Субота, 20.04.2024, 13:38
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Друзі сайту









Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бібліотека-філія с.Масевичі

Головна » 2019 » Квітень » 25 » Година – реквієм «Чорнобиль - наш біль».
11:22
Година – реквієм «Чорнобиль - наш біль».

До 33 річниці аварії на Чорнобильській АЕС. в бібліотеці – філії с. Масевичі відбулася година – реквієм «Чорнобиль - наш біль».

Мета: поглибити знання користувачів про трагедію на ЧАЕС, визначити негативний вплив аварії на стан навколишнього середовища та здоров'я населення; розвивати вміння учнів аналізувати та узагальнювати навчальну інформацію; сприяти формуванню патріотичних почуттів.

У книгозбірні зібралися різні за віком користувачі. Виступила бібліотекар, яка повідомила, що наближається 26 квітня – чергова річниця катастрофи планетарного масштабу – аварії на Чорнобильській АЕС, яка надовго залишила свої згубні сліди на значній території України, зумовивши істотне погіршення загальної екологічної ситуації та негативно позначившись на долі та здоров’ї мільйонів людей.

Ця сумна дата спонукає нас, віддаючи належне мужності й жертовності ліквідаторів аварії на ЧАЕС, ще і ще раз переосмислити причини найбільшої техногенної катастрофи в історії людства. Бібліотекар познайомила користувачів з ілюстративно – книжковою виставкою «Чорнобиль… Трагедія… Пам'ять…» Переглянули літературу І.Драча «Чорнобильська мадонна», І.Жука «Діти і радіація», Харчування в радіаційній зоні та інші. Також, бібліотекар згадала по іменно всіх ліквідаторів села. Для охочих користувачів бібліотекар провела віртуальну мандрівку в національний музей Чорнобиль.

Всі присутні подивилися світлини ліквідаторів, які перші кинулися гасити вогонь на ЧАЕС. Чорнобильська трагедія є черговим підтвердженням, що людство не може бути застраховане від наймасштабніших катастроф, у тому числі й ядерних, для ліквідації наслідків яких необхідно терміново вирішувати інженерно-технічні, соціально-економічні та екологічні питання.

Отже, Чорнобильська трагедія прирекла на страждання мільйони людей, породила тривогу за майбутнє дітей, змінила середовище їхнього проживання і навіть психологію. Чорнобильська трагедія повинна стати уроком для  всього людства.

Переглядів: 349 | Додав: WWWWW_W | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: