Четвер, 18.04.2024, 13:31
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 157
Друзі сайту









Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бібліотека-філія с.Масевичі

Головна » 2017 » Листопад » 08

Інститут філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка запрошує тих, хто відчуває бажання і потребу писати художні тексти (вірші, прозу), перекладати, а також рецензувати літературні твори і явища культури, взяти участь у конкурсі «Стань письменником».

Якщо ви хочете дізнатися критичну думку щодо своїх текстів, якщо вагаєтесь, чи треба вам вчитися писати, чи можливе видання ваших творів – надішліть їх на електронну адресу конкурсу і отримайте фаховий відгук від відомих письменників, видавців, блогерів. Це допоможе вам як автору-початківцю зорієнтуватися у своїх можливостях і бажаннях, а нам – відкриє очі на ваш талант!

Всеукраїнський конкурс літературної творчості для учнів 10–11 класів «СТАНЬ ПИСЬМЕННИКОМ!» (далі – Конкурс) проводиться згідно з базовими положеннями статутних документів Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Мета Конкурсу

Метою Конкурсу є виявлення обдарованих учнів 10–11 класів, професійна орієнтація та популяризація освітніх програм Інституту філології, у тому числі бакалаврської освітньої програми «Літературна творчість, українська мова і література». Конкурс покликаний сприяти подальшій літературній діяльності учасників та отриманню відповідної фахової освіти в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

Конкурс проводиться щорічно. Термін подачі робіт на Конкурс – з 1 листопада по 25 грудня. Оголошення результатів Конкурсу – у березні наступного року.

У Конкурсі можуть брати участь учні 10–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, учні професійно-технічних і навчальних закладів І–ІІ рівнів акредитації.

Конкурс проводиться за такими номінаціями: «Поезія», «Проза», «Драматургія», «Публіцистика», «Переклад», «Літературна рецензія».

На Конкурс можуть подаватися різні за жанром оригінальні твори та переклади, тематика, стилістика та техніка виконання яких є довільною. Обсяг обмежується 50 сторінками комп’ютерного набору (100 тисяч знаків). Роботи учасників Конкурсу не рецензуються і не повертаються.

Роботи приймаються виключно в електронній формі на адресу stanpysmennykom2016@gmail.com. Робота має бути оформлена як єдиний документ у форматі .doc, .docx, .rtf. Назва файлу – прізвище конкурсанта (наприклад, Шевченко.rtf).На першій сторінці слід зазначити прізвище, ім’я та по батькові учасника конкурсу, його вік; назву навчального закладу, де він/вона навчається, зокрема клас; повну домашню та електронну адресу конкурсанта, телефон учасника або батьків. Далі – назва роботи, номінація та власне твір/твори. Роботи, оформлені з порушенням вимог, не будуть допущені до участі у Конкурсі.

Перебіг Конкурсу висвітлюється на сайті Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка ( ... Читати далі »

Переглядів: 456 | Додав: WWWWW_W | Дата: 08.11.2017 | Коментарі (0)

У жовтні відбулася краєзнавча мандрівка на вулицю Тараса Шевченка до видатної людини нашого села Бунько Христини Василівни. За мету бібліотекар поставила познайомити читачів з рідним краєм, дізнатися більше про видатну людину нашого села, виховувати шану та повагу до людей похилого віку та любов до рідного краю.

Цей бібліопохід бібліотекар запланувала ще весною, але все не вдавалося. Тому підібравши осінній веселий , сонячний день , Марія Трохимівна запропонувала учням 4 а класу і класоводу Кисорець Галині Ігнатівни вирушити стежками рідного краю. Зібравшись біля школи всі разом вирушили на вулицю Т. Шевченка до Бунько Христини Василівни, на зустріч яку попередньо домовилася бібліотекар. Прийшовши до Христини Василівни, читачі були дуже здивовані. Виявилося, що це Юлькіна прабабуся, Артемкова і Давидова сусідка, а Галини Ігнатівни рідна бабуся. Нас радо зустріли. Всіх розсадили і бібліотекар познайомила всіх присутніх з видатною людиною нашого села Бунько Христиною Василівною, яка довгий час працювала в сільському господарстві ланковою городньої бригади за що отримала високі нагороди, це «Орден дружби народів», та багато різних медалей. Вона розповіла, за що отримала високі нагороди. Кожен з учнів потримав ці нагороди в руках. Христина Василівна розповіла про свою сім‛ю, а вона у неї переросла у велику щасливу родину. Адже Христина Василівна має більше тридцяти онуків і тринадцять правнуків. Це щаслива жінка. Далі Христина Василівна показала майстер – клас виготовлення круглих килимків у домашніх умовах . Показала які беруться смужки із тканини для в’язання килимка і, які потрібно мати крючки з дерева, які вона виготовила сама. Всі дивилися із з цікавістю, як Христина Василівна затягує смужку за смужкою. І через деякий час було видно чималий кружок килимка. Візерунок сільської майстрині переливався яскравими барвами в її  руках. Зустріч  вдалася. Було цікаво . Правнучка Лящук Юлія вручила прабабусі квіти. На кінець зустрічі всі присутні зробили фото. Христина Василівна і учні були дуже раді такій зустрічі

Краєзнавча екскурсія сподобалася учням. Вони дізналися, що поруч з ними живе така чудова майстриня, в руках якої звичайні смужки перетворюються у різнокольорові килимки. Всі були вражені роботою Христини Василівни. Всі радісні та веселі поверталися до школи . І ще мені хочеться привітати Христину Василівну з вісімдесят сьомим днем народження яке вона святкуватиме на початку листопада і побажали їй здоров’я та многая, многая літа.

Марія Мартенюк.

 

Переглядів: 500 | Додав: WWWWW_W | Дата: 08.11.2017 | Коментарі (0)