вересня  відзначається  день  фізичної  культури і спорту.  Вперше в Україні   його почали відзначати  в 1994 році.  Європейські види  спорту, такі як футбол та боротьба  почали  поширюватися в Україні з  кінця   дев’ятнадцятого  століття.  Всій  Європі  було  відоме  ім‘я  українського  борця  греко - римського  стилю  Івана Піддубного.  Легендами  українського спорту  є стрибун  Сергій  Бубка -  тридцять  п’ять  світових  рекордів,  футболісти  Олег Блохін  та  Ігор Бєланов,  відзначені «золотим  м‘ячем»  як  найкращі  футболісти  Європи.

     Визначна  в світі  і українська школа  художньої  гімнастики.  Зірками  цього  виду спорту  свого  часу  були Ірина  Дерюгіна  та Лариса  Латиніна, яка завоювала  вісімнадцять олімпійських  медалей  -  це  найбільше  досягнення   в історії  олімпіад.  Всього  українськими  спортсменами  було  завойовано  більше   чотирьохсот олімпійських  медалей.

     Сьогодні  на спортивному  небосхилі України сіяють  нові зірки. Боксерів  Володимира  і Віталія Кличків, плавчиху  Яну  Кличкову, гімнастку  Ганну Безсонову,  легкоатлетку Жанну  Пінтусевич, тенісиста  Андрія  Медведєва,  футболіста  Андрія  Шевченка  та багатьох  інших  знають  далеко  за межами  України.

    Для   користувачів  бібліотеки  оформлено  книжкову  виставку     «Олімпійська  книга».  Лящук  Іван  нагадав  усім  присутнім  про  те, що  команда  футболістів   з  нашого  с. Масевичі   постійно  отримує  перемогу  серед  гравців  району і  має  багато   грамот  та кубків   за перемогу.  Вона є найкращою в районі.

     В кінці  заходу  всі присутні  подивилися  відеофільм   про зірок спорту.

Марія Мартенюк.

Переглядів: 545 | Додав: WWWWW_W | Дата: 12.09.2016 | Коментарі (0)

     «Здрастуй  літо! Бібліотека.  Книга.», під  такою  назвою  в бібліотеці  с. Масевичі  працює   літературно  - ігровий  майданчик  на  період  літніх  канікул.

     Користувачі   постійно  відвідують  бібліотеку, тому  що  саме  в  бібліотеці  вони  розвивають  свою   творчу  уяву   працюючи  за  комп‘ютерами, тобто  більшість із них  хочуть  грати  в різні  ігри через  мережу Інтернет.   Користувачі  молодшого  шкільного  віку  постійно працюють  з CD  дисками  «Умійко»  на  яких є  ігри  «Фішки»,  «Пазли»,  «Загадки», «Яблука», «Тварини»,  «Збери картинку», «Футбол»  та  багато  інших.

     Бібліотекар  докладає  всі зусилля, щоб  кожен з  читачів  був задоволений.  Користувачі  середнього  віку  люблять пограти у  шахи   і  тут  вони  можна  побачити  шквал  емоцій     та  задоволення.

Марія Мартенюк.

 

Переглядів: 505 | Додав: WWWWW_W | Дата: 11.08.2016 | Коментарі (0)

     Літературний конкурс «Напишіть про мене книжку!» заснований у 2015 році видавництвом «Фонтан казок» із метою спровокувати українських письменників на творення актуальних високохудожніх повістей для сучасних дітей і молодших підлітків – таких повістей, у героях яких сучасні українські діти й молодші підлітки «упізнавали б себе».

     Умови конкурсу та вимоги до конкурсних рукописів:

1. До участі в конкурсі запрошуються українські письменники, які працюють для дітей, – на рівних умовах як відомі автори, так і дебютанти. Єдине обмеження: на час подачі рукопису на конкурс авторові має виповнитися 18 років. Один автор може подавати на розгляд кілька творів, які відповідають умовам конкурсу, – кожен із цих творів оцінюватиметься окремо.

2. Конкурс проходить у двох номінаціях:

– «Добрі пригоди» – повісті для дітей молодшого шкільного віку;

– «Книжка про мене» – повісті для дітей середнього шкільного віку.

3. Вимоги до тексту:

– за жанром це має бути повість – себто цілісна історія, а не збірка оповідань чи казок; у номінації «Добрі пригоди» допускається цикл із не більше трьох коротких повістей, однак стилістично однорідних і неодмінно з одним і тим само ключовим героєм чи героями;

– у центрі оповіді неодмінно має бути образ сучасної української дитини – її світ, її життя, її мрії і прагнення, її уявлення про майбутнє;

– сюжет повісті може бути який завгодно – психологічний, казковий, містичний, фантастичний тощо, – однак у тексті, поданому в номінацію «Добрі пригоди», неодмінно має бути пригодницька домінанта;

– читацька авдиторія текстів, поданих у номінацію «Добрі пригоди», – діти молодшого шкільного віку (6+); у номінацію «Книжка про мене» – діти середнього шкільного віку (9+);

– обсяг тексту: від 100 тисяч комп’ютерних знаків із пробілами – для номінації «Добрі пригоди»; від 160 тисяч знаків із пробілами – для номінації «Книжка про мене»;

– мова твору: українська; тексти іншими мовами не розглядаються;

– твір раніше не виходив окремою книжкою чи складовою книжки (публікація в літературних журналах, у тім числі електронних, усього твору чи його частини не є перешкодою для того, щоб подати твір на конкурс).

4. Рукописи приймаються на розгляд із 1 червня по 31 серпня 2016 року включно. Подавати їх слід в електронному вигляді у форматі doc, docx, rtf або pdf на електронну адресу concurs@fontan-book.com (скринька працюватиме з 1 червня). У темі листа неодмінно слід вказати номінацію: «Добрі пригоди» або «Книжка про мене». Разом із текстом в окремому файлі такого ж формату автор подає відомості про себе, обов’язково: ім’я і прізвище та контактну інформацію – телефон і мейл. Увага: у файлі з текстом конкурсної повісті не слід вказувати жодних відомостей про автора!

5. Авторам категорично заборонено у будь-який спосіб і під будь-яким приводом спілкуватися з членами журі про свої рукописи, зокрема й повідомляти їм про своє авторство того чи іншого рукопису – до оприлюднення офіційного висновку журі щодо цього рукопису. Порушення цієї умови призведе до зняття рукопису з розгляду.

6. Рукописи, які брали участь у минулорічному конкурсі, навіть допрацьовані, до повторного розгляду не приймаються, оскільки це було б порушенням умови анонімності.

Детальніше про конкурс за посиланням:

http://fontan-book.com/nashi-aktsiyi/napyshit-pro-mene-knyzhku-2016

Переглядів: 456 | Додав: WWWWW_W | Дата: 05.07.2016 | Коментарі (0)

     24  червня  в бібліотеці с. Масевичі    відбулась  година  державності «Конституція  -  основний Закон України».

     Годину державності бібліотекар розпочала словами: сьогодні свято на моїй Вкраїні, і ми про нього можемо  написати  вільно,  свобода слова і права людини - наш закон,  із чим вітаю вас шановні щиро!

     Прийняття Конституції – подія, яка визначила основні орієнтири розвитку України: суверенність, незалежність, демократизм, соціальну спрямованість, верховенство  права. Україна  -  найбільша  країна   в Європі. Наша  країна входить  до сімки  найпотужніших у світі виробників  рослинної  олії, свинини, цукру  та картоплі.  Сотні  видатних українців були  та залишаються  творцями своєї  історії. Художники та  науковці, політики та  композитори, актори  та  письменники -  усі вони  дають можливість  за  кордоном  чи в себе  вдома з гордістю сказати: «Я  - українець».  

     Виклики сучасності поставили перед українським суспільством надзвичайно складне завдання –  децентралізувати владу, тобто створити такі органи влади, які, отримавши відповідні повноваження, нестимуть відповідальність перед місцевими громадами, збалансувати повноваження між гілками влади, прийняти новий виборчий закон, запровадивши пропорційну систему з регіональними відкритими виборчими списками, зробити підзвітними та підконтрольними народних депутатів перед суспільством. Без внесення змін у нині діючу Конституцію цього зробити неможливо.

     Бібліотекар  запропонувала  користувачам   через  мережу  Інтернет  відвідати  сайт  Верховної  ради, де  приймаються  нові  Закони  України.

     Потім  користувачі  бібліотеки  переглянули   літературу  на книжковій  виставці «Закон. Право. Відповідальність».

Марія Мартенюк.

Переглядів: 502 | Додав: WWWWW_W | Дата: 24.06.2016 | Коментарі (0)

     23  червня   в  бібліотеці  с. Масевичі   відбулась  літературна  година «Отаман    Армії  нескореної  України».

     Мета дізнатися більше  про  Поліську  Січ,   про Українську повстанську армію, отамана  Бульбу  -  Боровця,  виховувати та  розвивати пам'ять про  героїв    рідного  краю. 

     Бібліотекар  повідомила  користувачам, що 75  років  тому, влітку  1941 року  на  Рівненщині в селі  Немовичі  Сарненського  району отаман  Тарас  Бульба  видав  наказ про початок  боротьби і  створення  повстанської армії. Марія Трохимівна  розповіла про  сім‘ю   в  якій  пройшло дитинство Тараса. Про  те, як  він слухав  розповіді діда Юліана про  предків  Боровців. Дуже  любив  читати Шевченковий  «Кобзар». Про революційну  діяльність  розповів читач  бібліотеки  Юрій  Лисаков.  Із  захопленням  слухали  Олександра  Панька, який  прочитав   про утворення  та  боротьбу  УПА  «Поліська Січ». За  бажанням  доповнив  Панько Антон, який  прочитав про  еміграцію  та  стосунки  з українськими  еміграційними колами  і  про смерть отамана  за кордоном.

     Бібліотекар ознайомила присутніх з  тематичною виставкою «Поліський  отаман -  Тарас Бульба». Лящук  Іван  розповів про те, як  його  дідусь  співав пісню  про  Поліську Січ.

     Отже, читачі бібліотеки отримали  багато інформації про життя отамана, ще  дізналися, що у  2005 році у м. Березне було відкрито  перший у світі  пам’ятник  генерал – хорунжому УПА «Волинська Січ» Тарасу  Бульбі – Боровцю.

Марія Мартенюк.

Переглядів: 414 | Додав: WWWWW_W | Дата: 24.06.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 11 12 13 14 15 ... 23 24 »