Субота, 20.04.2024, 16:14
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Друзі сайту









Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бібліотека-філія с.Масевичі

Головна » Архів матеріалів

     Сьогодні героїв дедалі  більшає, адже кожен, хто стає на захист  своєї держави, поповнює  лави добровольців у війні на Сході України, - герой. Кожен, хто  робить свій внесок у перемогу  України ,- герой. Кожен, хто  ризикує життям, аби  надати  таку  потрібну  допомогу  у зоні  АТО ,  - герой. І ми горді тим , що маємо стільки  героїв із хоробрими серцями,  які  рятують Україну.

    Такі  герої  живуть  поміж нас і з  них   потрібно  брати  приклад. Вони  справжні  патріоти нашої  Батьківщини. Адже герой -  це професія, яку не опановують у коледжах чи вишах. Це той, хто не шкодує власного життя заради іншого.  Це той, хто вчинками, щирою душею  викликає захоплення та гордість. Це той ,хто є предком сміливості, життєлюбства, самопожертви  та доброти. Це той, хто навіть трагедію перетворив на перемогу, подолав  неймовірні перешкоди за ради  досягнення мети і не втратив віру.

     Це той, чий подвиг часом не помітний у повсякденній , але завдяки цим людям  ми відчуваємо гордість, що народилися саме в Україні. Слава Україні! Слава її героям! І саме  таким героєм є  наш житель с. Масевичі   Берташ  Віталій Андрійович народився в  24.12.1972  року  в с. Масевичі  Рокитнівського району Рівненської області в сім׳ї  службовців. Навчався у Рокитнівській школі № 1  з  1980  по 1988 рік.   Після  закінчення   школи вступи  до Рокитнівського   професійного  ліцею .  здобув  робітничу  професію  будівельника.  З 1991 по 1993 рік  служив  в армії.   Одружений.  Разом з дружиною  виховують сина  Андрія.  Працював  будівельником в м. Києві. 

     Ніхто не  думав, що  в Україні  буде  війна.  Віталія  Берташа  мобілізували до Збройних Сил України  25  березня 2014  року   Першу  підготовку чоловік  пройшов  на  Половецькому  полігоні, що поблизу  Білої  Церкви у відомій згодом  72  мобілізованій бригаді. Після  цього було  навчання  на  Житомирському  полігоні  упродовж  місяця ,  а  далі  відпустка з якої  Віталія  відкликали  у травні  на Схід України.

     На  початку   червня  він став  бійцем  новоствореної   роти  підпорядкованої  погранвійськам,   а відтоді  учасникам  бойових  дій.  Командував  ротою   відомий  підполковник   Ігор  Момот, на  сьогодні  вже  загиблий…Далі  було просування  уздовж кордону  Андріївка, Маринівка, Должанськ,  Краснопартизанськ.

    А  коли  дійшло  до  Ізварина,  Віталій  отримав  травму  ноги під  час  артилерійського обстрілу. Нашого  земляка  доставили  в  Дніпропетровський  військовий  госпіталь, а  звідти  перевели  в  Одесу.  Упрдовж   останніх  тижнів  він перебував у реабілітаційній  відпустці за  місце проживання,  після  якої ,  як  військовозобов’язаний , повернувся  у  військову  частину.

     Він  патріот, який  захищає  свою  державу. Адже  Схід   -  це  теж  Україна. Перебуваючи  в зоні  АТО Віталій  Берташ   був  поранений  вдруге. Лікувався  у Київському  госпіталі . У квітні  2015 року комісований   за  станом  здоров’я. Проходить реабілітацію.

     Нагороджений  медаллю за  мужність та відвагу ІІІ ступеня.

  

     

Переглядів: 655 | Додав: WWWWW_W | Дата: 23.10.2015 | Коментарі (0)

    13 жовтня   2015  року  вібулася бібліотечна година  приурочена  вихованню  патріотизму у дітей  шкільного  віку на тему: «Хай в серці   кожного із нас  живе  любов  до України».

     Мета:    відзначати День  захисника  України,  сприяти  згуртуванню  дитячого  колективу.  Розвивати розумові і фізичні здібності, кмітливість і спритність. Виховувати патріотичні почуття до рідної землі, дружби та взаємоповаги   один до одного, взаєморозуміння.

    Виступила  бібліотекар, яка  розповіла про  те, що  14  жовтня  цього  року  вперше  весь  український  народ  святкує не лише  свято Покрови  Пресвятої  Богородиці, а й день захисника   України. Здовна  Богородиця   була покровителькою українських  козаків, воїнів, захисників.   І  сьогодні , коли  із зброєю в руках  нам  доводиться  захищати нашу землю, нехай молитви Божої  Матері  зберігають  наших  воїнів на Сході й дарують їм  силу   та перемогу. Час об’єдає любов  до України  і відповідальність  перед  нею  за  майбутнє  наших  дітей.  Марія  Трохимівна  згадала   односельців, які  були  на Сході України -  це Шнремет  Віталій,  Панько  Юрій  та Берташ  Віталій. Подивилися    фото матеріали  про  Віталія Берташа, якмй  отримав  нагороду від  Президента України. Всі  уважно  слухали бібліотекаря.  Та  великим  здивуванням  було те, коли  Марія Трохимівна  презентувала у бібліотеці  нову  книгу  «Війна очима ТСН», яку  подарувала у бібліотеку  директор  місцевої  школи  Смик   Людмила  Миколаївна.

    Отже, ми завжди будемо пам’ятати  хоробрість і відданість в ім’я майбутнього, робитимемо все  можливе для того, щоб  віддати данину  українським воїнам, вклоняємося їх мужності та   безмежній відданості  і любові до України.

  

  

Переглядів: 584 | Додав: WWWWW_W | Дата: 16.10.2015 | Коментарі (0)

     Екскурсія в бібліотеку з дошкільниками, яка  відбулася  у публічно – шкільній бібліотеці с. Масевичі 2  жовтня 2015 року.

     Мета: познайомити   дошкільнят  з бібліотекою, виховувати любов до сучасної книги.

 Завдання:

- закріпити на практиці знань при переході через перехрестя

- розповісти дітям про роботу бібліотекаря

- познайомила дітей з правилами користування послугами бібліотеки

- закріпити правила дбайливого поводження з книгою.

- зацікавити дітей разом з батьками на регулярне відвідування бібліотеки.

 Хід екскурсії:

     Сьогодні  , діти вийшли з дитячого саду парами. Підійшовши до  перехрестя, вихователь   Олена Миколаївна звернула  увагу дітей, чому саме тут ми вирішили переходити дорогу? Діти: тому, що тут є знак, перехідний перехід.

    Також вихователь вносить пояснення, що всі повинні переконатися, перед початком руху, що машини зупинилися і пропускають пішохода. Не можна підійшовши до пішохідного переходу починати рух через дорогу, водій машини міг їх не помітити з - за кущів на узбіччі або з іншої

     Вихователь: ось ми і прийшли до бібліотеки, давайте з вами пригадаємо правила поведінки.

     Екскурсію в бібліотеці проводила    бібліотекар Марія Трохимівна, яка  привіталася і запросила всіх до бібліотеки. Вона  запропонувала познайомитися  і кожен  представився, в дошкільнят було  тридцять чотири і  троє працівників  місцевого садочка  «Сонечко». Марія Трохимівна  розповіла про чарівну  кімнату. яка  називається  бібліотекою. Повторили правила  поводження з книгою. Нагадали  про  історію створення  книги.  Бібліотекар  коротко  познайомила   з історією  виникнення сільської  бібліотеки.   Марія Трохимівна  провела  перегляд  дитячих  книг. Це дитячі  казки: «Колобок», «Червона шапочка», «Три ведмеді», «Русалочка», «Коза - дереза», «Курочка Ряба» та інші.»   Діти  із  радістю відповідали , дехто з них усі ці  казки прочитав . Дошкільнята  познайомилися з дитячими журналами, які надходять до бібліотеки.   Діти  подивилися  виставку – знайомство   «Чарівний  ланцюжок – цікавих книжок.». На зворотному шляху з бібліотеки вихователь  Олена Миколаївна   пропонує дітям помилуватися красою  рідного села.

  

  

Переглядів: 1585 | Додав: WWWWW_W | Дата: 12.10.2015 | Коментарі (0)

 

     30 вересня в публічно – шкільній бібліотеці  було оголошено  Днем Відкритих Дверей.
 
У програмі:
 
1.Привітання  бібліотекарів – ветеранів.
 
2.Конкурс  написання творів на тему : «Бібліотека у моєму  житті».
 
3. Бібліотечний велопробіг.
 
     На переможців  чекали призи. 
Марія Мартенюк
Переглядів: 568 | Додав: WWWWW_W | Дата: 30.09.2015 | Коментарі (0)

     9 вересня  2015  року пройшла екскурсія  для  учнів 1 класу  в публічно – шкільній  бібліотеці  с. Масевичі.

    Мета: познайомити учнів зі шкільною бібліотекою, виховувати любов до книги, вміння її берегти. Викликати бажання стати активними  читачами й помічниками бібліотекаря.

    Сьогодні   маленькі читачі   завітали в чарівну оселю дитячої книги, яка не залишає жодну дитину байдужою –  публічно – шкільну  бібліотеку села  Масевичі. Тут їх зустріло розмаїття цікавих, яскравих книг та журналів. Новенькими палітурками книг посміхнулася до малечі інсталяція “Дітям і квітам всміхається   осінь” та повела їх у чарівний світ  фантастики, пригод та забав. Веселим закликом:

      “Книжка доброти навчає.  Думку вільно розвиває.

       Вчить, як жити і радіти ,   нумо з книжкою дружити”.

розпочала екскурсію для дітей   бібліотекар .   Усі ви   хочете навчилися читати, писати, відгадувати загадки. Ану відгадайте загадку: «Хто мовчки учить?» або «Язика немає, а розуму навчає?» . Правильно, діти, книга. Саме вона найкращий друг і порадник, оскільки дає нам знання, поради, вчить думати. Далі  Марія  Трохимівна  запропонувала переглянути  виставку – заклик  «Дитячі в нас  серденька та щирі  почуття, любити Україну  ми будемо все  життя».  Учні  1 класу  переглянули книжки   різної  тематики.  Попросили   книги  для    сімейного   читання.

     Всім дуже сподобалося в бібліотеці, про що свідчили слова вдячності від маленьких користувачів.

  

Переглядів: 575 | Додав: WWWWW_W | Дата: 10.09.2015 | Коментарі (0)

     21  серпня  в публічно – шкільній  бібліотеці с. Масевичі   для  користувачів  проведено  літературну  годину на тему: «Живи і міцній  українська  державо».

    Мета: виховувати   у користувачів  бібліотеки  почуття   патріотизму   до  своєї  батьківщини.

     Бібліотекар  розповіла   що   24 серпня 1991 року Верховна Рада Української РСР ухвалила Акт про проголошення незалежності України.  З цього приводу 20 лютого 1992 року Верховна Рада України ухвалила постанову „ Про День Незалежності України ”. У ній зазначено: «Зважаючи на волю українського народу та його одвічне прагнення до незалежності, підтверджуючи історичну вагомість прийняття Акта проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року. На Всеукраїнському референдумі ще в 1991 році, 1 грудня було підтверджено святкування Дня Незалежності України. Адже    День  Незалежності    України  - одне з найголовніших  свят, яке є результатом  тисячолітньої  боротьби   українського народу   за право   мати свою  державу.  Ця знаменна  дата започаткувала  нову епоху   в житті нашого  народу,законодавчо  закріпила  його демократичні   прагнення до  національного відродження, духовної свободи, економічного зростання, культурного  піднесення.  Україна  на сучасному  етапі  продовжує виборювати  справжню  незалежність. 

     У складний  час для нашої  держави  українці вкотре показали світу, що ми єдині. Ми всі   дякуємо    тим, хто  боронить мир та спокій.  Серед  них і наш  односельчанин  Берташ  В.А.  Користувачі  бібліотеки  підготували і презентували  книги  довідкової  літератури  про нашу Україну. Ничипорчук  Назарій  розповів для всіх присутніх   про дитячу  енциклопедію «Україна», яка  складається  з 12  різних  розділів.  Бричка  Дмитро  презентував ілюстровану  енциклопедію    «Усе про Україну», де розповів про  видатних людей ,різні події , дати та факти.  Цікаво  і змістовно   розповів  Павлюк Владислав  про дитячу енциклопедію «Україна.  Славетні гетьмани України»,  згадав про  українських козаків  та  гетьманів  України.  Читачі  бібліотеки  дізналися  багато  цікавого  про   географічне  положення  нашої  країни, про її рельєф і  корисні  копалини, про народні звичаї  та  систему   господарювання  в усіх  регіонах   України.

     Отже, всі  читачі  бібліотеки  дізналися  ,що  Україна – країна  з напрочуд  цікавою, величною і водночас трагічною  історією. Не все нам відомо,чимало  таємниць і  загадок  минулого  ще чекають свого часу.

Переглядів: 524 | Додав: WWWWW_W | Дата: 21.08.2015 | Коментарі (0)

Податковий календар на серпень 2015 року

7 серпня (п'ятниця)

Закінчується термін подання:

- звіту про суми податкових пільг за II квартал 2015 року.

10 серпня (понеділок)

Закінчується термін подання:

податкової декларації з податку на прибуток підприємства за півріччя 2015 року платниками, у яких податковий період дорівнює календарному кварталу (разом з відповідною податковою декларацією квартальна фінансова звітність (крім малих підприємств));

- декларації з податку на додану вартість за ІI квартал 2015 року платниками, у яких податковий період дорівнює календарному кварталу;

- податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця за півріччя 2015 року платниками, віднесеними до 3 групи;

податкової декларації платника єдиного податку – юридичної особи за півріччя 2015 року платниками, віднесеними до 3 групи;

- декларації збору спеціальне використання води за ІI квартал 2015 року;

податкового розрахунку збору за спеціальне використання лісових ресурсів за півріччя 2015 року;

- декларації збору за місця для паркування транспортних засобів за півріччя 2015 року;

- податкової декларації з екологічного податку за ІІ квартал 2015 року;

- податкової декларації зі збору за користування радіочастотним ресурсом України за II квартал 2015 року;

- податкового розрахунку з плати за користування надрами для видобування корисних копалин за ІІ квартал 2015 року;

- податкового розрахунку з плати за користування надрами в цілях, не пов’язаних з видобуванням корисних копалин, за ІI квартал 2015 року;

- податкової декларації туристичного збору за півріччя 2015 року;

- декларації про валютні цінності, доходи та майно, що належать резиденту України і знаходяться за її межами, за ІІ квартал 2015 року;

- податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма № 1-ДФ) за ІІ квартал 2015 року.

14 серпня (п‘ятниця)

Закінчується термін сплати:

- авансових платежів з податку на доходи фізичних осіб фізичними особами – суб'єктами підприємницької діяльності на загальній системі оподаткування;

... Читати далі »

Переглядів: 477 | Додав: WWWWW_W | Дата: 07.08.2015 | Коментарі (1)

     У червні   місяці   в публічно  -  шкільній  бібліотеці  пройшла  цікава  екскурсія з  учнями   початкових  класів  за  темою: «Природа. Книга. Бібліотека».

     Мета:  познайомити  користувачів  з  навколишнім  світом, побачити, які рослини  ростуть  на  луках, виховувати  любов  до  природи, книг про  природу та  берегти все, що  оточує нас.

     Бібліотекар  організувала   екскурсію   разом  з  класоводом   1 б класу  Юлією Іванівною   Білець. Вона  разом  із бібліотекарем  запропонували  діткам  відвідати  публічну  бібліотеку, переглянути  книги  про природу, які  потім  кожен  читач  виписав  для  домашнього  читання.  Бібліотекар провела  конкурс  загадок про природу. Але  найбільш  цікавим було спілкування  на природі,  тут  діти  побачили  безліч  різних рослинок, які  ростуть поруч   бібліотеки. Вони  дізналися про  лікувальні властивості  рослин: кульбаби,  чебрецю, ромашки,  кропиви та інших.  Під  кінець  екскурсії  всі  сіли  на зеленій  травичці  пообідати.  Всім  було  весело  і цікаво.

Марія Мартенюк.

  

  

Переглядів: 632 | Додав: WWWWW_W | Дата: 14.07.2015 | Коментарі (0)

     22  травня    в  публічно – шкільній  бібліотеці відбувся день  відкритих  дверей присвячений  дню  народженню  нашого села Масевичі, який припадає на день   весняного  святого    Миколая   Чудотворця. Бібліотекар  провела  для  присутніх  користувачів  бібліотеки  бесіду    про  історію  створення  нашого села.  І  що  саме  сьогодні  день  народження  нашого села Масевичі, яке було засноване у 1503  році. Село існує вже 512 років. Багато змін  відбулося за ці роки.  Зросло населення громади майже на  дві з половиною  тисячі. Збудовано  багато  добротних  будинків, які  розташовані  більше   як  на  десяти вулицях.  Збудовано і  нові  адміністративні  приміщення. Окрасою  села є новозбудований  храм , який  названий на честь Святого Миколая Чудотворця  весняного. Більш детально  користувачі бібліотеки дізналися про видатних  людей  нашого села та про їх нагороди, які вони  отримали за свою працю у свій  трудовий  час.  В бібліотеку були  запрошені  вишивальниці села Шмига Галина  та Софія  Богданець, які  познайомили читачів  бібліотеки з своїми  роботами. Галина Шмига  розповіла про те, що  вишила  дві скатертини  і рушники для  місцевого храму.  Адже  українська  вишивка є прикрасою  не лише храму, а й власної  оселі. Вона  вміє  гарно  підібрати  орнамент для будь - якої  вишивки. Роботи  вишивальниць  бібліотекар  запропонувала на виставку  декоративно – ужиткового мистецтва, яка відбудеться у сільському будинку культури  і  запросила всіх присутніх користувачів  відвідати виставку  і подивитися святковий  концерт, який підготували для громади села працівники будинку культури.   Свято вдалося .

