Четвер, 28.03.2024, 23:15
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Друзі сайту









Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бібліотека-філія с.Масевичі

Головна » 2014 » Лютий » 7 » Книжкові новинки у фонді!
15:19
Книжкові новинки у фонді!
Друзі!
До  Вашої уваги нові надходження книг, що надійшли до фонду нашої бібліотеки.
Корисного Вам читання!

Белей Л. О.
Ім'я дитини в українській родині / Л. О. Белей; худож.- оформлювач О.М.Артеменко — Київ:ТОВ «Далечінь», 2013. —288 с.
     Ім'я надається людині при народженні й супроводжує її все життя. Кажуть, що ім'я навіть визначає долю людини. Так це чи ні, у будь-якому разі вибір імені для дитини є справою серйозною і відповідальною. Добре, коли батьки підходять до цього питання з повагою до тисячолітніх традицій, з бажанням і надією, що вибране ім'я личитиме їхній дитині, буде їй самій до вподоби.
     Ця книжка допоможе вам вибрати ім'я, гідне вашого сина чи доньки, онука чи онуки. Ви знайдете тут стислий огляд історії імен українців, християнський календар імен, а також словник, в якому можна вибрати конкретне ім'я, довідатися про первісне значення імені та ознайомитися із його скороченими й пестливими формами, які мають особливу популярність у приватному та сімейному спілкуванні.

Т. Шевченко: невідомі сторінки життя:/ упорядк. Л. Цуріка. К.:  АВІАЗ, 2013.-72 с.; іл.
     ТАРАС ШЕВЧЕНКО — видатним українським поет, прозаїк, драматург, художник, політичний і громадський діяч. Існує думка, що перші десять років людини фор­мують її життя, філософію та майбутній життєвий шлях. Але метафізика буття формує людську долю по-своєму, видаючи «життєві кредити» та ставлячи на де­яких індивідуумів свої ставки.
     Саме прикладом таких явищ можна вважати Тараса Григоровича Шевченка.

Ізбаш, Олекса
Військо Даждьбога: Казки та легенди про героїв, богів, духів давніх слов'ян / Худож.: Я. Кернер-Вернер - К: АВІАЗ, 2013.- 164 с.; іл.







Оксаніч С.М.
Нація Колобків починає і виграє. – ВГ «АТОПОЛ», 2013 .- 128 с.
     Автор книги в дотепній та образній формі розповідає про складні зако­ни світу інвестицій. Читача підводять до висновку про те, що інвестора­ми не народжуються. Вдала інвестиція має багато складових. Серед них не лише талан. Важливу роль грає арсенал необхідних знань та навичок, які шліфуються завдяки копіткій щоденній аналітичній праці. Запропо­нований автором образ нації Колобків напрочуд точно відображає особли­вості характеру українського інвестора.
     Книга може стати в нагоді всім, хто інвестує і бажає це робити в май­бутньому, а також викладачам відповідних дисциплін економічних вузів.

 Емма: Роман / Дж. Остен; пер. з англ. В. К. Гор­батька. — Харків: Факт, 2013. — 447 с.
     Світ творів англійської письменниці Джейн Остен (1775— 1817) — світ звичайних чоловіків і жінок, доволі буденний, розмірений і в той же час не позбавлений драматизму. Тонкий психолог і знавець людського серця, письменниця створила надзвичайно виразні й правдиві образи. Її герої — живі люди, з усіма їх достоїнствами і недоліками, здатні і на високі почуття, і на великі помилки.
     Емма Вудхаус, героїня однойменного роману, з неприпус­тимим марнославством і самовпевненістю вважала, що вміє читати в чужих серцях і здатна розпоряджатися чужими долями, навіть не замислюючись, що це може завдати комусь болю, більше того, стати загрозою її власному щастю — втратою від­даного друга, який щиро кохає її.

Безумці: 3 історії кохання Михайла Ко­цюбинського та Олександри Аплаксіної: роман / Барбара Редінґ. — К. : ВЦ «Академія», 2012. — 184 с. — (Серія «Автографи часу»).
     Роман про таємниче кохання і драму двох людей — Михайла Коцюбинського та Олександри Аплаксіної.





Леонід Кравчук — Київ: ПАТ «ДАК «Укрвидавполіграфія», 2013. — 128 с.
     Леонід Кравчук — невід'ємна частина історії нашої країни. Не тільки тому що він — перший президент сучасної незалежної України, обраний українським народом. Не тільки тому що з його ім'ям нерозривно пов'язане прийняття Акта проголошення незалежності нашої держави. Його досі по праву вважають одним із найбільш професійних, гнучких та виваже­них політиків за всю історію сучасної України. Постать Леоніда Кравчука викликає неабиякий інтерес завдяки неоднозначності та непересічності цієї особистості. Є якийсь секрет його легендарної неординарності. Але все ж пригадаймо Фрідріха Ніцше, який стверджував, що завжди величним для історії є той, хто задав напрямок. Усвідомлює це і сам Леонід Макарович, який в одному із своїх постпрезидентських інтерв'ю наголосив, що усі його наступники на президентській посаді «лише продовжуватимуть робити те, що розпочав я. Добре чи погано, але лише продовжуватимуть».

Чемерис В. Л.
Ярославна: роман / В. Л.Чемерис. — Харків: Фоліо, 2013. - 508 с.
      «Ярославна» — це історичний твір про Стародавню Русь — і, вод­ночас, це роман про сучасність, про нас, хто живе зараз на Україні.
    Ярославна — одна з найвидатніших постатей Київської Русі, донька галицького князя Ярослава Осмомисла й жінка князя Ігоря Святославовича. Відомі й невідомі перипетії її життя та любові вже дев'ять століть хвилюють всіх, хто не байдужий до історії рідної країни. А взагалі-то «Ярославна» — це роман про княжі міжусобиці, що колись підірвали Русь і загрожують Україні зараз, це розповідь про віковічну боротьбу з кочівниками.

Солдатенко В. Ф.
Проект «Україна». 1917—1920 рр. Постаті /В. Ф. Сол­датенко. — Кіровоград: Імекс-ЛТД, 2013. — 511 с.
     У цій книзі подані короткі матеріали про тих, хто стояв біля витоків відродження нації, розробляв платформу Української ре­волюції, керував її втіленням в життя, очолював політично-коор­динаційний центр національної державності, — М. Грушевського, В. Винниченка, М. Міхновського, Д. Дорошенка, П. Христюка, С. Голубовича, М. Порша та багатьох інших. Всі вони залишили достатньо рельєфний слід у житті нації. Їх прізвища фігурували в сотнях і тисячах важливих, іноді — справді доленосних докумен­тів, а від позицій, вчинків і дій багато в чому залежав вектор роз­витку великого європейського народу на одному з переламних рубежів вітчизняної історії.

Бій під Крутами/ Ю. В. Сорока. — К: Золоті Ворота, 2013. — 120 с.
     29 січня 1918 року поблизу селища Крути на відстані 130 км від Києва відбувся жорстокий, нерівний бій між чотиритисячним військом більшовиків та трьомастами українськими юнкерами, студентами і гімназистами, що обороняли підступи до Києва. Більшість юнаків не мали ніякої військової підготовки, були погано озброєні, але стояли на смерть, захищаючи свободу молодої Української держави. Українці відбили кілька атак, під час яких зазнали значних втрат. У перебігу військових дій цей бій вирішального значення не мав, та у свідомості багатьох особливого значення набув завдяки героїзму української молоді.

ТАКОЖ ДО ВАШОЇ УВАГИ:
 
Інва-net вип. 28
Лазарчук М.Я. Микола Вінграновський
Роздобудько І. Арсен
Хьог П. Тиша
Економічний енциклопедичний словник Т.1
Економічний енциклопедичний словник Т.2
Енциклопедія сучасної України Т.13
Есаулов О. Антивірус
Когтянц К. Покохати відьму
Несбьо Ю. Таргани
Переглядів: 634 | Додав: WWWWW_W | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: