Четвер, 18.04.2024, 07:43
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Друзі сайту









Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бібліотека-філія с.Масевичі

Головна » Архів матеріалів
     19  вересня в публічно – шкільній бібліотеці села Масевичі  відбулася історична  година пам‘яті   на  тему: «Борці за  свободу  незалежність України» присвячена  25 річниці від дня  заснування Народного руху України.
     Мета:  згадати історію рідного краю, донести  її  до  молодого  покоління, розвивати  пам'ять про  своїх  земляків, про їх подвиги за нашу батьківщину.
Переглядів: 599 | Додав: WWWWW_W | Дата: 22.09.2014 | Коментарі (0)

     Публічно  шкільну бібліотеку с. Масевичі  систематично  відвідує  молода, енергійна,  розумна  жителька с. Масевичі  Чубик Оксана Василівна.   Вона приходить на безкоштовний Інтернет, щоб  поспілкуватися з друзями у  соціальних  мережах. В Інтернеті  Оксана  побачила  рекламу Bon Prikx, адже  вона любить стильний  одяг, особливо  сучасний.  За  порадою  бібліотекаря, Оксана Василівна  вирішила  скористатися безкоштовною послугою щодо придбання  ... Читати далі »
Переглядів: 507 | Додав: WWWWW_W | Дата: 18.09.2014 | Коментарі (0)

     1 вересня  в публічно – шкільній  бібліотеці с. Масевичі  відбулася     бібліотечна година  на  тему:  «Україна -  єдина  держава».
     Мета: виховувати  почуття патріотизму, гордість  за свою Батьківщину – Україну.
 
 Свою Україну  любіть
Любіть ... Читати далі »
Переглядів: 527 | Додав: WWWWW_W | Дата: 03.09.2014 | Коментарі (0)

      Міністерство освіти і науки України рекомендує у навчальних закладах спланувати цикл уроків мужності, які стануть фундаментом формування у дітей та молоді сучасної національної ідентичності на кращих прикладах мужності і звитяги, виявлених нинішніми захисниками Батьківщини, на героїці сучасної боротьби за незалежність і цілісність держави. Про це йдеться в листі МОН від 13.08.2014 року № 1/9-412 "Про проведення Уроків мужності".
     Темами цих уроків мають бути мужність українських військових та добровольців, їх вірність Присязі українському народові, готовність віддати життя за мир і спокій в Україні, а також героїзм простих українців, які з перших днів антитерористичної операції допомагають забезпечувати війська захисним спорядженням, ліками, продовольством та, не зважаючи на ризик, вивозять із захоплених міст і сіл мирних громадян. Варто згадати і про українців, які приймають у себе родини, що вимушені покинути свої рідні домівки.
     Форми проведення уроків мужності можуть бути різноманітними, на вибір навчального закладу: зустрічі з учасниками бойових дій, волонтерами, відвідання військовослужбовців, які отримали поранення внаслідок виконання бойових завдань у рамках проведення заходів антитерористичної операції та проходять реабілітацію, виступи дитячих творчих колективів, написання листів солдатам у рамках Всеукраїнської акції «Лист пораненому», що триває.
Окрім того, Міносвіти радить розміщувати анонси про проведення уроків мужності на офіційних сайтах органів управління освітою, навчальних закладів. 

Рекомендуємо Вам сайти:
· Долучайтеся до акції «Лист пораненому» ( http://www.mon.gov.ua/ua/news/35664-doluchaytesya-do-aktsiyi-list-poranenomu). Міністерство освіти і науки України спільно з Міністерством оборони України розпочинає Всеукраїнську акцію «Лист пораненому». Допомога суспільства, дитячі малюнки, листи на підтримку поранених військовослужбовців сприятимуть скорішому відновленню їх моральних, психологічних та духовних сил. http://www.mon.gov.ua/ua/news/35664-doluchaytesya-do-aktsiyi-list-poranenomu.
· Лист Міністерства №1/9-412 від 13.08.2014 "Про проведення Уроків мужності" "Про проведення Уроків мужності" http://www.mon.gov.ua/ua/about-ministry/normative/2722-
· Адреси військових госпіталів України http://www.rvosvita.org.ua/news/2801-doluchajtes-do-vseukrayinskoyi-akciyi-list.html
· Перелік тем до Першого уроку в 2014/2015 навчальному році http://myronivka-school3.edukit.kiev.ua/gotuyemosj_do_201415_navchaljnogo_roku/pershij_urok_u_20142015_navchaljnomu_roci_ukraina-yedina_kraina/
· Україна – єдина країна. Розробки уроків і позакласних навчальних закладах. http:/ ... Читати далі »
Переглядів: 948 | Додав: WWWWW_W | Дата: 26.08.2014 | Коментарі (0)

     14 серпня  в публічно – шкільну бібліотеку   звернулася  жителька села Масевичі Панько Надія Миколаївна, мама  двох  неповнолітніх  доньок. Надія Миколаївна  виявила  бажання скористатися  безкоштвною  бібліотечною  послугою в напрямку Е-урядування та відвідати  офіційний Урядовий портал, щоб  дізнатися, які пільги  передбачає  держава для  мам, які самі  виховують    дітей. На даний час Надія  перебуває в декретній  відпустці на другу дитину.  З допомогою бібліотекаря  вона  дізналася про все, що її цікавило і залишилася ... Читати далі »
Переглядів: 622 | Додав: WWWWW_W | Дата: 18.08.2014 | Коментарі (0)

До уваги підприємців на загальній системі оподаткування - 14 серпня поточного року останній термін сплати ЄСВ
 
     14 серпня 2014 року – граничний термін сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування фізичними особами-підприємцями, які працюють на загальній системі оподаткування.
     Підприємці «загальносистемники» сплачують єдиний внесок за календарний рік до 10 лютого наступного року. Водночас протягом року до 15 березня, до 15 травня, до 15 серпня і до 15 листопада зазначені платники сплачують єдиний внесок у вигляді авансових платежів в розмірі 25% річної суми єдиного внеску, обчисленої від суми, визначеної для сплати авансових сум податку на доходи фізичних осіб-суб’єктів підприємницької діяльності.
     Суми єдиного внеску, сплачені у вигляді авансових платежів, враховуються платником при остаточному розрахунку, який здійснюється ним за календарний рік до 10 лютого наступного року, на підставі даних річної податкової декларації.
 
 Скасовано пільгу з ПДВ на постачання деревини
 
     Скасування пільги зі звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання деревини. 
     Скасування стосується товарних позицій 4401, 4403, 4404 згідно з УКТ ЗЕД.  Це передбачено Законом України від 31 липня 2014 року №1621-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України». Зміни набули чинності з 3 серпня поточного року.
     Нагадуємо, що цей Закон було опубліковано 2 серпня 2014 року в газеті «Голос України» №146(5896). 
 
Службу фінансових розслідувань буде створено в Україні найближчим часом
Переглядів: 552 | Додав: WWWWW_W | Дата: 12.08.2014 | Коментарі (0)

8 серпня (п’ятниця)
 Закінчується термін подання:
- звіту про суми податкових пільг за II квартал 2014 року.
 
11 серпня (понеділок)
Закінчується термін подання:
- податкової декларації з податку на прибуток підприємства за півріччя 2014 року платниками, у яких податковий період дорівнює календарному кварталу (разом з відповідною податковою декларацією квартальна фінансова звітність (крім малих підприємств));
- декларації з податку на додану вартість за ІI квартал 2014 року платниками, у яких податковий період дорівнює календарному кварталу;
- податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця за півріччя 2014 року платниками, віднесеними до 3 та 5 груп;
- податкової декларації платника єдиного податку – юридичної особи за півріччя 2014 року платниками, віднесеними до 4 та 6 груп;
- декларації збору за спеціальне водокористування за півріччя 2014 року;
Переглядів: 703 | Додав: WWWWW_W | Дата: 05.08.2014 | Коментарі (0)

     30 липня в публічно – шкільній бібліотеці  с. Масевичі проведено  віртуальну  екскурсію на Урядовий сайт для юних громадян за темою: «Хочу знати більше про  уряд України».
      Мета: формувати  у користувачів  навички роботи  з мережевими ресурсами  державних органів влади та управління, дізнатися  більше про  уряд та історію  нашої  держави.
      Бібліотекар розповіла  користувачам  бібліотеки  про те, що наша бібліотека  надає різні  електронні  < ... Читати далі »
Переглядів: 561 | Додав: WWWWW_W | Дата: 31.07.2014 | Коментарі (0)

     15 червня 2014 року в публічно – шкільній бібліотеці с. Масевичі пройшов  міні – тренінг на тему: «Інтернет – вікно у світ».

     Мета: навчити користувачів шукати потрібну інформацію, спілкуватися з друзями, познайомитися з різними пошуковими системами.

     Бібліотекар розповіла  користувачам, шо Інтернет обєднує комп’ютери  по всьому  світі. Тому  цілком логічно, що в Інтернеті можна знайти   багато інформації, послуг, розваг. В Інтернеті  накопичені великі обсяги  інформації з науки, освіти, мистецтва, бізнесу, політики  та інші. За допомогою комп’ютера підключеного до Інтернету, можна побувати  на екскурсії у Луврі  чи краєзнавчому  музеї, довідатися прогноз погоди, зробити покупки, зробити замовлення на квиток, поздоровити  друга з днем народження, поспілкуватися з ровесником, у якого   таке ж  хоббі, але він живе у Австралії. Для пошуку інформації  існуюють пошукові сервери. Найпопулярніші у  нас: пошукова  американська система google. com, російська  yandex. ru, українська  meta. com та багато інших. На кінець тренінгу, бібліотекар  запропонувала  користувачам пограти в online – ігри.

Марія Мартенюк

Переглядів: 624 | Додав: WWWWW_W | Дата: 21.06.2014 | Коментарі (0)

     11  червня в публічно – шкільній  бібліотеці с. Масевичі  проведено  літні  читання  для  читачів бібліотеки на   дитячій  площадці.

     Бібліотекар  запропонувала  читачам  середнього  шкільного віку  почитати на  дитячій площадці  під тінню  дерев, де  прохолодно.  Канікули. Домашніх завдань не має.  Адже  літні  читання  допомагають   дітям  приділити  увагу  читанню на  природі. П’ятикласники   виявили  бажання  прочитати на свіжому  повітрі книгу «Незвичайні  здібності  людини». Захотіли дізнатися про  дивовижних  людей  нашої  планети. Вони дізналися про людський організм, про гіпноз,  про те, як довго людина може не пити води, про те, як довго людина  може  жити без повітря та ще багато чого цікавого.  Велися різні  дискусії з приводу  почутого.  Всі  виявили бажання ще  зустрічатися  і читати на  природі.

Марія Мартенюк

 

Переглядів: 657 | Додав: WWWWW_W | Дата: 14.06.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 18 19 20 21 22 23 24 »