Вівторок, 16.04.2024, 07:50
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Друзі сайту









Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бібліотека-філія с.Масевичі

Головна » 2018 » Травень » 23

22 травня в бібліотеці – філії с. Масевичі проведено  День краєзнавства.

Мета: закріпити та поглибити знання користувачів про рідний край, про Україну; формувати уявлення про історію рідного села; знайомити з назвою рідного краю, рідного села, з відомими пам’ятками культури, легендами, оповідками, історичними подіями, які сталися багато років тому; розуміти їх важливість, давати оцінку. Засобами художньої літератури, музики, народної пісні, образного слова виховувати у читачів любов до рідного краю, його історичних місць, національну гордість за український народ. Розвивати спостережливість та уяву.

В бібліотеці проведено ряд масових заходів для користувачів різних категорій. Виступила бібліотекар, яка розповіла, що кожен знає, що рідний край починається від батьківського порога, стежини, тополі стрункої біля хати, з барвінку, який ніжно стелиться в садочку. А ще він починається з прадавніх коренів нашого народу.

Сьогодні, ми поговоримо про наше рідне село, де ви народилися і живете, де живуть ваші дідусі й бабусі, батьки, адже кожен із вас є представником трьох великих родів - своєї родини, свого села та свого народу. Зараз ми перенесемось у ті часи, коли на землях нашої місцевості починало розбудовувати ся наше рідне село. Про історію та видатних людей села розповіла Панько Аня. Саме, сьогодні день народження села. Ми святкуємо 515 років. За цей великий проміжок часу відбулися великі зміни. Розбудувалося село. Окрасою села є Свято – Миколаївська церква, яку відвідують багато прихожан. Село моє найкраще в світі. Бібліотекар провела віртуальну мандрівку на сайт бібліотеки і пояснила, що багато цікавого можна знайти на сайті. Зокрема історію та легенди нашого села, які прочитала Денисюк Аліна. Кривда Анастасія прочитала вірш «Моє село». Організовано конкурс малюнків «Мій рідний край – моє рідне село», перемогу отримала Момотюк Віра. Для молоді діє виставка – інсталяція «Моє село – для мене ти єдине». В сільському будинку культури Марія Трохимівна оформила виставку декоративно ужиткового мистецтва місцевих жителів села. Це українська вишивка, різьба по дереву та домашні килимки.

Отже, день краєзнавства пройшов цікаво і змістовно. Користувачі бібліотеки дізналися багато цікавого про історію нашого села.

Марія Мартенюк.

Переглядів: 375 | Додав: WWWWW_W | Дата: 23.05.2018 | Коментарі (0)