Вівторок, 23.04.2024, 17:07
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Друзі сайту









Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бібліотека-філія с.Масевичі

Головна » 2014 » Травень » 26 » 65 років відзначила публічно - шкільна бібліотека с. Масевичі.
20:23
65 років відзначила публічно - шкільна бібліотека с. Масевичі.

     22  травня  публічно  - шкільна бібліотека  с. Масевичі    відзначила 65-річницю з дня заснування.
     Будь-яка ювілейна дата – це, насамперед, привід озирнутися й виразніше побачити пройдений шлях, осмислити  його і чіткіше, через досягнення і проблеми сьогодення окреслити перспективи на майбутнє.  У  бібліотеці,  як кажуть, яблуку не було де впасти. Тут зібралася численна читацька аудиторія, жителі населеного пункту, депутат районної  ради  Людмила Миколаївна Смик, голова  районної профспілкової  організації  працівників  культури Віра  Миколаївна  Мельник,  директор  централізованої системи  публічно  - шкільних бібліотек  Тетяна Євгенівна Скаковець, методист   центральної  районної  бібліотеки  Людмила Іванівна  Дудик, сільський  голова  Волевач   Василь  Олексійович, ветеран праці Олексій Васильович Волевач, працівники  місцевого садочка «Сонечко», вчителі  та учні  місцевої школи.
     Ріднити людей з книгою, відкривати їм красу і силу слова, - що може бути достойнішим?   Наш  ювілей    святкується  на  день  святого  Миколая  Чудотворця -  22 травня свято  нашого села  і нашої  бібліотеки. І  саме  сьогодні, ми запросили  ветеранів  бібліотекарів та  бібліотекарів, які  працювали у  нашій  бібліотеці  на  наш  ювілей.  Це Рабець Катерина,  Бабійчук  Софія, Приймак Галина,  Мартенюк Ганна, Васильчук  Галина, Борисова  Марія, Панько  Людмила, Чепрега  Олена, Панько  Лариса, Кисорець  Тетяна, Євпат  Валентина, які  обрали  професію  бібліотекаря. Це  люди, які  все своє  життя  люблять  читати  книги  з  таким  словами  виступила  бібліотекар  Марія Трохимівна, яка всіх привітала із святом  села на честь Миколая Чудотворця та  з ювілеєм бібліотеки і побажала  всім доброго здоров’я. З привітальним  словом  розпочала свято  Людмила Миколаївна Смик, яка промовила  багато  добрих і приємних слів з  історії  бібліотеки. За  традицією нашого села був   коровай,  який  Ковалевич Вікторія  піднесла сільському  голові Василю Олексійовичу  Волевачу.  Виступали  для  гостей  читачі бібліотеки.   Виступила  місцева  поетеса, яка  прочитала свій власний  твір «Рідний край» під  супровід музики.   З словами вдячності   виступили  ведучі свята  Тетяна  Мельник та Ольга Лящук, які на протязі всього свята  розповідали про  книгу, про зміни у бібліотеці, які відбувалися на протязі  65 років. Відгуки про бібліотеку   звучали з уст  Каріни  Рабець та  Ірини Лящук, які прочитали  свої твори  про  бібліотеку. З вітальним словом і подарунком   виступив  сільський голова Василь Олексійович, який  подарував для бібліотеки  жалюзі для вікон. Вихователька  місцевого садочка  «Сонечко» Віра  Петрівна  Кисорець  привітала  бібліотеку і  подарувала  дитячу  енциклопедію  для  дітей, тому, що вона постійно сама читає книги і привчила до  читання двох своїх синів. Подаровано  книги  від  підприємців села та  читачів  бібліотеки.
     Запрошені  бібліотекарі  були вражені змінами, які відбулися у бібліотеці. Ветеран праці, бібліотекар Галина Федорівна  Васильчук  згадала і розповіла всім присутнім,  як за ніч  перенесла  книги у  теперішнє приміщення бібліотеки  та залишилася задоволена, що  бібліотека світла, затишна  і  сучасна.
     Скільки   прочитано  книг в стінах бібліотеки, а скільки збережено і упорядковано книг!
А привітати ювіляра бібліотеку, яка стала справжнім осередком сучасного  культурно-освітнього  життя, своєрідною «духовною аурою» нашого села, було багато бажаючих, які давно вже стали справжніми і щирими друзями рідної усім нам бібліотеки.
     Особливі слова поваги, визнання і вдячності лунали на адресу  бібліотекаря   цього закладу, Марії Трохимівні  Мартенюк, справжньої берегині,  людини творчої, енергійної, по-сучасному креативної і... чарівної. Вона володіє як талантом організатора, так і особливим даром людяності,  чуйності, милосердя, сердечності, теплоти  та доброти.
     На цьому велелюдному заході лунали численні промови. Звучали  музичні вітання, які  виконували  на баяні  Панько Олексій  та  Наумович  Андрій.  Океан оплесків і щирих усмішок. На  закінчення свята   був торт, де свічки запалила  ветеран -  бібліотекар  Галина Федорівна Васильчук, Марія  Трохимівна подарувала всім бібліотекарям український  рушник, як оберіг родинного достатку. Українську пісню виконали Марія Борисова та Єва Ничипорчук, як подарунок для всіх  присутніх  у бібліотеці.
     Відбулося справжнє єднання людей, єднання душ і сердець, для яких бібліотека, як Дім, де багато Сонця, Краси, Мудрості. 

Марія Мартенюк

    

Переглядів: 879 | Додав: WWWWW_W | Рейтинг: 4.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: