П`ятниця, 29.03.2024, 15:27
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Друзі сайту









Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бібліотека-філія с.Масевичі

Головна » 2019 » Березень » 12 » Година цікавих повідомлень «Шлях Шевченка – це шлях народу».
09:51
Година цікавих повідомлень «Шлях Шевченка – це шлях народу».


Днями у бібліотеці с. Масевичі відбулася година цікавих повідомлень присвячена Т. Г. Шевченку на тему «Шлях Шевченка – це шлях народу».

Мета: розширити знання користувачів бібліотеки про життя і творчість Т.Г. Шевченка; формувати громадянську і загальнокультурну компетентності, бажання читати твори Т.Шевченка; розвивати творчі здібності, спонукати до власної творчості; виховувати любов до національної культури, прагнення бути справжніми українцями; виховувати почуття гордості за Україну, за її національного генія – Тараса Григоровича Шевченка.

Виступила бібліотекар і розповіла для всіх присутніх, що минають роки і сторіччя, відходять у небуття покоління людей, змінюються їхні звичаї, вірування та погляди, а великі надбання мистецтва надовго переживають своїх творців. До таких скарбів світового значення належать і творіння великого генія українського народу Тараса Григоровича Шевченка.

Для кожного покоління він є чимось особливим, як сила, як мудрість, як поезія, як дух, який в усі часи витав над нами. З цим іменем сьогодні на всій планеті ідентифікується Україна та українці. Шевченко належить до найулюбленіших поетів світу – від Біловежі до Гімалаїв, від Сицилії до Японії. Далі проходив конкурс читців декламаторів в якому взяли учась Дорошко Марина, Ничипорчук Емілія, Рогульчик Аня, Кириловець Христина, які зазделегідь вивчили поезії Т.Шевченка. Кулакевич Софійка розповіла про перше кохання Тараса до Оксани. Потім, бібліотекар запропонувала перегляд відеофільму про життєвий шлях Тараса Шевченка. Було проведено музичну хвилинку і користувачі прослухали пісню на слова Шевченка «Думи, мої думи».

Отже, користувам бібліотеки було святково і цікаво. Вони переглянули книжкову виставку «Весна починається з Шевченка» і зрозуміли, що саме у Шевченка ми сьогодні шукаємо підтримку, натхнення, силу духу. За цей час Кобзар став близьким і рідним. Хай же й сьогодні, і в наступні роки лине вічно жива в народі слава великого Кобзаря.

Переглядів: 348 | Додав: WWWWW_W | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: