П`ятниця, 19.04.2024, 02:31
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Друзі сайту









Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бібліотека-філія с.Масевичі

Головна » 2016 » Лютий » 19 » Патріотична година «Пам'ять про Небесну Сотню».
16:02
Патріотична година «Пам'ять про Небесну Сотню».

     18  лютого  в публічно – шкільній бібліотеці с. Масевичі відбулася патріотична година: «Пам'ять про Героїв  Небесної  Сотні»

    Мета:  ознайомити  користувачів  бібліотеки з подіями, які відбувалися на  майдані в Києві, виховувати  патріотизм  до своєї батьківщини, шанувати  вічну пам'ять про Героїв і пишатися  їхніми подвигами.

     Виступила  бібліотекар, яка  повідомила,  що ми всі зібралися, щоб  згадати про ті дні  2014 року. Ось    подивіться на фотовиставку і ви всі  побачите  події  тих днів Ми змінилися, і в пам'ять про Героїв Небесної Сотні зобов’язані  змінити країну. Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі. Я хочу прочитати вірш  Іванни Дячук “Героям Небесної Сотні”:

Не плачте мамо, я ще живий,

Хоча й лежу із кулею у грудях…

А наді  мною, юним,  молодим

Схилилися в скорботі люди….

Я не помру,  ніколи не помру,

Мені в віках залишене безсмертя,

Хоча і вас  тепер не  обійму

Та я живу у всенароднім  серці…

      Після цих слів бібліотеку оповила тиша. Тиша, в якій відчувалися біль, смуток і скорбота. Тиша, що стала символічною хвилиною мовчання за подвиг героїв. Небесної сотні.

     Українські  Ангели загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави, і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним. Безумовно, жодного з нас події, що відбувалися, не залишили байдужими. Ми на порозі нових змін, нового майбутнього. Ми  – патріоти своєї Батьківщини, але ніколи ще так глибоко не відчували гордість за свій народ. Ми завжди будемо  пишатися нашою, українською нацією.  Небесна сотня на варті. Вони поруч. Поруч з нами, з усім українським народом.  Головною метою нашого  заходу  було вшанування пам’яті загиблих героїв. Ми ними пишаємося. Ми їх пам’ятаємо. І завжди будемо пам’ятати!
Мільйони українців віддали свої життя за власну націю і державу. Захисники нашої Вітчизни поклали душу і тіло на вівтар свободи своєї країни і ми про це повинні завжди пам’ятати. Нас убивали, нищили голодоморами, вивозили до Сибіру, саджали по тюрмах. Але українська нація – нескорена і вільна! Зараз розпочинається відлік новітньої історії України. Небесна сотня виконала свою земну місію. Тепер наша черга. 

 

СЛАВА УКРАЇНІ!
СЛАВА ГЕРОЯМ!

УКРАЇНА – ЦЕ НА ВСЕ ЖИТТЯ!
УКРАЇНА – ПОНАД УСЕ!

Марія Мартенюк.

Переглядів: 568 | Додав: WWWWW_W | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: