П`ятниця, 29.03.2024, 09:29
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Друзі сайту









Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бібліотека-філія с.Масевичі

Головна » Архів матеріалів

     6 травня   для  користувачів  в публічно  - шкільній   бібліотеці с. Масевичі   пройшов  майстер – клас по виготовленню  маків  примиреності.

     Бібліотекар  повідомила, що   День па́м'яті та прими́рення — пам'ятний день в Україні  і  відзначається з 2015 року  8 травня, в річницю перемоги над нацизмом у Європі. Відповідно до указу Президента України, метою відзначення є гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги усім борцям проти нацизму   День пам'яті та примирення встановлений Указом Президента України Петра Порошенка № 169/2015 «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни» від 24 березня 2015 року.  Тому, бібліотекар  запропонувала  присутнім  читачам   виготовити  маки  самостійно,  адже  мак – це  символ памʼяті   вшанування всіх воїнів, які загинули і  які вернулися з перемогою. Користувачі  бібліотеки  із  гордістю  зробили  більше  тридцяти  маків.

Марія Мартенюк.

Переглядів: 569 | Додав: WWWWW_W | Дата: 19.05.2015 | Коментарі (0)

     26 квітня в публічно – шкільній бібліотеці  с. Масевічі  для  користувачів   відбувся  віртуальний  екскурс у   Національний музей   «Чорнобиль».

     Бібліотекар  повідомила, що  в  місті  Києві  відкрито  Національний  музей  «Чорнобиль»  26 квітня  1992 року. Адже  дата 26  квітня  стала  сумною  для  багатьох  людей. Які тим чи іншим чином зіткнулись з  найбільшою  в історії   атомної  енергетики катастрофою -  трагічною  аварією  на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції, яка сталася в 1986 році.    Користувачі  бібліотеки дізналися, що  відкриття музею було приурочено  до  п’ятої річниці аварії, що фонди музею «Чорнобиль»  складають понад  7000 експонатів   , які розповідають  про  трагедію  Чорнобильської АЕС.  

      Ці  документи, які були розсекречені не так давно, фотографії, особисті речі ліквідаторів  наслідків аварії.   Всі експонати збиралися буквально по крихтах, оскільки вся ін. довгий час зберігалася під  грифом «Таємно».   Користувачі  бібліотеки   дізналися багато цікавого, їх зворушило    оформлення у формі  сходів  та   багато  зображень  , які висвітлюють трагічні  події Чорнобильської  трагедії.

     Гордістю музею «Чорнобиль» є діючий макет енергоблоку ЧАЕС та діорама «Чорнобильська АЕС до, під час й після аварії». 

Переглядів: 520 | Додав: WWWWW_W | Дата: 28.04.2015 | Коментарі (0)

     16 квітня в публічно–шкільній  бібліотеці  с. Масевичі  відбулася  зустріч  з письменником рідного краю Примаком  А.І.

     Мета: познайомити  користувачів бібліотеки з  письменниками  Рокитнівщини,  навчити  розпізнавати  цікаве, корисне і  пізнавальне , що є  у природі; виховувати  любов  до рідного краю  та природи.

     Бібліотекар  повідомила про те, що  до  публічної  бібліотеки  завітав  письменник  Андрій Іванович  Приймак, який   презентує  власні  книги  «Таємниці  Поліського  краю »  та  «Лікування  грибами».  Марія  Трохимівна  розповіла  про  життєвий  і творчий  шлях   письменника, нашого  земляка, який  проживає  на даний  час у  Полтавській  області.  Та  цікавим було  те,  коли сам  автор  розповів про  себе.  Дуже  зацікавив  Андрій  Іванович користувачів , коли  почав  презентувати свою  книгу «Лікування  грибами». Адже  всі  присутні в бібліотеці  користувачі  люблять збирати   і  їсти  приготовлені  страви з  грибами, але  зовсім  не знали, що  гриби  застосовують   в  народній  медицині   нарівні  з  травами, плодами, ягодами.   Люди  використовують  гриби, як неодмінну  складову для приготування своїх  ліків.  Порошки, витяжки, настоянки з додаванням  грибів  зцілюють  чимало  недуг. Користувачі  бібліотеки  дізналися, що сушені білі гриби -  надійна профілактика  раку. Гриби  очищають від шлаку  міжклітинну  рідину, вони ж  виліковують  багато  захворювань:  нейродерміти, астму, діабет, гіпертонію, підвищений  холестерин,  виводять радіацію, виліковують грибкові  захворювання  і багато  інших.   Андрій Іванович так  цікаво і змістовно розповідав, що   у  читачів  виявилося  ряд  запитань, особливо  про гриба  «Веселка», також  дізналися про гриби, які ростуть у  нашій  місцевості і що їх можна  використовувати у приготуванні  їжі хоча до цього думали, що  вони отруйні.  На зустріч з письменником була  присутня  студентка   Рівненського аграрного  коледжу, яка  пише власні  вірші, тому  виявила  бажання почитати їх для гостя і всіх присутніх у залі.  Альона  Ільчук  прочитала вірші  «Україна»,  «Кохання».  З присутніх ніхто не знав, що  вона пише  вірші і були  дуже здивовані. Андрій  Іванович  запропонував   Альні не  соромитися , а більше  розвивати свої  поетичні здібності.  На кінець зустрічі, бібліотекар  запропонувала  користувачам  бібліотеки купити книги  за власні  кошти  і подарувати у бібліотеку.  Придбано дві книги   «Лікування грибами». 

     Отже, зустріч  була теплою, дружньою і щирою.  Всім сподобалося.    Читачі бібліотеки   запросили   Примака А. І.   знайти вільний  час і завітати ще до  бібліотеки.  До нових  зустрічей.

Переглядів: 684 | Додав: WWWWW_W | Дата: 21.04.2015 | Коментарі (0)

     З   30 березня по  3 квітня 2015 року  в публічно – шкільній  бібліотеці с.Масевичі відбувся Тиждень дитячого читання «Час читати!».

     Мета: ознайомити учнів із походженням книги, її значенням у житті людини; виховувати бережливе ставлення до книги, охайність у роботі, вбачати у книзі друга, у якого можна одержати пораду, розвивати інтерес до художньої літератури.

     Книга – це те джерело, яке ніколи не зникне. Саме вона несе нам уяву про навколишній світ, розкриває закони безмежного  всесвіту. Це джерело ллється в наші серця, щоб ми розуміли життя, вміли взяти його частинку і передавати мудрість книги іншому. Коли читаємо книги, то стаємо розумними, цікавими, добрими, кмітливими, душевними, патріотами. Адже книги є різними: науковими, історичними, публіцистичними, художніми, пісенними. Вони є для дорослих та дітей. Без них життя було б дуже обмеженим. Книга – великий скарб для нашого серця та розуму…

     Книга – джерело розуму та мудрості, натхнення та краси, яке супроводжує нас протягом життя; це сонячний промінь, який прийшов на землю, щоб освятити її слово знаннями. Сьогодні неможливо уявити своє життя без книги. Де б ми не були, щоб не робили, книга – наш вірний супутник. Але постає запитання: звідки ж прийшла до нас ця перлина розуму?  Кожен із нас відкрив для себе історію книги, звернутися до її витоків.

     «Час  читати». Під  такою  назвою пройшов  тиждень  дитячого читання  у публічно – шкільній бібліотеці с. Масевичі. Протягом  тижня  було проведено  різні  масові  заходи:  флешмоб «Книга – джерело  знань», який можна переглянути за посиланням - https://www.youtube.com/watch?v=RykOs1fnY64,  проведено  з  учнями  середніх класів. Всі   початкові  та  середні  класи  подивилися  відеофільми  «Історія  книги»,  «Як твориться  книга».  Пройшов  бібліотечний  урок  у 3 класі  на тему: «Подорожуємо    сторінками  улюблених  казок». На  день  мистецтва   пройшов  конкурс  малюнків на тему:  «Моя  улюблена  казка», де  найбільше  малюнків  намалював  Пенігін  Віктор  Вознюк  Діана, Пеус Дмитро,  Люмах   Давид, Кибукеич  Павло, Люмах  Ілона та інші.  На  день  краєзнавства  проведено   презентацію  творів  письменника Рівненщини «Казкова поляна – дідуся Романа». Тут  всі  бажаючі читачі  розповідали  вірші із  творів Р. Демчука: «Дружна рідня», «Мур ням - ням», «Кукурічки» та інші. На кінець  заходу проведено вікторину  «Що за  чудо  ці казки?».   За  бажанням  читачів проведена  віртуальна  мандрівка  в музей книги. Також  проведена  акція     «Новенька  книга  -  дарунок  у  бібліотеку». Найбільше   нових  книг  подарували  учні  3  класу.  Для учнів  школи оформлено  фотовиставку «Бібліотеки світу», де  учні   побачили  і прочитали про найбільші бібліотеки світу.  На  останній день  казки  було  проведено  захід «На  гостинах у казки». На свято  було  запрошено  лисичку, яка   разом  із  бібліотекарем провела ряд  конкурсів для  учнів  початкових  класів.  Все  відбувалося у комп’ютерному  класі, де  на кінець свята  всі змогли подивитися  українську народну  казку  «Лисичка – сестричка  і вовк   пані – братик».  Такі  заходи  зацікавлюють учнів  у  читанні  сучасної  української  літератури.  Школярі  пізнають   інтерес  до нового і сучасного  навчання  через  книгу  і сучасні   інформаційні  технології.

     Закінчився Тиждень дитячого читання урочистою лінійкою та нагородженням: грамотами, подяками, дипломами найактивніших учасників.

     Всім щиро дякую за участь у Тижні та за підтримку.

... Читати далі »

Переглядів: 755 | Додав: WWWWW_W | Дата: 07.04.2015 | Коментарі (0)

З   30 березня по  3 квітня 2015 року  в публічно – шкільній  бібліотеці с.Масевичі

Відбудеться Тиждень дитячого читання «Час читати!»

План Тижня:

Понеділок – 30 березня

День інформації

Відкриття  Тижня

1.Тематична виставка на тему:

«Книга – міст до знань»

2. Флешмоб «Книга –  джерело знань»

Вівторок – 31 березня

День підручника

Бесіда на тему: «Підручникам  - довге житт».

2. Рейд – перевірка  підручників по класах.

Середа - 1 квітня

День  краєзнавства

1. Тематична виставка «Письменники Рівненщини - дітям».

2.Презентація творів    Р.Демчука.

Четвер – 3 квітня

День книголюба
1.Віртуальний екскур в музей Книги.
2.Благодійна акція «Новенька книга для шкільної бібліотеки».

П’ятниця  - 3 квітня

День казки

1.Літературний конкурс «На  гостинах у казки».

2.Виставка подарованих книг.

3.Підбиття підсумків. Відзначення переможців. Закриття Тижня.

ЧЕКАЄМО НА ВАС!

Переглядів: 573 | Додав: WWWWW_W | Дата: 30.03.2015 | Коментарі (0)

      16 березня пройшла  година  спілкування  на тему: «Зроби  правильний  вибір у своєму  житті».

 На  захід  запрошено  представника   державної служби зайнятості Богданець  Наталію Петрівну, яка  виступила  перед     випускниками школи.

Мета: познайомити випускників з вибором професії, не допустити помилки при виборі професії та  сприяння специфічними методами посиленню конкурентно – спроможності працівника на ринку праці та досягнення  ефективності  зайнятості  населення.

Наталія Петрівна повідомила всіх присутніх, що є  більше  сорока тисяч  різних професій, але   потрібно  вибрати свою. Професії змінюються разом із змінами, які відбуваються у державі. На даний  час найбільше  розвивається сфера інформатизації та сфера  торгівлі. Познайомила з типами професій, а їх аж п’ять: «людина - природа», «людина - техніка», «людина - людина», «людина   - знакова система» та «людина – художній образ».

Представник  служби зайнятості  повідомила про  послуги, які  надає  їх  установа це  навчання для тих, хто  хоче  здобути робітничу  професію: електрозварник, токар, косметолог, перук ... Читати далі »

Переглядів: 517 | Додав: WWWWW_W | Дата: 23.03.2015 | Коментарі (0)

10 березня в  публічно – шкільній  бібліотеці с. Масевичі  відбулась  віртуальна мандрівка  присвячена 201 річниці від дня  народження Т.Г.Шевченка в Літературно-меморіальний будинок-музей Т. Шевченка.

  Бібліотекар  запропонувала     користувачам  бібліотеки  віртуально  відвідати   літературно – меморіальний  будинок – музей Т.Шевченка в  м. Києві. Всі  присутні  читачі  познайомилися з біографією Т. Шевченка і  дізналися, коли  відвідав  Тарас  Київ і де саме  оселився. 

Літературно-меморіальний будинок-музей Т. Шевченка, один з трьох шевченківських музеїв Києва. Меморіальний музей відтворює атмосферу 1846-47 рр., коли Шевченко жив у Києві аж до арешту в справі Кирило-Мефодіївського товариства.   Сам будинок - раритет київської забудови першої половини ХІХ століття. Він зведений в 1835 р., та зберігся до наших днів. І вже тому він унікальний. Вулиця, на якій жив Шевченко, в той час іменувалася Козячим Болотом. Поет оселився тут у колезького секретаря Івана Житницького, який дав майбутньому Кобзареві рекомендацію для вступу до Академії мистецтв. Тому Тарас Шевченко не випадково вибрав цю адресу для проживання в Києві.     З часом будинок Житницького був перебудований і значно занепав. Після революції він був відданий під житло. У 1925 р. за клопотанням відомого художника, професора Архітектурного інституту Василя Кричевського, будинок був відремонтований. В. Кричевський керував художнім оформленням будинку-музею, складанням проектів кімнат, майстерні й саду. 10 листопада 1928 музей був урочисто відкритий для відвідувачів. Протягом 1928-1941 року він поповнювався роботами радянських художників. У війну музей сильно постраждав, але будинок уцілів.  1966 року літературно-меморіальний Будинок-музей Тараса Шевченка переведено у статус філії Державного (нині — Національного) музею Тараса Шевченка. А в січні 1970 року його взято під державну охорону.

 Сучасна експозиція розроблена на початку 1990-х років і не містить непотрібного лиску і ідеологічних штампів, пов'язаних з постаттю Шевченка. При музеї - «садок вишневий» - єдиний, що зберігся в центрі міста садибний сад того часу.  Шевченко надумав тоді змалювати всі мальовничі краєвиди Києва, внутрішні вигляди храмів та цікаві околиці. Коли не заважала погода, то він разом із Сажиним пропадав на пленерах із самісінького ранку. – Разом із Михайлом Сажиним Шевченко малював київські краєвиди, сподіваючись видати альбом, присвячений Києву.

 Тарас із великим натхненням працював також у Київській археографічній комісії і за її завданням створив цілу низку архітектурних пейзажів у різних губерніях України. З професором Михайлом Максимовичем брав участь в археологічних розкопках стародавніх поховань біля Фастова. А ще, як писав усе той же Афанасьєв-Чужбинський, «часто замість світського салону ми вирушали до Дніпра, сідали на кручі і споглядали чудову панораму, співали пісні чи думали кожен свою думу». Напевне, з тих дум народилися й дві відомі балади Тараса Шевченка, написані в цьому ж будинку на Козиноболотському провулку влітку того ж таки, 1846 року, — «Русалка» та «Лілея». Може, саме в цьому садку, біля цієї ж старої шовковиці цвіла колись біла лілея і навіяла відповідні настрої та думи поета. Музей береже факсиміле рукопису тих балад…   

 Користувачі  бібліотеки  дізналися,  що  у музеї  наші науковці продовжують свої пошуки й дослідження: відкриваються нові подробиці життя і творчої діяльності Тараса Шевченка під час його перебування у Києві, готуються більш деталізовані експозиції. Всі  користувачі  бібліотеки  побачили  і дізналися  події  із  життя Т.Г.Шевченка.

По закінчені ... Читати далі »

Переглядів: 660 | Додав: WWWWW_W | Дата: 23.03.2015 | Коментарі (0)

     26  лютого в  публічно – шкільній  бібліотеці  пройшов  бібліотечний урок для учнів 1-А класу на тему: «Бібліотека –  дім твоїх друзів».
     Мета: дати учням поняття:бібліотека, бібліотекар, читач; познайомити з правилами користування бібліотекою, різноманітністю книг у бібліотеці; залучити учнів до читання книг; виховувати любов до книги і бережливого ставлення до неї.
      Сьогодні, діти, ви прийшли в кімнату, на дверях якої написано "Бібліотека”. Бібліотеку часто називають будинком, в якому живуть книги. Дійсно, тут у нас багато книг,  повідомила  ... Читати далі »
Переглядів: 767 | Додав: WWWWW_W | Дата: 26.02.2015 | Коментарі (0)

     До дня революції гідності в публічно – шкільній бібліотеці с. Масевичі   відбулась година вшанування  «Герої Небесної Сотні» -  на  знак вшанування відваги, сили і  стійкості громадян, які  віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий  2014 року) захищаючи  ідеали демократії, відстоюючи права і свободи  людини, Європейське  майбутнє України – розповіла  бібліотекар.
     В рамках години користувачі бібліотеки віртуально  переглянули світлини  тих днів. Ці фото  висвітлювали події  під час сутичок  протестувальників  із силовиками  в центрі Києва  загинули  понад сто  осіб, сотні  були поранені, найбільше з  яких - 20  ... Читати далі »
Переглядів: 553 | Додав: WWWWW_W | Дата: 23.02.2015 | Коментарі (0)

     15 лютого в публічно – шкільній бібліотеці  пройшов екскурс в історію на тему: «Афганістан -  біль і мужність».
     Мета: ознайомити молоде покоління з  подіями нашої історії.
     Екскурс розпочала бібліотекар, яка повідомила, що   15 лютого - День виведення радянських військ з Афганістану, день закінчення найдовшої і найкривавішої з усіх локальних війн, у якій брали участь наші співвітчизники.    З давніх-давен український народ підтримує священну традицію – вкарбувати у свідомість прийдешніх поколінь пам’ять про бойові подвиги кращих синів і дочок, які сповна виконали свій військовий обов’язок.    Афганістан… Уже багато  років у нашій свідомості прописалося це слово не як географічна назва далекої мусульманської країни, а як синонім людського лиха, справжнього людського пекла.  На  війну до Афганістану було відправлено  і воїнів – інтернаціоналістів із нашого району. Сім  із них були жителями нашого села.  Це Лящук Володимир Іванович, Скібчик Володимир Богданович, Скібчик Василь Богданович, Бричка Микола ... Читати далі »
Переглядів: 504 | Додав: WWWWW_W | Дата: 16.02.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 15 16 17 18 19 ... 23 24 »