П`ятниця, 29.03.2024, 01:14
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Друзі сайту









Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бібліотека-філія с.Масевичі

Головна » 2015 » Серпень » 21 » Літературна година на тему: «Живи і міцній українська державо».
15:06
Літературна година на тему: «Живи і міцній українська державо».

     21  серпня  в публічно – шкільній  бібліотеці с. Масевичі   для  користувачів  проведено  літературну  годину на тему: «Живи і міцній  українська  державо».

    Мета: виховувати   у користувачів  бібліотеки  почуття   патріотизму   до  своєї  батьківщини.

     Бібліотекар  розповіла   що   24 серпня 1991 року Верховна Рада Української РСР ухвалила Акт про проголошення незалежності України.  З цього приводу 20 лютого 1992 року Верховна Рада України ухвалила постанову „ Про День Незалежності України ”. У ній зазначено: «Зважаючи на волю українського народу та його одвічне прагнення до незалежності, підтверджуючи історичну вагомість прийняття Акта проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року. На Всеукраїнському референдумі ще в 1991 році, 1 грудня було підтверджено святкування Дня Незалежності України. Адже    День  Незалежності    України  - одне з найголовніших  свят, яке є результатом  тисячолітньої  боротьби   українського народу   за право   мати свою  державу.  Ця знаменна  дата започаткувала  нову епоху   в житті нашого  народу,законодавчо  закріпила  його демократичні   прагнення до  національного відродження, духовної свободи, економічного зростання, культурного  піднесення.  Україна  на сучасному  етапі  продовжує виборювати  справжню  незалежність. 

     У складний  час для нашої  держави  українці вкотре показали світу, що ми єдині. Ми всі   дякуємо    тим, хто  боронить мир та спокій.  Серед  них і наш  односельчанин  Берташ  В.А.  Користувачі  бібліотеки  підготували і презентували  книги  довідкової  літератури  про нашу Україну. Ничипорчук  Назарій  розповів для всіх присутніх   про дитячу  енциклопедію «Україна», яка  складається  з 12  різних  розділів.  Бричка  Дмитро  презентував ілюстровану  енциклопедію    «Усе про Україну», де розповів про  видатних людей ,різні події , дати та факти.  Цікаво  і змістовно   розповів  Павлюк Владислав  про дитячу енциклопедію «Україна.  Славетні гетьмани України»,  згадав про  українських козаків  та  гетьманів  України.  Читачі  бібліотеки  дізналися  багато  цікавого  про   географічне  положення  нашої  країни, про її рельєф і  корисні  копалини, про народні звичаї  та  систему   господарювання  в усіх  регіонах   України.

     Отже, всі  читачі  бібліотеки  дізналися  ,що  Україна – країна  з напрочуд  цікавою, величною і водночас трагічною  історією. Не все нам відомо,чимало  таємниць і  загадок  минулого  ще чекають свого часу.

Переглядів: 522 | Додав: WWWWW_W | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: