Четвер, 28.03.2024, 11:53
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Друзі сайту









Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бібліотека-філія с.Масевичі

Головна » 2015 » Лютий » 16 » Екскурс в історію: «Афганістан - біль і мужність»
17:08
Екскурс в історію: «Афганістан - біль і мужність»
     15 лютого в публічно – шкільній бібліотеці  пройшов екскурс в історію на тему: «Афганістан -  біль і мужність».
     Мета: ознайомити молоде покоління з  подіями нашої історії.
     Екскурс розпочала бібліотекар, яка повідомила, що   15 лютого - День виведення радянських військ з Афганістану, день закінчення найдовшої і найкривавішої з усіх локальних війн, у якій брали участь наші співвітчизники.    З давніх-давен український народ підтримує священну традицію – вкарбувати у свідомість прийдешніх поколінь пам’ять про бойові подвиги кращих синів і дочок, які сповна виконали свій військовий обов’язок.    Афганістан… Уже багато  років у нашій свідомості прописалося це слово не як географічна назва далекої мусульманської країни, а як синонім людського лиха, справжнього людського пекла.  На  війну до Афганістану було відправлено  і воїнів – інтернаціоналістів із нашого району. Сім  із них були жителями нашого села.  Це Лящук Володимир Іванович, Скібчик Володимир Богданович, Скібчик Василь Богданович, Бричка Микола  Анатолійович, Пахнюк Іван Петрович, Пахнюк Роман Антонович та Ничипорчук Петро Григорович
     За кожним воїном-афганцем – своя доля, свій життєвий подвиг, свій крок у безсмертя. У страхітливому полум’ї війни народжувались  молоді солдати і командири, які з перших  днів служби в Афганістані пізнали ціну життя, ціну справжньої чоловічої дружби, ціну взаємовиручки і взаємопідтримки, склали екзамен на зрілість, мужність і гідність.
     Сьогодні ми схиляємо  голови перед  пам’яттю, воїнів-інтернаціоналістів, які  уже в після афганські роки пішли в небуття.
     15 лютого - особливий день для афганців. Цього дня закінчилась нарешті війна. Щороку ветерани афганської війни відзначають останній день виведення  радянських військ з Афганістану. Вони пройшли пекло цієї війни і не поповнили списки загиблих. Вони і є тією пам’яттю, що пише історію.
Марія Мартенюк
Переглядів: 504 | Додав: WWWWW_W | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: