Четвер, 25.04.2024, 00:58
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Друзі сайту









Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бібліотека-філія с.Масевичі

Головна » 2017 » Квітень » 12 » Тиждень дитячого читання під гаслом «Хай Україна вся читає, бо книга нас усіх єднає».
16:28
Тиждень дитячого читання під гаслом «Хай Україна вся читає, бо книга нас усіх єднає».

З  03.04  по 07.04. 2017 року в бібліотеці  -  філії с. Масевичі  пройшов   Тиждень  дитячого читання під  гаслом «Хай  Україна  вся  читає, бо книга  нас усіх єднає».

Мета: розвивати в учнів зацікавленість до читання книг; за допомогою історичних фактів вказати роль та значення книги у житті людини; розкрити зміст значення книги, як «джерела знань»; виховувати бережливе ставлення до книги та бажання користуватися посібниками для збагачення свої знань.

Книги - морська глибина!

Хто в них пірне аж до дна,

Той, хоч і труду мав досить,

Дивнії перли виносить.

І. Франко

Виступила  бібліотекар, яка познайомила всіх присутніх з планом роботи Тижня книги. Сьогодні ми не знаємо хто написав першу книжку, як вона називалася. Книга – унікальне, феноменальне творіння людства. Ми не можемо уявити своє життя без книги. Книги – наші постійні супутники. Книга – джерело знань для школяра, студента, кожної людини. Книга – наш найкращий порадник у всіх життєвих ситуаціях і для школяра, і для зрілого, досвідченого мужа. Недарма в народі кажуть: книга вчить як на світі жить;  хто багато читає, той багато знає.   Скільки книг треба прочитати, щоб бути освіченим, розумним, мудрим, щоб пізнати світ? Цього ніхто не знає. Читати потрібно все життя. Вік живи, вік учись.  Читають книги навчаючись, здобуваючи знання, читають і в час відпочинку.

Любов до книги з дитинства і продовжується все життя. Гарну книжку часто читаємо багато разів і кожен раз знаходимо в ній щось нове, цікаве, вражаюче. Такими книгами є Біблія, «Кобзар» Тараса Шевченка та багато інших – вони ніколи не старіють, не надоїдають. Вони – наші найперші порадники, друзі. Багато людей вважають книгу найкращим подарунком.   Протягом  тижня  в понеділок  для   читачів  бібліотеки відбулася  літературна  кав’ярня  «В гостях  письменники  рідного  краю». Де всі зустрілися  з письменником  нашого  села  Нечаєм  Миколою Івановичем,  який  розповів про  свою  поетичну творчість  прочитав  свої віші «Кохання», «Україна»,  «Захисникам України» та інші.  Далі  бібліотекар   розповіла  про   творчість  Надії  Богданець  і  всі  подивилися  відеозапис  її творчості.  На  другий  день  оформлено тематичну виставку «Письменники Рівненщини   - дітям».   Через   мережу  Інтернет проведено  бібліотечну годину «Сім  чудес  Рівненщини». У  день  мистецтва   оформлено  виставку робіт своїми руками  «Я  і Україна»  та конкурс  віртуальних  малюнків  в програмі Раint «В малюнках   казка знову оживає». У день інформації для читачів бібліотеки оформлено інформаційний список «Письменники ювіляри - 2017». В останній  день  тижня  відбулося  свято «Книга – найцінніший  скарб». Відбулася виставка подарованих книг. Подаровано  22 книги. Всі  учасники  нагороджені  грамотами та  солодощами.

Отож, шануймо, бережімо, читаймо книги, бо у них мудрість, розум, знання людства, які створювалися впродовж тисячоліть. Книга – найбільший винахід людства.

Ким бути? Яким бути? На ці запитання дають відповідь книги.

Книга відкриває світ пізнання й сходження до одвічних життєдайних джерел цивілізації. Книги дарують нам цілющі зерна знань. Вони спонукають до творчого пошуку, прекрасних знахідок і відкриттів.

За всіх часів люди славили книгу. Як її тільки не називали: і джерелом мудрості, і цілителькою душі, сонячним сяйвом і рікою, що живить Всесвіт. Книга завжди ототожнювалась із світлом, яке, незважаючи ні на що, намагались загасити варвари, знищуючи книжкові скарби. Книга і сьогодні – важливе джерело знань.

Марія Мартенюк.

Переглядів: 454 | Додав: WWWWW_W | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: