П`ятниця, 26.04.2024, 11:33
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Друзі сайту









Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бібліотека-філія с.Масевичі

Головна » 2015 » Жовтень » 23

      Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 14.09.2015 № 923 «Деякі питання проведення в 2016 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти» (із змінами) зовнішнє незалежне оцінюваннярезультатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти (ЗНО), в 2016 році проводитиметься з 5 травня до 10 липня.

     Особи, які зареєструються для проходження ЗНО, матимуть можливість скласти тести з ЗНО таких предметів: української мови і літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської мови, іспанської мови, німецької мови, російської мови, французької мови. Кожен учасник ЗНО матиме право скласти тести не більш як ізчотирьох навчальних предметів.

     Для всіх випускників загальноосвітніх навчальних закладів 2016 року результати ЗНО з української мови і літератури зараховуватимуться як оцінки за підсумками державної підсумкової атестації, що визначатимуться на основі кількості балів, набраних за виконання завдань лише з української мови. Також як результати ДПА зараховуватимуться результати складання тестів із математики або історії України (період ХХ – початок ХХІ століття).

     Наказ Міністерства освіти і науки України від 14.09.2015 № 923 (із змінами), зареєстрований в Міністерстві юстиції України 28 вересня 2015 року за № 1152/27597, буде опубліковано 30 жовтня 2015 року в офіційному виданні «Офіційний вісник України», № 84. Наказ набирає чинності в день його опублікування. 

7 нововведень у вступній кампанії 2016 року.

     1. Набір на освітньо-кваліфікаційні рівні вищої освіти молодого спеціаліста та спеціаліста в 2016 році відбуватиметься востаннє. Також вперше умови прийому до Вищих навчальних закладів України охоплюють ступені молодшого бакалавра та доктора філософії.

     2. Набір студентів до ВНЗ на всі ступені та освітньо-кваліфікаційні рівні у 2016 році буде здійснюватись за новим єдиним Переліком галузей та спеціальностей, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 року № 266.

     3.Також закон «Про Вищу освіту» передбачає деякі зміни моделі держзамовлення, згідно з якими Міністерство освіти і науки визначатиме загальну кількість бюджетних місць за спеціальностями та спеціалізаціями окремих спеціальностей. У свою чергу, вищі навчальні заклади встановлюватимуть мінімальні та максимальні обсяги вступників, які вони можуть і готові прийняти. Розподіл вступників по ВНЗ, з урахуванням їх пріоритетів, здійснюватиме Єдина державна електронна база з питань освіти.

     4. Вступники на молодшого бакалавра, бакалавра, магістра і спеціаліста медичного, ветеринарного та фармацевтичного спрямування на основі повної загальної середньої освіти, (крім осіб, які мають право на участь у конкурсі за результатами вступних екзаменів на основі повної загальної середньої освіти, зарахування за співбесідою та зарахування поза конкурсом) подаватимуть заяви про вступ тільки в електронній формі.

     5. Абітурієнти зможуть подати до п’ятнадцяти заяв на п’ять спеціальностей, на яких передбачено прийом за державні кошти. Кількість подання заяв в електронній формі на освітні програми, на яких не передбачається прийому за державні кошти, обмежуватися не буде.

      6. Також буде змінено розклад вступної кампанії, зокрема, початок прийому заяв та документів на денну форму навчання на основі повної загальної середньої освіти відбудеться 11 липня. Завершення прийому заяв та документів від абітурієнтів, які проходять співбесіди, екзамени, творчі конкурси відбудеться 20 липня, їх проведення &nd ... Читати далі »

Переглядів: 530 | Додав: WWWWW_W | Дата: 23.10.2015 | Коментарі (0)

     Сьогодні героїв дедалі  більшає, адже кожен, хто стає на захист  своєї держави, поповнює  лави добровольців у війні на Сході України, - герой. Кожен, хто  робить свій внесок у перемогу  України ,- герой. Кожен, хто  ризикує життям, аби  надати  таку  потрібну  допомогу  у зоні  АТО ,  - герой. І ми горді тим , що маємо стільки  героїв із хоробрими серцями,  які  рятують Україну.

    Такі  герої  живуть  поміж нас і з  них   потрібно  брати  приклад. Вони  справжні  патріоти нашої  Батьківщини. Адже герой -  це професія, яку не опановують у коледжах чи вишах. Це той, хто не шкодує власного життя заради іншого.  Це той, хто вчинками, щирою душею  викликає захоплення та гордість. Це той ,хто є предком сміливості, життєлюбства, самопожертви  та доброти. Це той, хто навіть трагедію перетворив на перемогу, подолав  неймовірні перешкоди за ради  досягнення мети і не втратив віру.

     Це той, чий подвиг часом не помітний у повсякденній , але завдяки цим людям  ми відчуваємо гордість, що народилися саме в Україні. Слава Україні! Слава її героям! І саме  таким героєм є  наш житель с. Масевичі   Берташ  Віталій Андрійович народився в  24.12.1972  року  в с. Масевичі  Рокитнівського району Рівненської області в сім׳ї  службовців. Навчався у Рокитнівській школі № 1  з  1980  по 1988 рік.   Після  закінчення   школи вступи  до Рокитнівського   професійного  ліцею .  здобув  робітничу  професію  будівельника.  З 1991 по 1993 рік  служив  в армії.   Одружений.  Разом з дружиною  виховують сина  Андрія.  Працював  будівельником в м. Києві. 

     Ніхто не  думав, що  в Україні  буде  війна.  Віталія  Берташа  мобілізували до Збройних Сил України  25  березня 2014  року   Першу  підготовку чоловік  пройшов  на  Половецькому  полігоні, що поблизу  Білої  Церкви у відомій згодом  72  мобілізованій бригаді. Після  цього було  навчання  на  Житомирському  полігоні  упродовж  місяця ,  а  далі  відпустка з якої  Віталія  відкликали  у травні  на Схід України.

     На  початку   червня  він став  бійцем  новоствореної   роти  підпорядкованої  погранвійськам,   а відтоді  учасникам  бойових  дій.  Командував  ротою   відомий  підполковник   Ігор  Момот, на  сьогодні  вже  загиблий…Далі  було просування  уздовж кордону  Андріївка, Маринівка, Должанськ,  Краснопартизанськ.

    А  коли  дійшло  до  Ізварина,  Віталій  отримав  травму  ноги під  час  артилерійського обстрілу. Нашого  земляка  доставили  в  Дніпропетровський  військовий  госпіталь, а  звідти  перевели  в  Одесу.  Упрдовж   останніх  тижнів  він перебував у реабілітаційній  відпустці за  місце проживання,  після  якої ,  як  військовозобов’язаний , повернувся  у  військову  частину.

     Він  патріот, який  захищає  свою  державу. Адже  Схід   -  це  теж  Україна. Перебуваючи  в зоні  АТО Віталій  Берташ   був  поранений  вдруге. Лікувався  у Київському  госпіталі . У квітні  2015 року комісований   за  станом  здоров’я. Проходить реабілітацію.

     Нагороджений  медаллю за  мужність та відвагу ІІІ ступеня.

  

     

Переглядів: 656 | Додав: WWWWW_W | Дата: 23.10.2015 | Коментарі (0)