  

Переглядів: 558 | Додав: WWWWW_W | Дата: 25.05.2015 | Коментарі (0)

     «Дякуємо  за  Перемогу», за  такою назвою 8 травня  пройшла  зустріч   читачів  бібліотеки з ветераном Великої Вітчизняної війни   Іваном Кириловичем Примаком.

Вічний  вогонь  палає,

Дзвонить у долі століть.

Вічний вогонь палає:

Щастя  живих бережіть!

Вічний вогонь клекоче:

Люди, не треба  війни,

Щоб не  вмирали  дочки,

сестри, батьки і сини.

      Щороку в травні ми відзначаємо День Перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1941-1945 рр. Не щезне в пам'яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу - його битва, його перемога над фашистами. Можна по-різному ставиться до Великої Вітчизняної війни, по-різному її називати, але хіба можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших. Нелегке наше сьогодення не може заступити радості приходу весни, а разом з нею і Дня Перемоги. Цей день залишиться для нас завжди осяяний сонцем Перемоги. Його наближували, як могли, люди, котрим було дуже нелегко в ті воєнні літа і яким найважче сьогодні. У довічному боргу наше покоління і перед тими ветеранами війни, кому пощастило пройти через чорнило битв і дожити до світлого Дня Перемоги. Все менше їх залишається в життєвому строю. Даються взнаки і опалена війною молодість, сирі окопи і бліндажі, голод і холод, хвороби і рани. Їхні груди вкриті медалями, на скронях - сивина. Але вони пам'ятають ті страшні часи, хоч часто їм і не хочеться про них згадувати.

     9  травня  ми святкуватимемо  сімдесяту  річницю Великої  Перемоги над  німецько  - фашистськими  загарбниками. У  цей  день ми  схиляємо  голови перед  пам'яттю  загиблих  воїнів – визволителів  та  вклоняємося   живим  учасникам  тих  героїчних подій.  Про  такого  воїна  визволителя  Івана  Кириловича  Примака, я хочу розповісти. Він   гордість нашого села  Масевичі.

     Ми  кожного  року  проводили зустрічі з ветераном у школі, біля  обеліска Слави, де   написані  прізвища  25 жителів  нашого села, які  загинули  в  роки великої  вітчизняної війни.  Тепер наш  сивочолий ветеран  має  слабке  здоров'я.   Бібліотекар  разом  з учнями  сьомого класу  привітали  Івана Кириловича, який  зустрів  нас із  сльозами на  очах з днем  Перемоги, і побажали  йому  міцного здоров'я.  До  ветерана  було  багато  запитань   від  дітей  на які він  відповідав згадуючи    події війни.  Навіть  попросили  потримати  медалі у власних  руках.  Сучасне  покоління  мало  знає про війну   1941 – 1945 років.   Час  був такий, що довелося  зазнати  багато  випробовувань, нелегке  дитинство, буремні  воєнні роки, складність післявоєнного життя. 

     Однак  пережив, переміг  усі ці випробовування Іван Кирилович, і цього року йому накувала  зозуля дев’яносто літ.  Та з дитячих  років  пізнав  важку  селянську  працю.  Допомагав  батьку, який   у  той  час  працював  лісником.   Навесні 1940 року    сім'ю  Примаків  виселели в м. Архангельськ.  В Архангельську  працював  разом  з батьком на  лісопільнях  до початку війни.

     У 1941 році   Івану  Кириловмчу  видали   паспорт  і мобілізували в армію  у  спеціальний   105   саперний  батальйон, який  складався із  саперів переселенців  із  заходу.

     Батальйон   займався  фартифікаційними  роботами,  укріплював  морське  узбережжя .

... Читати далі »

Переглядів: 501 | Додав: WWWWW_W | Дата: 19.05.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 14 15 16 17 18 ... 23 24 »