П`ятниця, 26.04.2024, 18:00
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Друзі сайту









Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бібліотека-філія с.Масевичі

Головна » 2019 » Вересень » 2 » Літо. Книга. Бібліотека.
14:04
Літо. Книга. Бібліотека.

Мета: зробити відпочинок користувачів-дітей активним, пізнавальним, творчим, пам’ятним, наповненим яскравими враженнями і гарним настроєм, розвивати у дітей власну творчість, юне обдарування, виховувати любов до читання книг.

Літні канікули надають дітям безліч вільного часу для відпочинку і творчого розвитку. Літо – час ігор, розваг, свободи у виборі занять, поповнення сил, відновлення здоров’я. Літо – це найкраща пора, коли діти мають чудову нагоду поринути у світ літератури, познайомитися з творчістю нових для них письменників, відкрити нових героїв, пізнати світ за допомогою книги та отримати насолоду від читання.

Бібліотека працює за програмою літнього обслуговування користувачів «Літо. Книга. Бібліотека.», яка передбачає проведення різноманітних заходів для всіх вікових категорій дітей. Щодня, починаючи з 2 червня, бібліотеку організовано відвідують більше двадцяти дітей. Для тих, хто завітав до бібліотеки вперше, бібліотекар обов’язково проводять екскурсію, а потім – змістовні пізнавально-розважальні літературні заходи. А під кінець зустрічі діти із задоволенням читають книги та малюють літературних героїв

Розширити кругозір дітей та збагатити їх знаннями допомагають інтернет-ексурсії, інтернет-огляди, віртуальні мандрівки: «Країна, якої немає на карті», «Незвичайні будівлі світу», «Дивовижні факти про книгу», «У світ історії Масевич – через Інтернет» та інші.

Щоб заохотити дітей до читання, бібліотека з 1 червня по 31 серпня проводить конкурс «Книжкове літо», мета якого – активізація інтересів користувачів до кращих творів української та світової літератури для дітей. За умовами Конкурсу його переможцями стануть користувачі, які найчастіше відвідували бібліотеку та прочитали за літо найбільше книжок.

Бібліотекар допомагає користувачам бібліотеки розвивати і підтримувати потребу до читання книг. У бібліотеці створені всі умови для змістовного та цікавого дозвілля дітей. Щодня у бібліотеці чути дзвінкий голос дітей. Оформлено виставку – інсталяцію «Літо +Книга+Я = Друзі», «Візок добрих казок». Проведено розмову у дружньому колі «Твій вільний час і книга». Кожного четверга проходили конкурси малюнків «Райдужне казкове літо», де всі бажаючі малювали і колективно визначали переможця. Дні сімейного читання проходили щосереди. Так найкращими читачами були Голішовці Даніїл та Ольга, Єремейчуки Юлія та Марійка, Панько Вікторія та Оксанка, Ничипопчук Вероніка та Іванка. Проводяться заходи, які дають можливість творчо розвиватися, збагачуватися, розширювати світогляд це проведення майстер – класів по виготовленню паперових квітів «У книжковім дивосвіті, виростають творчі діти». Дуже люблять діти у вільний час пограти в шахи. Переможцями вийщли серед дівчат Голішовець Ольга, а серед хлопчиків Кириловець Владислав. Дівчата дуже хочуть стрибати на скакалках і бібліотекар організувала змагання парами. Перемогли Ничипорчук Емма та Голішовець Ольга. Для учнів середніх класів проведено конкурс «Творчі канікули – 2019». Найкраще написали твори Примак Анатолій, Ковалекич Вікторія та Дорошко Марина. Їх роботи відібрані для участі у районному конкрсі і будуть подані у дитячу бібліотеку.

Не залишаються без уваги бібліотекаря в період літніх канікул і діти з особливими потребами. Було проведено бібліотечний конкурс «Ми любимо сонце і літо», зелений експрес «Квітковий вернісаж».

До кожної зустрічі з читачами бібліотека готує цікаві масові заходи, які сприятимуть підвищенню читацької активності, організації відпочинку та проведенню змістовного дозвілля користувачів-дітей у період літніх канікул.

Коли у бібліотеці дуже гамірно деякі дівчата хочуть читати під відкритим небом у затишку дерев. Діти переповнені радістю своїх дій. Сьогодні захотіли зробити квіткову композицію на тему «З Днем народження Україно!».

Отже, всі моменти літнього життя бібліотеки були веселими, цікавими і творчими. Саме у бібліотеці користувачі змогли проявити свої здібності, отримати радість від спілкування з друзями і гарно розважитися.

Переглядів: 313 | Додав: WWWWW_W | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: