Субота, 20.04.2024, 14:48
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Друзі сайту









Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бібліотека-філія с.Масевичі

Головна » 2015 » Квітень » 07

     З   30 березня по  3 квітня 2015 року  в публічно – шкільній  бібліотеці с.Масевичі відбувся Тиждень дитячого читання «Час читати!».

     Мета: ознайомити учнів із походженням книги, її значенням у житті людини; виховувати бережливе ставлення до книги, охайність у роботі, вбачати у книзі друга, у якого можна одержати пораду, розвивати інтерес до художньої літератури.

     Книга – це те джерело, яке ніколи не зникне. Саме вона несе нам уяву про навколишній світ, розкриває закони безмежного  всесвіту. Це джерело ллється в наші серця, щоб ми розуміли життя, вміли взяти його частинку і передавати мудрість книги іншому. Коли читаємо книги, то стаємо розумними, цікавими, добрими, кмітливими, душевними, патріотами. Адже книги є різними: науковими, історичними, публіцистичними, художніми, пісенними. Вони є для дорослих та дітей. Без них життя було б дуже обмеженим. Книга – великий скарб для нашого серця та розуму…

     Книга – джерело розуму та мудрості, натхнення та краси, яке супроводжує нас протягом життя; це сонячний промінь, який прийшов на землю, щоб освятити її слово знаннями. Сьогодні неможливо уявити своє життя без книги. Де б ми не були, щоб не робили, книга – наш вірний супутник. Але постає запитання: звідки ж прийшла до нас ця перлина розуму?  Кожен із нас відкрив для себе історію книги, звернутися до її витоків.

     «Час  читати». Під  такою  назвою пройшов  тиждень  дитячого читання  у публічно – шкільній бібліотеці с. Масевичі. Протягом  тижня  було проведено  різні  масові  заходи:  флешмоб «Книга – джерело  знань», який можна переглянути за посиланням - https://www.youtube.com/watch?v=RykOs1fnY64,  проведено  з  учнями  середніх класів. Всі   початкові  та  середні  класи  подивилися  відеофільми  «Історія  книги»,  «Як твориться  книга».  Пройшов  бібліотечний  урок  у 3 класі  на тему: «Подорожуємо    сторінками  улюблених  казок». На  день  мистецтва   пройшов  конкурс  малюнків на тему:  «Моя  улюблена  казка», де  найбільше  малюнків  намалював  Пенігін  Віктор  Вознюк  Діана, Пеус Дмитро,  Люмах   Давид, Кибукеич  Павло, Люмах  Ілона та інші.  На  день  краєзнавства  проведено   презентацію  творів  письменника Рівненщини «Казкова поляна – дідуся Романа». Тут  всі  бажаючі читачі  розповідали  вірші із  творів Р. Демчука: «Дружна рідня», «Мур ням - ням», «Кукурічки» та інші. На кінець  заходу проведено вікторину  «Що за  чудо  ці казки?».   За  бажанням  читачів проведена  віртуальна  мандрівка  в музей книги. Також  проведена  акція     «Новенька  книга  -  дарунок  у  бібліотеку». Найбільше   нових  книг  подарували  учні  3  класу.  Для учнів  школи оформлено  фотовиставку «Бібліотеки світу», де  учні   побачили  і прочитали про найбільші бібліотеки світу.  На  останній день  казки  було  проведено  захід «На  гостинах у казки». На свято  було  запрошено  лисичку, яка   разом  із  бібліотекарем провела ряд  конкурсів для  учнів  початкових  класів.  Все  відбувалося у комп’ютерному  класі, де  на кінець свята  всі змогли подивитися  українську народну  казку  «Лисичка – сестричка  і вовк   пані – братик».  Такі  заходи  зацікавлюють учнів  у  читанні  сучасної  української  літератури.  Школярі  пізнають   інтерес  до нового і сучасного  навчання  через  книгу  і сучасні   інформаційні  технології.

     Закінчився Тиждень дитячого читання урочистою лінійкою та нагородженням: грамотами, подяками, дипломами найактивніших учасників.

     Всім щиро дякую за участь у Тижні та за підтримку.

... Читати далі »

Переглядів: 771 | Додав: WWWWW_W | Дата: 07.04.2015 | Коментарі (0)