Четвер, 25.04.2024, 22:31
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Друзі сайту









Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бібліотека-філія с.Масевичі

Головна » 2018 » Вересень » 03

Днями в бібліотеці – філії с. Масевичі зібралися користувачі бібліотеки. на екскурсію до стопи Божої матері, яка знаходиться в урочищі Лобачове.

Мета: формувати у користувачів ціннісне ставлення до історичних, духовних та культурних надбань рідного краю; прилучати до звичаїв та традицій рідного краю; виховувати почуття гордості за історичне, духовне та культурне минуле надбання рідного краю, почуття обов’язку перед родиною, сільською громадою, українським народом, готовність підтримувати традиції та звичаї свого села. Прагнення берегти і примножувати культурний і духовний спадок рідного краю.

Бібліотекар разом з користувачами бібліотеки провели пошукову роботу, як з’явилася стопа Божої Матері в Масевичах. Старожили розповіли, що пам’ятний знак появився ще з сивої давнини, коли Божа Матір поспішала з Києво – Печерської Лаври до Почаєвської Лаври і цей шлях пролягав через с. Масевмчі де на камені залишився відбиток стопи і хрестики. Жителі с. Масевичі доглядають за цим святим місцем. Легенда говорить, що всі хто побував біля стопи Божої Матері поклавши руку на стопу може загадати будь – яке бажання і воно обов’язково здійсниться. Тому після всіх розповідей бібліотекар разом з читачами захотіли відвідати це святе місце. Погода була дуже сонячна. До стопи приблизно чотири кілометри від розташування бібліотеки. Марія Трохимівна взяла з собою квас та цукерки і всі бажаючі пішли. Прийшовши на місце всі були дуже здивовані, що біля стопи стоять свіжі квіти, все прибрано і доглянуто. Всі разом стали розглядати стопу і прикладати кожен свою руку, щоб загадати бажання. Поруч стояла лавочка, де всі сіли відпочити та попити квасу. Поговорили. В кожного була своя уява і думка. Відпочивши вирушили назад до бібліотеки. Прийшли швидше ніж зайшли і Приймак Анатолій сказав, що нам допомагала в цьому Божа Матір. Всі були дуже задоволені.

Отже, всі дізналися багато цікавого про свій мальовничий поліський край.

Переглядів: 461 | Додав: WWWWW_W | Дата: 03.09.2018 | Коментарі (0)